Володимир Вдовиченков - біографія, фото, особисте життя, дружини, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Володимира Вдовиченкова

Про деякі акторів кажуть, що за ними все життя тягнеться шлейф першої зіграної ролі. Але Володимира Вдовиченкова, або, як його називають шанувальники, «російського Джеймса Бонда», це точно не стосується - прославившись в ролі Філа з серіалу «Бригада», а потім зігравши кримінального авторитета в касовому «Бумере», він не злився воєдино з амплуа бандита . На його рахунку безліч різнопланових ролей ( «Тарас Бульба», «Дядя Ваня», «розвідниця», «Левіафан», «Салют-7»), і зупинятися на досягнутому він не збирається.

Актор Володимир Вдовиченков

дитинство

Дитинство майбутнього актора, що з'явився на світ 13 серпня 1971 року народження, пройшло в місті Гусєва Калінінградській області. Його сім'я була далека від світу мистецтва, і розмови про фільми велися хіба що за чашкою чаю: тато-механік, мама-економіст, старша сестра Ірина (зараз ресторатор) і молодший брат Костя (зараз працює в рекламному бізнесі).

Володимир Вдовиченков в дитинстві і юності У дитинстві Вова теж не виявляв схильності до акторського мистецтва. Як і багато дітей, його приваблював спорт, особливо бокс. Він навчався міською секції, умів тримати удар і уславився серед товаришів бійцем, завжди стоїть до останнього. Серед інших захоплень підлітка був кінематограф, особливо йому подобалися фільми з майстром рукопашного бою Жаном Клодом Ван-Даммом.
Першу роботу він отримав в 15 років. Фінансове становище сім'ї залишало бажати кращого, так що хлопець влаштувався на ферму, допомагав забивати кроликів. Там же, розповідав пізніше актор, він спробував на смак бичачу кров. Життя в Гусєва, красивому провінційному зеленому місті, була смертної нудьгою. Як тільки з'явилася можливість, я втік. Після восьмого класу здатний і атлетично складений Володимир зробив спробу вступити до морехідне училище Талліна. Перший іспит був зданий на відмінно, але на другому абітурієнта чекало фіаско - викладач зневажливо поставився до уродженця Росії і заявив, що в естонському флоті повинні служити громадяни Естонії.

В молодості Володимир Вдовиченков був курсантом морського училища Два роки по тому молодий чоловік все ж вступив до військово-морське училище Кронштадта. Після першого курсу він потрапив за розподілом на Північний флот і наступні три роки працював кочегаром на військовому судні, що базувався в Мурманську. Він усвідомив, що не хоче пов'язувати життя з морем, повернувся в рідне місто, де заробляв на життя офіціантом, адміністратором ресторану, перегоном польських автомобілів до Росії. Зрештою, втомившись від буденності, він згадав свою дитячу мрію і відправився в столицю - спробувати щастя в приймальні комісії ВДІКу.

акторська кар'єра

Володимир мчав в прокурений вагон поїзда до Москви, щоб встигнути на вступні іспити. Але доля виявилася безжальної жартівниця - набір був закінчений, Володимиру порекомендували підготовче відділення, куди він проходив рівно рік, і де встиг заявити про себе, як про «схильному до акторської професії» хлопця. У цей період він знявся в кліпі Дельфіна на пісню «Дилер», зігравши продажного охоронця порядку. Молодий Володимир Вдовиченков знявся в кліпі «Дилер» Після довгого року очікування 25-річного Володимира все-таки зарахували на акторський факультет, в майстерню Георгія Тараторкина. Це була перемога. Саме цей вчинок - взяти і поїхати до Москви і вступити в один з кращих вузів столиці, без блату і зв'язків, Володимир донині вважає самим божевільним кроком у своєму житті.

Вдовиченков став студентом ВДІКу досить пізно - в 25 років Диплом, що підтверджує його акторська майстерність, Володимир отримав в 2001 році, якийсь час служив в театрі Моссовета, а ось дебют в кіно відбувся ще в роки студентства. Перша роль Вдовиченкова - охоронець президента в новорічній комедії з Олегом Табаковим «Президент і його внучка» 1999 року.Потім була роль патрульного в другій серії популярного серіалу Олександра Мітти "Кордон. Тайговий роман », і крихітна роль у другій серії серіалу« Марш Турецького ».

