Джеймс Макевой - фото, біографія, кращі ролі, особисте життя, дружина, розлучення, зростання 2019

Anonim

Біографія Джеймса Макевоя

Джеймс МакЕвой - актор шотландського походження, який дебютував в кіно в 15 років. Найбільш відомий за фільмами «Хроніки Нарнії», «В душі я танцюю», «Особливо небезпечний», «Люди Ікс: Перший клас», «Спліт».

Голлівудський шотландець Джеймс МакЕвой

дитинство

Джеймс МакЕвой з'явився на світло в Глазго, Шотландія, в сім'ї Елізабет Джонстоун і Джеймса МакЕвоя - медсестри психіатричного стаціонару і будівельника. Фінансове становище сім'ї було досить плачевним, можливо, саме тому, не витримавши постійних поневірянь і злигоднів, батьки Джеймса розлучилися, коли йому виповнилося 7 років. Після цього Джеймс-молодший назавжди втратив зв'язок з батьком.

Дитячі фото Джеймса МакЕвоя Після розлучення Елізабет стала багато хворіти, тому на сімейній раді було вирішено залишити молодшу сестричку Джой (до слова, зараз вона співає в групі Streetside) на її піклування, а Джеймса відправити до бабусі з дідусем - Джеймсу і Мері Джонстоун, які онука дуже любили і постійно балували.

Джеймс МакЕвой з мамою В юності Джеймс Макевой ходив в католицьку школу, де отримав суворе виховання в релігійному ключі. Якийсь час він навіть мріяв стати священиком. Також відвідував заняття аматорського театрального гуртка, а після занять підробляв в булочній.
«У дитинстві я хотів стати священиком, місіонером, а може навіть поїхати в таку далеку Африку, щоб там рятувати людей від голоду, - розповідав актор. - Але одного разу я все-таки передумав. Просто уявив, що мені доведеться кожне-щоранку вставати ні світ ні зоря о шостій годині і топати до церкви. Я, звичайно, не була проти того, щоб стати священиком, насправді, я був категорично проти того, щоб вставати рано. Для мене це як самогубство! ».

В юності МакЕвой мріяв стати священиком Тоді Джеймс, правда, сам про це ще не підозрюючи, почав йти назустріч своїй долі. Одного разу перед класом МакЕвоя виступав знаменитий продюсер Девід Хейман, який розповів хлопцям кілька історій про життя на зйомках. Джеймс був так захоплений його розповіддю, що негайно попросив режисера дати йому хоча б крихітну роль. Таким чином 15-річний Макевой вперше з'явився на екрані - в картині «Сусідня кімната» про дитячу проституцію в Глазго. Перша роль Джеймса МакЕвоя ( «Сусідня кімната») Ледве приступивши до зйомок, Джеймс мало не розчарувався у своєму виборі і втратив інтерес до кіно. Положення врятувала його партнер, актриса Алана Бреді.«Коли я відчув її емоції, мене немов захлеснуло хвилею натхнення», - згадував МакЕвой.
Закінчивши школу, молодий актор почав відточувати свою майстерність в Королівської Шотландської Академії музики і драми. До навчального закладу хлопець вступив з легкістю, не дивлячись на велику кількість бажаючих і величезний конкурс. За роки навчання він встиг зіграти в парі кінопроектів ( «Відродження», «Ангел проходить повз», «Лора Дун»). У 2000 він став дипломованим актором.

акторська кар'єра

Зігравши близько десятка крихітних ролей в самих різних проектах, він був затверджений головну чоловічу роль в малобюджетну мелодраму «Королева Боллівуду». На початку 2000-х він був задіяний в постановках молодіжного театру PACE, зокрема, грав продає інтимні послуги чоловіка в спектаклі «У відкриту» (Out in the Open). Вистава побачив кінорежисер Джо Райт, який був у захваті від гри МакЕвоя. Він почав закидати молодого актора пропозиціями, від яких Джеймс раз по раз відмовлявся.

Молодий Джеймса МакЕвой в театрі PACE (2001 рік) Забігаючи наперед, відзначимо, що шість років потому актор все-таки погодився на співпрацю - так на світ з'явився фільм «Спокута». Джеймсу дісталася роль бідняка, який мріяв піднятися по соціальних сходах, але був несправедливо звинувачений у злочині. Партнером Джеймса по знімальному майданчику стала Кіра Найтлі. За цю роботу актор заслужив номінацію на престижну премію «Золотий Глобус».

