Клінт Іствуд (Clint Eastwood) - біографія, фото, особисте життя, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Клінта Іствуда

Клінт Іствуд, американський актор зі світовою популярністю, - багатогранна особистість: будучи багато років іконою жанру «вестерн», з плином часу він зумів проявити себе в якості блискучого режисера, підприємливого продюсера, талановитого композитора і сценариста.

На фото: Клінт Іствуд (Clint Eastwood) У його арсеналі - безліч найпрестижніших нагород, в числі яких Національна медаль США в області мистецтв, премія «Сезар», чотири премії «Оскар».

Ранні роки

Клінтон Іствуд-молодший народився 31 травня 1930 року в найбільшому місті США - Сан-Франциско (штат Каліфорнія) - у звичайній робітничій сім'ї. Клінтон Іствуд-старший, батько майбутнього кіноартиста, був робітником на сталеплавильному заводі; мати, Маргарет Рут Іствуд, займала посаду інженера на тому ж заводі.

Клінт Іствуд в дитинстві (на фото праворуч з батьком) Батьки хлопчика були глибоко віруючими людьми, хоча належали до різних конфесій (мати належала мормонської церкви, а батько був пресвітеріанці), і намагалися виховувати Клінта і його старшу сестру Жан доброчесними християнами.
Дитячі роки хлопчика припали на період Великої депресії, особливо сильно терзала промислові міста. Тому батьки Клінта часто міняли місця проживання, намагаючись знайти стабільну роботу. У місті П'єдмонт сім'я затрималася на більш тривалий час, і хлопчик зміг нормально відвідувати школу і навіть брати участь разом зі своїми однокласниками в постановках спектаклів. Завершити шкільну освіту йому вдалося в 1948 році вже в Окленді.

Клінт Іствуд в молодості До призову в армію юнак працював де міг, щоб хоч якось поповнювати сімейний бюджет. У 1950 році він почав військову службу і в званні рядового брав участь в Корейській війні. Його найближчими армійськими друзями були Мартін Мільнер і Девід Янсен, під впливом яких Клінт пізніше увійшов в світ кіно.

Клінт Іствуд чітко усвідомлював своє бажання стати актором Після демобілізації в 1954 році молодий чоловік вступив на економічний факультет Лос-Анджелеського коледжу. Активну участь в студентській самодіяльності сформувало у нього чітко усвідомлювати бажання стати актором. Колишні товариші по службі гаряче підтримували це прагнення - і Клінт відправляється в Голлівуд.

Кар'єра: зірка вестернів і режисер

На початку кар'єри Клінт Іствуд працював в масовці, потім, після прискіпливих проб, студія Universal уклала з ним контракт з мізерною оплатою $ 75 в тиждень. Актор знімався в другорядних епізодах малобюджетних фільмів - «Помста тварі» (1955), «Френсіс на флоті» (1955), «Тарантул» (1955), «Прибрати все шлюпки» (1956).

Клінт Іствуд в картині «Френсіс на флоті» Поступово його почали помічати, в результаті чого були запрошення на ролі нехай і невеликі, але все ж головні - Джек Райс у вестерні-комедії «Перша жінка-комівояжер» (1956), Кіт Вільямс у фільмі «Засідка на перевалі Сімаррон» (1958). Однак подібні удачі були настільки рідкісними, що молода людина вже втрачав надію на успіх в професії.

Кадр з фільму «Засідка на перевалі Сімаррон» У цей період Клінт, вирішивши відвідати свого приятеля, прийшов до нього в студію телемережі CBS. У коридорі він випадково зіткнувся з одним з режисерів, яким терміново був потрібний фактурний актор на роль Роуди Єйтса в «ковбойському» телесеріалі «сиром'ятної батіг» (1959-1966).

Клінт Іствуд в телесеріалі «сиром'ятної батіг» іскрометного гра харизматичного Клінта Іствуда в цьому проекті привернула увагу знаменитого італійця Серджіо Леоне, одного з творців напряму «спагетті-вестерн». І в 1964 році культовий кінорежисер запросив Клінта в свою трилогію «Людина без імені» - зіграти ковбоя Джо в першому фільмі під інтригуючою назвою «За жменю доларів».

