Ринок нерухомості: В столиці все частіше орендуються квартири за долари і євро

Anonim
Ослаблення рубля внесло свої корективи в роботу московського ринку нерухомості.
В останні місяці ослаблення рубля не помітив тільки ледачий. Такий розклад не міг не внести своїх змін на ринку нерухомості. Разом з цим швидко зростає число власників квартир, які вимагають платежі за оренду виключно в іноземній валюті. Як повідомляє департамент оренди «НДВ-Нерухомість», частка таких власників, які бажають отримувати доходи за житло в євро або американських доларах, за три місяці поточного року виросла на 15%, досягнувши позначки в 20%.

Оренда житла в Москві затребувана завжди Ще кілька місяців тому частка валютних платежів була зафіксована на мінімумі в 5%. Частка почала зростати, як уже було сказано вище, з ослабленням національної валюти - рубля. Серед власників квартир, які наполягають на переході на платежі в євро або в доларах, значаться, перш за все, ті, у кого є витрати саме в іноземній валюті. Припустимо, мова може йти про іпотеку, про навчання дітей в інших країнах, про лікування в клініках і санаторіях іншої країни і т. Д. Фахівці відзначають, що прив'язка до доларового курсу означає зростання витрат на оплату орендованого житла. Саме зараз не всі орендарі готові до збільшення орендної ставки. Йдеться, перш за все, про недорогих квартирах, де питання ціни стоїть на першому місці. Якщо вартість перестає влаштовувати, люди звертаються до іншого, більш прийнятного для них варіанту.

здати квартиру Оренда нерухомості в столиці затребувана в будь-який сезон року. Спеціальні сайти в Інтернеті публікують безліч оголошень, за якими можна зняти квартиру як безпосередньо від господарів, так і через посередників. За допомогою таких Інтернет-ресурсів можна заздалегідь розрахувати свій бюджет, підібравши не тільки житлоплощу, яка знаходиться в бажаному районі Москви, але також ту, яка повністю задовольняє фінансовим можливостям.

Ослаблення рубля змінило ринок «Велика частина населення має рублеві доходи і витрати, для них перехід на іноземні види валюти не завжди виправданий, - повідомила глава департаменту оренди« НДВ-Нерухомості »Юлія Лукіна. - Дуже добре, якщо орендодавець, який розраховує отримати платіж за квартиру в доларах або євро, знаходить і орендаря, який отримує дохід у валюті. Хоча таких угод на столичному ринку нерухомості не так багато ».
Редакція «» радить орендарям шукати той варіант житла, який йому підходить більше за інших.