Кадр із серіалу «Марш Турецького» Хто знає, як склалася б доля молодого актора, якби не випадковість і що передувала їй невдала спроба пройти в акторський склад серіалу «Бригада». Так, як розповідав сам актор, серіал запускали два рази, і в перший раз Володимира не затвердили ні на одну з ролей.

У «Бригаду» Володимир Вдовиченков потрапив випадково Два роки по тому він стояв в курилці «Мосфільму» не в найкращому настрої - напередодні він побився, і тепер його обличчя прикрашали бойові відмітини. Причому з'явився він на проби в абсолютно іншу картину - кримінальну драму «Громадянин начальник». Його помітила асистентка режисера «Бригади», здивувався, побачивши актора: «О! Ти хто? Яка у тебе морда, ну-ка підемо зі мною! ». Цікаво, що в той же день він отримав і роль в «Громадянина начальника» - його бандит по кличці Коля-афганець з'явився в чотирьох серіях. Зйомки йшли паралельно з роботою над «Бригадою». «Бригада» за кадром За місяць до початку зйомок продюсер «Бригада» поселив чотирьох акторів, які повинні були зіграти кращих друзів в одному Будинку відпочинку, щоб вони подружилися по-справжньому. Сусідами Вдовиченкова, який грав роль боксера Філа, виявилися Сергій Безруков, Павло Майков і Дмитро Дюжев.

Філ (Валерій Філатов) - один з кримінальної четвірки друзів «Бригада» вийшла на екрани у вересні 2002 року, і після цього мільйони глядача полюбили четвірку головних героїв, яким довелося на своїй шкурі дізнатися, що таке справжня дружба і зрада. Серіал, знятий в важке для російського кінематографа час, став справжнім феноменом і змінив уявлення глядачів про серіали в принципі. Кар'єра Володимира Вдовиченкова, як і інших акторів проекту, пішла вгору. Навіть сьогодні ім'я актора насамперед асоціюють з «Бригадою», що йому самому не до душі - з тих пір в його фільмографії з'явилося чимало не менше гідних ролей. «Бригада». Розмова Філа і Білого Незабаром після успіху «Бригади» Вдовиченкова прийняли в трупу театру ім. Вахтангова, де він блискуче грав у постановках «Царське полювання», «Глибоке синє море», «Дядя Ваня», «Вітер шумить у тополях», «Євгеній Онєгін».

Самий самобутній актор театру Вахтангова Другий гучною роботою Вдовиченкова став кримінальний авторитет на прізвисько Кіт з фільму «Бумер» - першої з часів фінансової кризи російської стрічки, окупиться в прокаті. У центрі сюжету - четверо злочинців (Вдовиченков, Андрій Мерзлікін, Сергій Горобченко та Максим Коновалов), що ховаються на викраденому автомобілі BMW після вбивства співробітника ФСБ.

«Бумер»: Володимир Вдовиченков та Сергій Горобченко Картина отримала негласний статус «народної», сам Вдовиченков став лауреатом премії «Кумир», а в 2006 році глядачам представили продовження: герой Вдовиченкова відсидів визначений термін і намагається загладити старі помилки і пристосуватися до реалій нової епохи , що змінила лихі 90-е. До акторського складу картини долучилася молода актриса Світлана Устинова. Бумер. Сцена пограбування Запам'яталися глядачам його персонажі з драми «Курсанти» (політрук Василь Биков), серіалу «Звіздар» (кандидат в розвідники Сергій Чумаков), військової картини «Час збирати каміння» (капітан Дьомін). За роль в останньому він був удостоєний призу XIV Міжнародного фестивалю акторів і кіно «Сузір'я» за кращу чоловічу роль, а також дипломом XXIII Міжнародного фестивалю ВДІК за акторську роботу в професійному кінематографі. У 2006 році актор увійшов до списку почесних жителів міста Гусєва.

Кадр з фільму «Час збирати каміння» В послужному списку актора не тільки бандити і військові. Так, в 2006 році він втілив образ Івана Шатова з екранізації роману Достоєвського «Біси», в 2007 - отця Михайла з трилера «Сьомий день».У тому ж році він представив блискучий тандем з Наталею Вдовіної в комедії «Мимра».

Володимир Вдовиченков в ролі Остапа Бульби Окремо варто розповісти про фантастичний бойовик «Параграф 78», де Вдовиченков знову виконав першу скрипку. В недалекому майбутньому, що відрізняється від нашого часу геополітичним пристроєм і ставленням до наркотиків, колишній спецназівець з позивним Скіф разом зі старою командою (Гоша Куценко, Станіслав Дужников, Григорій Сіятвінда) рятує людство від невідомого вірусу.

