Столичному ринку комерційної нерухомості передбачили спад

Anonim
У Росії все активніше проявляється децентралізація ринку комерційної нерухомості. Бізнес поступово йде з Москви в регіони. Ряд експертів вважає, що в доступному для огляду майбутньому центр столиці буде являти собою парк пам'яток.
Тим часом, інтерес до комерційної нерухомості в країні тільки зростає. Про це свідчать багато чисельні пропозиції, розміщені на спеціалізованих інтернет-порталах. Наприклад, пошукова система агент123.ру надає велику інформацію про продаж, покупку та оренду бізнес-нерухомості в російських містах. Найбільше пропозицій надходить саме з регіонів.

Ділова активність зміститься в регіони «Москва повторює шлях Риму, в якому практично не спостерігається ділової активності, вся вона зосереджена в обласних центрах країни», - пише користувач соцмережі Твіттер.
Тенденція децентралізації тільки почала даватися взнаки. У житті москвичів великих змін поки спостерігати не доводиться. Для цього потрібен час, за оцінками аналітиків, не менше п'яти років. Однак вже зараз, багато бізнесменів говорять про те, що справи в Москві вести все складніше. На зниження ділової активності позначається також загальний спад, який викликаний кризою, а також консервативні настрої.
Редакція сайту зазначає, що в поточному році в Москві введуть в дію лише третина об'єктів комерційної нерухомості від заявленого обсягу.