Клінт Іствуд в образі ковбоя Джо у фільмі «За жменю доларів» Використані на створення картини $ 200.000 обернулися 14 млн. Прибутку - і мало кому відомий Іствуд моментально став «касовим» актором. Прокат стрічки-хіта в Європі і Америці супроводжувався грандіозним ажіотажем, тому незабаром у світ вийшли фільми-продовження - «На кілька доларів більше» (1965) і «Хороший, поганий, злий» (1966). Клінт Іствуд у вестерні «На кілька доларів більше» (трейлер) Клінт Іствуд нарешті домігся визнання свого таланту. І в 1966 році він отримав кілька привабливих пропозицій зіграти в голлівудських вестернах. На довгі роки основний персонаж Клінта - неговіркий хлопець з похмурим пращурами очей і з багатозарядним кольтом в руці - став його найбільш затребуваною роллю, а вестерни за участю актора вважалися класичними зразками жанру. Друга легендарна роль Клінта Іствуда - герой циклу фільмів «Брудний Гаррі» (1971-1988).Образ суворого поліцейського Гаррі Каллахом, який нещадно розправляється зі злочинцями, не дотримуючись букви закону, визначив ідею картин цього напрямку на багато років вперед. Клінт Іствуд у фільмі «Брудний Гаррі» У 1971 році актор успішно дебютував в статусі режисера, представивши на суд публіки трилер «Зіграйте мені туманно». Почався новий етап творчості Клінта Іствуда, період його найбільшої творчої зайнятості. Йому доводилося поєднувати активну режисуру у власних фільмах ( «Вогняний лис» (1981), «Раптова смерть» (1983), «Вершник на коні блідому» (1985)) з інтенсивною акторською роботою в кінострічках різних режисерів.

Клінт Іствуд у трилері «Зіграйте мені туманно» З величезної кількості чудових картин Іствуда шанувальники його таланту особливо виділяють «Втеча з Алькатраса» (1979) - апогей творчої спілки Клінта і режисера Дона Сігела. Іствуд створив цікавий образ укладеного Френка Морріса, який зумів реалізувати фантастичний план втечі з легендарно-неприступної в'язниці завдяки своєму високому інтелекту і неприборканий потяг до свободи.

Клінт Іствуд в картині «Втеча з Алькатраса» В кінці 80-х Клінт Іствуд вже міг заслужено пишатися чималими успіхами. Критики називали його блискучим режисером. Фільм-біографія «Птах» (1988), що показав життя джазмена Чарлі Паркера крупним планом, удостоївся премії «Оскар» (за кращий звук), а сам актор був нагороджений «Золотим Глобусом» за кращу режисуру.

Клінт Іствуд у фільмі «Непрощений» У 1991 році Іствуд вважав себе готовим взятися за втілення в дійсність найважливішого проекту в його житті - фільму «Непрощений» (вийшов на екрани в 1992 році). Актор одночасно був виконавцем ролі Вільяма Манні і режисером картини. Це був справжній тріумф Іствуда: поряд з величезними касовими зборами, кінострічка допомогла своєму творцеві завоювати чотирьох «Оскарів». Клінт Іствуд на церемонії нагородження премією «Оскар» (1993) Успішними були спроби актора / режисера спробувати себе і в комедії, що підтвердила неймовірна популярність картин «Космічні ковбої» (2000).

Клінт Іствуд і Шон Пенн на зйомках трилера «Таємнича ріка» До переліку удач Іствуда можна внести також і трилер «Таємнича ріка» (2003): в якості кращого режисера Клінта нагородили «Оскаром» і «Золотим глобусом»; а знімався в цій картині Шон Пенн отримав «Оскара» за чудово зіграну головну роль. Трейлер фільму Клінта Іствуда «Крихітка на мільйон доларів» Незабаром Клінт Іствуд знову отримав золоті статуетки: кінобестселерів 2004 року «Крихітка на мільйон доларів» була премійована як кращий фільм, а сам Клінт - як кращий режисер. Отримали своїх «Оскарів» актриса Хіларі Суонк (за головну роль) і найближчий друг Іствуда актор Морган Фрімен (за роль другого плану). Клінт Іствуд у фільмі «Кручений м'яч» (трейлер) Роки беруть своє, тому зірка бойовиків фактично перестав з'являтися на екрані. Останньою його акторською роботою була роль Гаса лобелією у фільмі «Кручений м'яч» (2012), який Клінт також продюсував.

Клінт Іствуд на зйомках фільму «Листи з Іводзіми» Незважаючи на поважний вік Клінт з притаманною йому енергією продовжував створювати нові шедеври. У список чудових робіт останніх років можна внести історичний фільм «Листи з Іводзіми» (2006), за який Клінт отримав премії «Оскар» і «Золотий глобус»; трилер «Підміна» (2008), акторський склад якого прикрасила Анджеліна Джолі; містичний фільм жахів «Майбутнє» (2010).