У «Параграфі 78» Вдовиченков зіграв Скіфа

Особисте життя Володимира Вдовиченкова

Перший офіційний шлюб Володимир Вдовиченков уклав ще в 18 років. Його обраницею стала Вікторія Наталуха, що вчилася з ним в паралелі. Одночасно за дівчиною доглядав дядько Володимира, який був всього на 4 роки старше майбутнього актора. Вікторія ніяк не могла вибрати між двома претендентами на її серце і в підсумку віддала перевагу більш забезпеченому дядькові.

На фото: Вікторія Наталуха, перша дружина Володимира Вдовиченкова Два роки по тому Володимир відправився під вінець з Ганною Конєвої. У 1993 році у пари народився син Леонід. Історія їхнього кохання закінчилася досить прозаїчно - Анна купила квартиру в Петербурзі, але Володимир, вже вирішив переїхати в Москву, відмовився піти за дружиною. Довгі роки він майже не брав участі в житті Леоніда, але згодом сильно шкодував про це.

Анна Конєва - мати сина Володимира Вдовиченкова Переїхавши до Москви, Володимир зустрів нове кохання - Наталію Давидову, керівника московського торгово-комерційного центру «Юпітер». Вони прожили разом 4 роки, потім, як стверджують деякі джерела, серйозно посварилися - Наталя вирішила, що Володимир «зазвезділся», на що актор відповів, грюкнувши дверима.

Актор з сином Леонідом У 2004 році Володимир почав жити з актрисою Ольгою Філіппової. У 2005 році у них народилася дочка Вероніка. Пара вважалася чи не найбільш гармонійною в вітряної сфері шоу-бізнесу, однак після десяти років життя цивільні подружжя вирішило розійтися. «Ми були міцною і дружньою сім'єю, але захлинулися в стабільності», - розповідала пізніше Ольга.

З Ольгою Філіппової Володимир Вдовиченков прожив 10 років Пізніше з'ясувалося, що на зйомках драми Андрія Звягінцева «Левіафан» у Вдовиченкова почався роман з колегою по знімальному майданчику Оленою Лядовою. За сюжетом героїня Олени зраджує чоловікові (Олексій Серебряков) з героєм Вдовиченкова, і те, що відбувається між ними перед об'єктивами обернулося реальністю.

Володимир Вдовиченков та Олена Лядова подружилися на зйомках «Левіафана» Володимир і Ольга розлучилися тихо, без скандалів, а незабаром Олена з'явилася на публіці з Помолвочное кільцем на безіменному пальці. У 2015 році пара узаконила відносини. Для Володимира цей шлюб став четвертим офіційним, для Олени - першим.

Володимир Вдовиченков та Олена Лядова одружилися в 2015 році В цілому, про своє особисте життя актор вважає за краще не поширюватися, тому що особисте життя для нього - це те, про що можна говорити тільки з коханою людиною, і то - тільки наодинці. Володимир і Олена рідко публікують спільні фото, вважаючи за краще насолоджуватися щастям в тиші. Зате Володимир любить розповідати про успіхи доньки. За його словами, вона демонструє схильність до точних наук, і навчання в школі дається їй дуже легко, за винятком російської та англійської.

Вдовиченков обожнює дочки

Володимир Вдовиченков зараз

Володимир Вдовиченков продовжує залишатися одним з найбільш авторитетних акторів сучасного кінематографа. У 2015 році його роль у фільмі «Левіафан» була відзначена премією «Ніка» за кращу чоловічу роль другого плану.

Кадр з фільму «Левіафан» У 2017 році він разом з півночі Янушаускайте, Єгором корінцево і Ріналь Мухаметова і зіграв одну з головних ролей в серіалі «Оптимісти», присвяченому ситуацій з життя радянських дипломатів 60-х років.

Володимир Вдовиченков в серіалі «Оптимісти» Серед інших недавніх гучних робіт актора - роль в заснованій на реальних подіях драмі «Салют-7», яка розповіла глядачам про подвиг космонавтів Володимира Джанібековим (у фільмі його прізвище Федоров) і Віктора Савіних (у фільмі Альохін).

«Салют-7»: Володимир Вдовиченков «вийшов в космос»