Купуєте машину з пробігом? Спочатку купите толщиномер ЛКП

Anonim
Для дуже багатьох громадян нашої країни покупка автомобіля з пробігом це єдина можливість отримати засіб пересування у власність.
Віддаючи останні, з працею зібрані кошти за автомобіль, завжди хочеться сподіватися, що вони витрачені не даремно. Способів визначити стан автомобіля безліч, більшість з них - суб'єктивні. Стан двигуна, підвіски, і інших агрегатів машини ще можна цілком точно визначити на станціях технічного обслуговування. Однак є момент, в якому вам ніхто і ніколи не дасть повної гарантії, якщо у вас немає в руках чудового приладу - толщиномера лакофарбового покриття авто. Тільки маючи його на своєму озброєнні можна точно сказати, чи була машина в аварії, чи піддавалася вона кузовного ремонту, а, може бути, взагалі була зібрана з декількох розбитих автомобілів, а такі «конструктори» на ринку старих автомобілів далеко не рідкість.
Здавалося б - та й що може бути з машиною, якщо вона на вигляд майже як нова, двигун працює як годинник, передачі перемикаються. Порадіємо за майстрів «золоті руки» і будемо їздити. Все б добре, якби не сучасні швидкості. Жоден виробник автомобіля не дасть вам гарантію безпеки на дорозі, якщо порушена геометрія кузова. Чи то керованість буде далека від ідеальної, то чи подушки не спрацюють, то чи лонжерони при зіткненні складуться не так, як передбачено.

Купівля автомобіля з пробігом Товщиноміри лакофарбового покриття авто це маленькі портативні прилади, що працюють на принципі вимірювання швидкості проходження електромагнітного імпульсу через лакофарбове покриття. Зазвичай вони розраховані на роботу, як на металевій підкладці, так і на діелектричній, тому у них в маркуванні зустрічаються букви FN. Власнику приладу не потрібно ніяких спеціальних знань, тільки докласти прилад в певному місці кузова і отримати значення товщини. Для того щоб переконатися в працездатності приладу і його точності в комплекті йде дві пластини - металева і діелектрична. Прикладаєте їх до приладу і отримуєте на дисплеї нуль. Все, в точності показань можна бути впевненим.
Вимірювати товщину ЛКП автомобіля коштує в тих місцях, які напевно могли бути пошкоджені і піддавалися ремонту - передні і задні крила, дах, стійки. Сучасне виробництво автомобіля - процес роботизований і надзвичайно точний, тому будь-яке локальне збільшення товщини ЛКП може зі стовідсотковою гарантією говорити про те, що між залізом і фарбою знаходиться шар грунтовки, що приховує дефект. Крім того, при виробництві автомобіля всі деталі фарбуються шаром однакової товщини. Тому, навіть при відсутності локальних потовщень ЛКП, істотна різниця між шаром фарби капота, багажника і даху може сказати про те, що машина зібрана по частинах.
Вартість толщиномера досить висока, починається вона, приблизно, з п'яти тисяч, але краще відкласти покупку, наприклад, зимової гуми і придбати цей прилад. Навіть якщо він покаже приховані дефекти, з якими ви можете змиритися, і автомобіль все одно буде куплений, то об'єктивні дані контролю це хороший аргумент у торзі.