Суспільство: Чим шоколад може допомогти в догляді за собою

Anonim
Улюблені ласощі може надати чудодійну допомогу в боротьбі за красу. Де і як можна застосовувати шоколад читайте далі. Шоколад - це не просто улюблені ласощі багатьох, але і як виявилося неймовірно корисний продукт.Крім того, що шоколад впливає на інтелектуальну сферу людини, тобто підвищує активність мозку, його ще дуже часто використовують в косметології. Цей продукт використовують, наприклад, для приготування маски для обличчя. Шоколад надає живильну, тонізуючу і відновне дію на шкіру, він розгладжує шкіру не гірше крему від зморшок, а тому і є найчастіше одним з основних продуктів, що входять до складу косметичних засобів. Найчастіше шоколад застосовується в масках для шкіри, яка схильна до сухості.
У домашніх умовах таку маску приготувати дуже легко. Необхідно три-чотири шматочки чорного шоколаду розтопити, потім дати охолонути і додати чайну ложку квіткового меду, столову ложку білої глини і сметани високої жирності. Всі інгредієнти змішати, отриману масу нанести на обличчя і залишити на 20 хвилин, потім змити прохолодною водою. Якщо ж ви володієте жирною шкірою, то вам необхідний трохи інший рецепт. У шоколад додайте чайну ложку соку лимона, а замість столової ложки глини, додайте чайну ложку.

Шоколадна маска для обличчя Крім косметики по догляду за шкірою, шоколад використовують і для маски для волосся. Холодної осені волосся не менше шкіри потребують догляду і турботи. Шоколад сприяє кровообігу, а це значить, що ріст волосся прискорюється, волосся росте міцніше і гущі. Шоколад робить волосся об'ємними і менш схильними до жирності. Для того, щоб в домашніх умовах приготувати маску для волосся з шоколаду, візьміть: 20 грамів чорного шоколаду, дві столові ложки меду, три столові ложки молока і один банан, бажано щоб він був перестиглий. Шоколад необхідно розтопити, додати в нього тепле молоко, мед і банан, який ви попередньо добре розім'яли до консистенції каші. Всі компоненти перемішати до однорідної консистенції, нанести на волосся на півгодини, укутати голову рушником, потім добре промити волосся теплою водою.
І навіть в дієтах, мета яких скинути зайві кілограми використовується шоколад. Щодня протягом тижня ви повинні будете з'їдати одну плитку гіркого чорного шоколаду за чотири прийоми їжі. Крім шоколаду ви можете вживати каву без цукру і воду. За тиждень можна позбутися від трьох до п'яти кілограмів.
Так, що дорогі читачки, не варто недооцінювати чарівну силу шоколаду!