Вагітним жінкам показують ще не народжених дітей в 4D

Anonim
Існуючі методи ультразвукового дослідження дозволяють в режимі реального часу спостерігати життя малюків у лоні матері в тривимірному зображенні. . Прогресивне обладнання з підвищеною ефективністю передачі результатів сканування дає можливість отримувати якісне зображення, за допомогою якого медики з високою точністю можуть проводити профілактичний огляд не народженої дитини, оцінювати особливості будови його організму, переконатися в нормальному перебігу вагітності, діагностувати патології і навіть проводити їх коригування та лікування .
Ультразвукові хвилі апарату проходять через тканини і органи і, відбиваючись від них, формують зображення на моніторі або фотопапері. Раніше було можливе отримання тільки чорно-білого плоского відображення, в якому неспеціалісту складно розібратися. Новітні ж методи 3d і 4d узі, які пропонують такі сучасні медичні заклади як, наприклад, клініка "Мати і Дитя" Санкт-Петербурга, дозволяють побачити тривимірне кольорове зображення плоду, розглянути зовнішність малюка, з точністю визначити його стать і виключити вади розвитку. Причому, якщо формат 3D - це стаціонарне зображення, фотографія, то 4D УЗД - це відео, переглядаючи яке видно як дитина рухається, тре очі, позіхає, посміхається або смокче пальчик. Відеоролик внутрішньоутробного розвитку можна записати на DVD, і дивитися на свою майбутню дитину вдома, з рідними.
Метод УЗД нешкідливий, не несе променевого навантаження, дозволяє проведення досліджень необмежену кількість разів. Це особливо важливо в разі виявлення патології з точки зору можливості спостереження за перебігом хвороби та оцінки ефективності призначеного лікування.

УЗД допомагає в діагностиці стану вагітних Перше УЗД проводиться зазвичай на ранніх термінах в 5-6 тижнів, але вже дозволяє побачити серцебиття майбутньої дитини, формування плаценти, дає можливість точно визначити термін вагітності. Друге сканування призначається, як правило, на десятому тижні. Воно дає можливість вже більш детально розглянути малюка і відомі медикам ознаки можливих генетичних захворювань. На шістнадцятій тижня лікарі можуть бачити внутрішні органи дитини і здатні поставити діагноз, в разі виникнення патологій розвитку.
Під час пізніших досліджень фахівці звертають увагу на стан розвитку мозку, кісток, шлунково-кишкового тракту, внутрішніх органів. Перед пологами - визначають розташування дитини і інші важливі показники, які можуть вплинути на проходження процесу появи дитини на світ.
Редакція може доповнити, що апарати УЗД дозволяють проводити допплерометрию судин, працюючи за принципом Доплера. Процедура забезпечує можливість отримання точної картини і швидкості кровотоку в плаценті і оцінки кровообігу самої дитини.