З чого почати ремонт квартири?

Anonim
Затишний будинок починається з ремонту. Привести свою квартиру в порядок можна і, що називається «поодинці». Однак, не варто громити своє житло, «трощити» стіни і обдирати шпалери. Ремонт квартири вимагає тривалої серйозної підготовки і терпіння.
Перед тим, як приступити до реалізації своїх планів, необхідно оцінити свої потреби і можливості. Визначте масштаби «наміченого» - досить вам зробити косметичний ремонт або ваша квартира потребує капітального ремонту.
Нагадаємо, що ремонт квартир буває трьох видів:
1. Косметичний ремонт передбачає обклеювання стін шпалерами, побілку стелі, зміни підлогового покриття, фарбування труб, ремонт або заміни електрики і сантехніки. Оновлювати таким чином своє житло необхідно раз в 5-7 років.
2. Капітальний ремонт в квартирі - це перепланування, вирівнювання підлог, полотка і стін, заміна дверей і вікон, повна заміна електропроводки і сантехніки. Такий ремонт слід проводити раз в 15-20 років.
3. Євроремонт (елітний) - якісний капітальний ремонт, який має на увазі використання дорогих матеріалів і дизайнерського виконання інтер'єру.
Після того, як визначено масштаб ремонту, необхідно скласти ескіз квартири: тобто малюнок житла в тому вигляді, в якому ви хочете її бачити. Краще намалювати кімнати з урахуванням масштабів і за допомогою олівця розставити там меблі і предмети інтер'єру.
Після того, як квартира розпланована, можна братися за здійснення наміченого. Тут є маса варіантів.
Якщо можете зробити ремонт своїми силами і заощадити пристойну суму грошей. Однак, найближчим часом забудьте про відпочинок, оскільки кожен вечір після роботи вам доведеться ретельно шпатлевать стіни і фарбувати стелі. А в підсумку квартира може отримати зовсім не такий, який ви її задумали.
Якщо ви не впевнені у своїй майстерності, то краще довірити справу професіоналам. Сьогодні на ринку будівельних послуг є безліч компаній, які з радістю зроблять вам якісний ремонт під ключ. У підсумку ви заощадите купу власних сил і часу. Пам'ятайте, "скупий платить двічі" - хороший професійний ремонт не може коштувати дешево.
Після всієї проведеної розумової роботи можна приступити до остаточного складання кошторису. Якщо необхідна сума є, то приступайте до ремонту.
Сам ремонт можна поділити на три етапи: підготовчий, основний, заключний.
Підготовчий етап.
Узгодьте всі необхідні нюанси з комунальниками (ДЕЗ, ЖЕУ, ГРЕП). Запитайте у них про можливість і порядок відключення води, газу, опалення. Уладьте всі питання з сусідами. Обов'язково огляньте квартиру поверхом нижче на наявність дефектів, в іншому випадку ризикуєте зіткнутися з необгрунтованими претензіями.
Всі побутові умови з робітниками, які будуть працювати у вашій квартирі, необхідно обговорити до ремонту. Так само виділіть в квартирі місце для будівельних матеріалів і продумайте процес вивезення сміття.
Основний етап.
Ремонт варто починати з «брудної» роботи: демонтаж і перенесення стін, вирівнювання стін і підлоги, заміни електропроводки, установки дверей і вікон. Тільки після цього міняємо систему водопостачання і опалення. Далі йде шпаклівка стін і фарбування стелі. Заключний момент етапу - настил підлог, обклеювання стін шпалерами, монтаж плінтусів, установка вимикачів і розеток.
Заключний етап.
Квартира вже звільнена від будівельного сміття, відмивається і здається замовнику. Щоб результат вас порадував, подивіться ремонт на наявність вад. При цьому, сам процес ремонту необхідно ретельно контролювати. Якщо ж недоробки присутні, тут же вимагайте у ремонтної бригади усунути неполадки.