Чи потрібна оцінка вартості квартири незалежним експертом

Anonim
Бажаючи швидше і дорожче продати квартиру, незалежна оцінка нерухомості буде дуже доречним!

Оцінка вартості квартири - це процес, що дозволяє дізнатися точну ринкову вартість об'єкта нерухомості. Оцінка потрібна для угоди купівлі / продажу, оформлення іпотеки, майнових суперечок.
А так чи потрібна оцінка вартості квартири в Москві? Продаючи квартиру деякі не бажають витрачати зайві кошти на оцінку. І справді навіщо, якщо можна відкрити газету і подивитися, скільки коштує квартира аналогічного метражу в вашому районі, відняти / додати поверховий фактор і вивести суму. Так то воно так, але оцінюючи об'єкт самостійно ви не враховуєте деякі нюанси, які можу вплинути на вартість. Так, якщо в квартирі нещодавно закінчено ремонт, вона буде дорожче. Порядні сусіди - зайве 10 тис. Руб. до підсумкової вартості. Вид з вікна також грає далеко не останню роль. Як бачите, чинників, які потрібно враховувати при оцінці досить багато і самостійно врахувати їх все дуже важко. І тільки оцінка вартості квартири в Підмосков'ї допоможе все це врахувати.
Експертна оцінка нерухомості займе не більше одного дня (якщо квартира стандартному плануванні) і обійдеться вам від 4-х до 12-ти тис. Руб. Трохи, якщо врахувати, що продати об'єкт ви зможете за вигіднішою ціною. Важливий момент - звіт, який видається після оцінки. Його можна використовувати в суді, при вирішенні спірних питань.
Іншим важливим момент є ремонт квартири. Заміна вікон, дверей, підлоги може обійтися в 1/4 від суми вартості квартири. Щоб не переплачувати допоможе оцінка вартості ремонту квартири. Оцінювач огляне квартиру і відповість на всі ваші запитання, а також розповість, які матеріали краще використовувати. Так ви не тільки заощадите, але і отримаєте якісну послугу.

Незалежна оцінка вартості квартири проходить після надання наступних документів:

  • документ, що підтверджує права власності (свідоцтво про право власності);
  • документ, що підтверджує особу замовника;
  • технічний паспорт БТІ (поверховий план і експлікація).

І остання порада. Не економте на оцінки і оцінювачів. Навіть найдорожча незалежна експертна оцінка нерухомості рідко коли буде коштувати дорожче 10 тис. Руб., Але вона допоможе швидше і вигідніше продати квартиру. За часом це займе трохи, досвідчені оцінювачі впораються з усім менш ніж за день.

Після завершення процедури на вашу квартиру буде встановлена ​​оптимальна ціна, при якій об'єкт швидко знайде покупця. Оцінювач може визначити допустимі норма, а ви вирішити, яку ціну встановлювати.