«Аерофлот» створить «бюджетну дочку» в 2014 році

Anonim
У «Аерофлоті» зважилися на створення власного лоукостера.
Перший політ, організований новою компанією, повинен відбутися в 2014 році. Як повідомляють джерела в «Аерофлоті», базовий продукт лоукостера буде відрізнятися від стандартного пропозиції найбільшої авіакомпанії Росії - ціни на квитки будуть нижче на 20-40%.

Однак, як повідомили в компанії, для запуску авідіскаунтера потрібно внести ряд змін до Повітряного кодексу і авіаційні правила. Справа в тому, що тарифи на обслуговування в аеропортах Росії дуже високі. Також необхідно скоротити час між прильотом і вильотом літака до 40 хвилин.

Як повідомив представник «Аерофлоту», компанія приступить до розробки бізнес-плану бюджетного перевізника вже найближчим часом. Зараз ідея знаходиться на обговоренні в раді директорів компанії.

Найбільший лоукостер Європи Ryanair користується величезним попитом і серед росіян
Дозвіл продаж квитків, заборонених до повернення, а також на стягування плати за провезення багажу дозволить істотно знизити вартість квитків, відзначають в компанії.

Крім того, в «Аерофлоті» збираються лобіювати і деякі європейські правила гри на «льотному ринку». У компанії пропонують скасувати обов'язкове харчування для пасажирів, а також згоду на отримання на роботу пілотів їх інших держав.

Заявляється також, що первісна географія польотів лоукостера буде досить скромною - лише прибуткові маршрути в європейській частині Росії. У пріоритеті будуть великі міста. Пізніше діяльність компанії пошириться на інші регіони РФ, країни СНД і далеке зарубіжжя.