Експерт розповів, як вибрати «правильну» взуття

Anonim
Взуття покращує, але може і погіршити ситуацію, якщо є будь-які патології зі стопою. Про це повідомив відомий ортопед-травматолог Андрій Костюк.
Як вважає ортопед, головне - це вести себе розумно, якщо ви всю зиму, весну проходили на танкетці або ж без каблуків, тоді, звичайно, перехід на каблуки проходити буде досить болісно. Знадобиться тоді якийсь час, щоб стопа пристосувалася до вже нової висоті, великих навантажень.
Як зазначає доктор, важливо не економити ніколи на якісному взутті, так як в дешевого взуття виробники не дотримуються зовсім принципів біомеханіки стопи. Потрібно обов'язково коригувати стан стопи спеціальними ортопедичними устілками. І їх можна підбирати як до літньої, і до зимового взуття. Вартість їх буває найрізноманітніша. Все залежить від матеріалу, який застосовується, від методик оцінки самого стану стопи саме під час підбору устілок. До речі, багато хто не знає, де купити ортопедичні устілки високої якості. Так, на сайті Ортопедичної корпорації Труф можна купити найкращі ортопедичні устілки, супінатори за американськими технологіями. Компанія давно вже займається виготовленням якісних ортопедичних устілок.
За його словами, він зовсім не проти каблука, а тільки вважає, що взуття повинна дуже комфортно, легко сидіти на ногах. «Завжди приміряйте пару взуття і на ліву, і на праву ногу, а не по одному черевику, як це зазвичай буває. Потрібно побути в приміряти взуття близько 20 хвилин, не менше. Обов'язково потрібно пройтися в придивилася парі, згинати стопу в самих різних напрямках. І нічого не повинно терти, бовтатися, жати », - радить Костюк.

Взуття має комфортно сидіти на ногах Костюк констатував, що важливо завжди носити саме функціональну взуття. «Якщо ви йдете в театр, то, звичайно, варто надіти вечірню взуття, але для прогулянок краще вибрати кросівки. І обов'язково потрібно подбати, що на кожен сезон має бути сезонна взуття. Влітку, природно, треба ходити в босоніжках », - підкреслює доктор.

Потрібно обов'язково коригувати стан стопи спеціальними ортопедичними устілками Один з блогерів Твіттера Толя пише: «На взуття економити не можна, якщо хочеш зберегти своє здоров'я».
На думку редакції, не варто забувати і про лікувальну фізкультуру, використання контрастних ванночок.