На фото: Джеймса МакЕвой і Джо Райт Хто знає, який напрямок прийняла б його кар'єра, погодься він на пропозицію Джо Райта відразу. Але, так чи інакше, тоді, в 2001 році, до проривної ролі йому залишалося зовсім небагато.
Прем'єра фільму «В душі я танцюю» відбулася в жовтні 2004 року під слоганом «паралізує життя». За сюжетом Майкл, молодий чоловік з церебральним паралічем, потрапляє в будинок інвалідів, де знайомиться з іншим пацієнтом - Рорі О'Ши (його-то і зіграв МакЕвой). Рорі практично нерухомий через м'язової дистрофії, але запасу його життєвих сил і оптимізму може позаздрити будь-яка здорова людина.

Джеймс МакЕвой у фільмі «Усередині себе я танцюю» Готуючись до ролі, Джеймс МакЕвой в розмовах із справжніми інвалідами. З цих зустрічей він виніс головну думку - вони не хочуть, щоб їх жаліли. Однак масовому глядачеві він вперше запам'ятався як Фавн Тумнуса з фентезійної стрічки «Хроніки Нарнії». Саме його герой зустрів маленьку Люсі в чарівній країні Нарнії, ховатися за стінкою шафи в будинку її дядька, і став одним з ключових персонажів сюжету.

Кадр з фільму «Хроніки Нарнії» Ще одна помітна робота - Літо Атрейдес II - пішла в невеликому серіалі «Діти Дюни». Слідом актор зіграв Уеслі Гібсона в бойовику під назвою «Особливо небезпечний», дебютній голлівудської роботою російського режисера Тимура Бекмамбетова. Герой Макевоя був молодим службовцям, яким запропонували помститися за убитого батька. Професійно готувати месника до активних дій взялися партнери покійного, яких зіграли Анджеліна Джолі і Морган Фрімен.

У бойовику «Особливо небезпечний» МакЕвой працював з Бекмамбетовим У 2006 році актор з'явився в картині «Останній король Шотландії», екранізації роману Джилса Фодена. Фільм розповідав про диктаторський режим правителя Уганди Іді Аміна, але з незвичайного ракурсу. Головним героєм оповіді став вигаданий молодий шотландський лікар Ніколас, який, рятуючись від нудьги, приїхав працювати в далеку бананову республіку і за збігом обставин завоював прихильність тирана.

«Останнього короля Шотландії» дійсно знімали в Уганді «Оскар» за роль в цьому фільмі Форест Уїтакер, переконливо зобразив Аміна. Однак і гра молодого Джеймса МакЕвоя припала публіці до вподоби.
Варто відзначити, що Джеймс Макевой був одним з кандидатів на головну роль в знаменитій екранізації Джона Толкіна «Хоббіт». Але контракт творці картини все-таки підписали з Мартіном Фріменом, який більше підходив на опис книжкового Більбо Беггінса.Редкліфф і МакЕвой розповідають про улюблені фільми В кінці 2000-х актор вирішив відмовитися від своєї професії. Вірніше від тієї її частини, яка має відношення до кіно. Його серйозно турбує той факт, що в Голлівуді він, за власними відчуттями, втрачав можливість в повній мірі розвивати свій талант. Головну перешкоду для самовдосконалення Джеймс бачив в блокбастерах. «Всі ці красиво зняті бойовики, - стверджував актор, - не дозволяють мені залишатися повноцінним артистом».

МакЕвой вважає себе в першу чергу актором театру У зв'язку з цим Макевой відмовився від кількох вигідних ролей, в тому числі і від роботи в картині «Особливо небезпечний-2» Тимура Бекмамбетова. Актор покинув Америку, повернувся в рідну Британію і заявив, що візьме відпустку від кіно і присвятить час, що звільнився театру.
Втім, нелюбов до блокбастерам не завадила йому знятися у фантастичному бойовику «Люди Ікс: Перший клас» (2011) в ролі молодого професора Чарльза Ксав'єра. Фільм ніс глядачів до витоків створення школи для обдарованих мутантів і початку протистояння Ксавьера і Магнето, роль якого в цій стрічці виконав Майкл Фассбендер. До цього персонажу МакЕвой повернувся в 2014 і 2016 році - у фільмах «Дні минулого майбутнього» і «Апокаліпсис».

