Чому чоловіки бояться розумних і красивих жінок?

Anonim
Не секрет, що чоловіки схильні сприймати жінку не як особистість, а як трофей. Тому логічно було б припустити, що будь-який, навіть самий зубожілий самець віддасть перевагу, щоб поруч з ним була красива і розумна жінка. Це підняло б його статус в очах оточуючих. Але насправді все йде з точністю до навпаки.

Чому чоловіки бояться розумних і красивих? Такі чоловіки люблять повчати жінок - твердить їм, що жінка зобов'язана бути не розумною, а «мудрій» - тобто перебувати в тіні чоловіка і зайвий раз не висловлювати своєї думки. Подібна точка зору, на жаль, поширена дуже широко; на практиці ж чоловіки швидше цураються красивих жінок зі страху «не потягнути». Чоловіки бояться красивих і розумних жінок тому, що мислять стереотипами. Чомусь прийнято вважати, що красуня - обов'язково погана господиня, розумниця занадто багато часу присвячує кар'єрі і обов'язково зажене чоловіка під каблук, і що суспільство засміє «сірого» чоловіка поруч з яскравою жінкою.

Чоловіки бояться красунь через острах «не потягнути» таку партнерку Крім того, чоловіки бояться, що не зможуть задовольнити сексуальних апетитів красивої жінки (чомусь прийнято пов'язувати зовнішню привабливість і лібідо, але редакція уточнює: ці речі ніяк не корелюють між собою) .
У цього явища є назва - венустрафобія, або калігінефобія. Середньостатистичний чоловік, побачивши красиву жінку, з великою ймовірністю навіть не стане пробувати запрошувати її на побачення - він буде впевнений, що у такій привабливій дами напевно вже є партнер або побоїться, що вона відмовить. Насправді ж, чим красивіше і розумніше жінка, тим більша ймовірність, що вона самотня - перше враження часто оманливе.