У Москві за рік значно зросла орендна плата

Anonim
Виявилося, що столиця РФ - третій в Європі місто по зростанню орендної плати.
Згідно з опублікованими днями результатами дослідження індексу оренди елітного житла, столиця Росії посіла третє місце серед європейських держав за динамікою цін на дороге житло. В середньому індекс цін на світовому ринку виріс у другому кварталі поточного року на 2,3 відсотка, а в Москві за рік динаміка цін збільшилася на 3,1 відсотка. Сильніше елітне житло подорожчало тільки в Женеві та Цюріху. Серед мегаполісів світу Москва, при цьому, займає восьме місце. У той же час в світі за зростанням цін на оренду житла лідирують Найробі і Дубаї. Зростання в першому склав 24 з гаком відсотки, а в другому 15 відсотків. Для порівняння, динаміка цін в Нью-Йорку змінилася на 2,9 відсотка, а в Лондоні на 3.

Новобудови в Москві Звичайно, оренда житла в будь-якому європейському місті користується великим попитом як серед туристів, так і серед звичайних жителів. Однак іноді все ми хочемо відпочити від міської метушні, «відірвавшись» з мегаполісу хоча б на кілька днів. Якраз тут кращий спосіб зробити це - орендувати заміський будинок або котедж. Котедж - відмінне місце для того, щоб організувати вечірку з музикою і ді-джеєм або відзначити якесь свято, запросивши, наприклад, аніматора.
Зростання цін в Найробі і Дубаї пов'язаний, перш за все, з інвестиціями з-за кордону - великі корпорації зацікавлені в якісному житло для своїх співробітників, що працюють в цих містах, і не шкодують грошей на оренду квартир.
нагадує, що російська влада планує створення в Москві і, можливо, інших містах країни соціального житла, оренда якого обійдеться приблизно на 30 відсотків нижче ринкової вартості. Наприклад, квартиру в столиці можна буде зняти за 15-16 тисяч рублів.