Клінт Іствуд та Анджеліна Джолі на зйомках трилера «Підміна» Прекрасно зрежисована Іствудом драма «Снайпер» (2014 року) розкрила душевний стан людини, яка вбила незліченну кількість людей в Іраку. Трейлер фільму Клінта Іствуда «Нескорений» Дуже тепло зустріли публікою і дві біографічні драми Іствуда-режисера - картина «Нескорений» (2009), присвячена долі президента ПАР Нельсона Мандели (з Морганом Фріменом в головній ролі), і стрічка «Гувер» (2012 ), яка розповіла про першого директора ФБР Джона Едгара Гувера - його зіграв Леонардо Ді Капріо.

Особисте життя Клінта Іствуда

У 1953 році Клінт офіційно зареєстрував свій перший шлюб з акторкою Меггі Джонсон. Незабаром у них з'явилося двоє діточок - син Кайл (1968) і дочка Елісон (1972), але навіть вони не втримали подружжя від розлучення.

Клінт Іствуд і Меггі Джонсон Ще будучи одруженим на Меггі, молодий актор захопився танцівницею Роксаною Туніс, яка народила від нього в 1964 році дочка Кимбер.
Потім він 3 роки прожив з бортпровідницею Жаклін Рівз. Йдучи від неї, він залишив колишній пасії двох дітей - сина Скотта (1986) і дочка Кетрін (1988), вона в помсту назвала в пресі його найжорстокішим і злим людиною.

Клінт Іствуд і Сондра Локк Під час зйомок фільму «Джоси Вейлз - людина поза законом» (1976) Клінт став доглядати за актрисою Сондріо ​​Локк, з якої він жив разом з 1976 року до 1990 року, не оформляючи відносини офіційно.

Розрив з Сондріо ​​Локк дорого обійшовся Клінту Іствуду Коли Іствуд вирішив піти від Сондри, вона звернулася до суду, звинувачуючи колишнього друга в тому, що він зіпсував їй життя: змусив зробити 2 аборти і пройти процедуру перев'язки маткових труб. Суд встав на її бік, зобов'язавши Іствуда виплатити Локк кілька десятків мільйонів.
Отримавши гроші, Сондра опублікувала мемуари з такими інтимними одкровеннями, що Іствуд не пошкодував грошей на викуп всіх прав на її книгу. Знамениті спокусники. Клінт Іствуд Однак ця історія нічому не навчила невиправного «серійного бабія» - таке прізвисько прилипло до легендарного ковбоєві в Голлівуді. І на початку 90-х Клінт знову закохався: його обраницею виявилася актриса Френсіс Фішер. У них народилася дочка Франческа (1993), але навіть народження дитини не завадило парі розлучитися в 1995 році.

Клінт Іствуд і Френсіс Фішер Незабаром у Клінта Іствуда почали розвиватися стосунки з телеведучою Діною Руїс. І хоча вона була молодшою ​​актора на 35 років, він офіційно одружився на ній в 1996 році. У цьому шлюбі на світ з'явилася ще одна дочка Клінта - Морган (1996).

Клінт Іствуд і Діна Руїс У 2013 році Діна заявила про своє бажання розлучитися з чоловіком через те, що Клінт став їй змінювати. Відразу після розлучення романтично налаштований Іствуд зустрічався з актрисою Ерікою Фішер. За іншими відомостями, його новою подругою стала офіціантка з Mission Ranch Hotel Христина Сандера (вона молодша Клінта на 33 роки).

Клінт Іствуд з сином Скоттом Його син Скотт Іствуд пішов по стопах батька і став актором. Навіть на ранніх етапах кар'єри молода людина не користувався впливом батька, так що головна роль в сиквелі «Тихоокеанський рубіж-2» - його особиста заслуга.

Клінт Іствуд зараз

Головний ковбой Голлівуду Іствуд за час своєї творчої кар'єри знявся в 80 кінострічках, а самостійно зняв ще 30 картин.

Клінт Іствуд і Аарон Екхарт на зйомках фільму «Чудо на Гудзоні» Його останні роботи - фільм 2016 року «Чудо на Гудзоні», в якому грають першокласні артисти Том Хенкс, Анна Ганн, Аарон Екхарт, і створений в 2018 році «Поїзд на Париж» з задіяними в картині незрівнянними Спенсером Стоуном, Ентоні Седлер, Алеком Скарлатосом. Клінт Іствуд про своєму фільмі «Потяг на Париж» Крім кіномистецтва Іствуд також займається бізнесом: в Кармелі, де він протягом 2 років був мером, в його володінні є гольф-клуб, готель і ресторан, що приносять солідний дохід.