Москвичі переплачують за таксі по 6 мільйонів в день

Anonim
Дослідження показали, що через пробки москвичі платять за таксі в два-три рази більше, ніж потрібно.
Завдяки проведеним компанією «Яндекс» з дослідженням, з'ясувалося, що через пробки москвичі кожен будній день переплачують за послуги таксі близько 6 мільйонів рублів, а вихідні - 3,5. Пов'язано це з тим, що лічильник продовжує працювати і в пробці, тоді як машина не просувається. В середньому пасажир, який їде по тарифу «економ», змушений заплатити на 180 рублів більше, ніж звичайно. Виявилося також, що частіше таксі користуються, щоб доїхати кудись за межами Третього транспортного кільця.
Пов'язано це з тим, що в центрі Москви розташовано безліч станцій метро, ​​і пересуватися підземкою швидше. З'ясувалося також, що у вересні 10 відсотків московських пасажирів скористалися сервісом «Яндекс.Таксі», що дозволяє знайти найближчим до користувача таксі і замовити машину. Цікаво, що попит на послуги візників в столиці майже не змінюється протягом року, просідаючи трохи тільки в серпні, після Нового року і в травневі свята. У той же час під час передноворічного тижня він збільшується, так само як і перед 8 березня.

Москвичі намагаються уникати поїздок на таксі в центрі міста Не секрет, що послуги таксі в Москві - найдорожчі в країні. У той же час таксі є популярним сервісом в будь-якому місті. Більш того, користуватися таксі не в Москві набагато зручніше, так як ніде немає настільки великих пробок. Крім того, якщо для москвичів таксі, наприклад, до Твері є недозволеною розкішшю, то в регіонах люди активніше використовують міжміське таксі. Наприклад, 290-кілометрова поїздка з Новосибірська до Томська обійдеться приблизно в 4,2 тисячі рублів. Москвичам за такі гроші часто доводиться їздити з аеропорту або в аеропорт. Сервіс міжміського таксі часто дозволяє людям уникнути проблем, пов'язаних з використанням громадського транспорту, який, наприклад, не ходить вночі.
Редакція хоче додати, що на ринку таксі величезна конкуренція, але все одно дуже багато недобросовісних компаній.