«Люди Ікс»: Джеймс МакЕвой у ролі професора Ксав'єра У 2013 році актор зіграв головну роль в екранізації роману шотландського контркультурного письменника Ірвіна Велша «Бруд» - аморального поліцейського Брюса Робертсона. Затвердили його на роль не одразу. Коли Уелш вперше побачив МакЕвоя, то подумав, що той занадто молодий і привабливий для даного персонажа. «Я піднявся в номер і сказав дружині:" Він нам не підходить ". Коли я повернувся, Джеймс змінився. У нього начебто за п'ять хвилин виросла щетина. Він перетворився на злісного, жорстоку людину - Брюса », - згадував письменник.

Цинічний Брюс Робертсон у виконанні МакЕвоя Досить-таки божевільна роль дісталася йому в фантастичному трилері «Віктор Франкенштейн», де Джеймс і Деніел Редкліфф дивно жваво втілили образи лікаря Франкенштейна і його помічника-горбаня Ігоря.

Фото зі зйомок «Віктора Франкенштейна» У 2016 році МакЕвой знову підтвердив свій високий рівень майстерності, знявшись в психологічному трилері «Спліт». Роль дісталася, м'яко кажучи, не з легких - молода людина з множинним розщепленням особистості. У його героя жило 23 людини, кардинально відрізнялися характером. Партнерами Джеймса по знімального майданчика стали юні актриси Аня Тейлор-Джой і Хейлі Лу Річардсон. Трейлер фільму «Спліт» з Джеймсом МакЕвоєм (2017) Через рік було випущено ще кілька гучних прем'єр за участю МакЕвоя. Це шпигунський трилер «Атомна блонда» ( «Вибухова блондинка»), на зйомках якого актор тісно працював з Шарліз Терон, і драма «Занурення» з чарівною шведкою Алісією Вікандер.

Заради «Спліта» МакЕвой поголився налисо

Особисте життя Джеймса МакЕвоя

Джеймс Макевой дев'ять років прожив у цивільному шлюбі зі своєю однокурсницею Еммою Нельсон. Розлучившись з коханою, він пристрастився до алкогольних напоїв. Якраз в цей час в житті актора почалася творча криза.
Життя Джеймса змінилася після зйомок британського серіалу «безстидники» (не плутати з однойменною американським рімейком), де молода людина познайомився з актрисою Ганною-Марі Мак Дафф, яка виконувала роль його серіальної подружки. Дівчина виявилася старшою свого колеги на дев'ять років. Саме вона навчила Джеймса «поважати життя» і допомогла його самооцінці.

Джеймс МакЕвой і Анна-Марі Дафф знімалися в «безстидники» Макевой вийшов з депресії і знову твердо встав на ноги. Весілля з Анн-Марі Дафф відбулася в 2006 році, а через чотири роки 39-річна дружина народила акторові первістка - сина Брендона.

Сина Джеймса МакЕвоя звуть Брендон Уникаючи зайвого шуму, Джеймс і Анна-Марі намагалися тримати вагітність в секреті, тому точна дата народження малюка невідома.Про щасливу подію в житті подружжя МакЕвоєм стало відомо після того, як один з папарацці зняв сім'ю з дитиною під час прогулянки по Лондону.

З боку їх шлюб здавався щасливим Через вагітність дружини він відмовився від роботи в картині «У мене рак» (в російському прокаті картина вийшла під назвою «50/50») Сета Рогена. На знімальний майданчик замість актора прийшов його колега Джозеф Гордон-Левітт. Джеймс МакЕвой на шоу Джиммі Феллона На жаль, в 2016 році, після десяти років, здавалося б, ідеального шлюбу, пара оголосила про розлучення. А ось близькі актора новину сприйняли холоднокровно - вони знали, що останнім часом в житті подружжя настав розлад. Причиною розлучення МакЕвоєм називали молоду актрису Олександру Шіпп, яка виконала роль Грози в «Людях Ікс». Заради Брендона Джеймс і Анна-Марі вирішили залишитися в дружніх відносинах.

Про роман МакЕвоя і Олександри Шіпп знала вся знімальна група

Джеймс МакЕвой зараз

У 2018 році в прокат вийшла друга частина «Дедпула»: у фільмі-екранізації коміксів Marvel Джеймс знову постав в образі професора Ксав'єра - своєрідна «пасхалка» від творців фільму.
В рамках контракту з Marvel Макевой брав участь в зйомках «Люди Ікс: Темний Фенікс», вихід якого запланований на 2019 рік.
Крім цього, восени 2019 очікується продовження фільму жахів про клоуна Пеннивайз «Воно 2», де Джеймс виконає роль одного з дорослих дітей - Білла Денбро. «Молодшу версію» цього персонажа грав Джейден Ліберер.