Струнний транспорт Юницького: становлення нової сверхкомпаніі

Anonim
Екологічні проблеми, пов'язані з недосконалістю сучасного транспорту, все частіше хвилюють вчених усього світу. Та й як не бити на сполох науковому співтовариству, якщо статистика щорічно видає все більш обтяжуючі цифри, які свідчать про глобальне погіршення екології, неухильно приймаючому розміри катастрофи.

Струнний транспорт Юницького: становлення нової сверхкомпаніі

За останні роки вчені розробили не один проект альтернативних видів транспорту: електромобілі, автомобілі та літаки на сонячних батареях, - але жоден з них так і не зміг стати повноцінною заміною сучасних авто, літаків і поїздів. Все, що в даний час винайдено і випробувано, не відповідає сучасним вимогам: або це малопотужні транспортні засоби, або занадто дорогі, а тому не придатні до масового використання. А тим часом потреба в швидкісних, зручних і безпечних засобах пересування стає дедалі більше.

Єдино прийнятна альтернатива на сьогоднішній день - це інноваційний, не має світових аналогів струнний транспорт Юницького, про який, на жаль, поки мало що відомо широкому колу. А між тим, система струнного транспорту гідна не тільки найпильнішої уваги, але і якнайшвидшого впровадження. Ми вирішили заповнити цю прогалину і розповісти читачам про компанію RSW Systems, засновником, генеральним директором і генеральним конструктором якої з 1977 року і до цього дня є російський вчений Анатолій Едуардович Юницький.

Думка про створення принципово нового виду транспорту з'явилася у А.Е. Юницького понад двадцять років тому. Спочатку вчений висунув ідею створення загальнопланетного транспортного засобу для освоєння ближнього космосу в якості альтернативи існуючим космічним апаратам. І вже на основі цієї ідеї потім народився проект унікального струнного транспорту для земного використання.

На розробку проекту, розрахунки та опрацювання технологій, конструкторських і технічних рішень Юницького потрібно більше десяти років, і ще три роки було витрачено на патентування винаходу у Всесвітній Організації Інтелектуальної Власності.

Про привабливість проекту та доцільності якнайшвидшого впровадження системи струнного транспорту Юницького красномовно свідчать такі факти і цифри:

  • для монтажу струнних доріг потрібно площа землі, в 150-200 разів менша площі, необхідної для спорудження автомобільних доріг і прокладки залізничних колій;
  • з'являється можливість проїзду в важкодоступних досі місцях, де використання звичайного транспорту є серйозною небезпекою (лавинонебезпечних ділянки гір, болотиста місцевість, вічна мерзлота і т. д.);
  • струнний транспорт Юницького дозволить створювати сучасну інфраструктуру - зокрема, нові міста, більш комфортні, зручні і екологічно безпечні;
  • відпадає необхідність в традиційних міських дорогах, міжміських і міжнародних автомобільних трасах, залізничних шляхів і аеродромів. Вивільнені площі можна буде, як і раніше, використовувати для зелених насаджень, що насичують атмосферу киснем;
  • підвищується безпека пасажирів і вантажів, так як при перевезенні на струнному транспорті виключені зіткнення і будь-які аварійні ситуації. До того ж цей транспортний засіб в десятки разів економічніше в плані витрати палива і в сотні разів екологічніше в плані викидів в атмосферу шкідливих речовин, що також говорить і про його екологічної безпеки;
  • надійна система струнного транспорту Юницького здатна працювати без ремонту до ста років, що істотно знижує витрати на її обслуговування. До того ж цей транспортний засіб в десятки разів економічніше в плані витрати палива і в сотні разів екологічніше в плані викидів в атмосферу шкідливих речовин. Тому подорожувати і перевозити вантажі на новому транспорті буде вигідно.

Про актуальність проекту компанії RSW Systems переконливо говорить і той факт, що на розробку струнного транспорту Юницького виділялися гранти ООН і СРСР. Однак, в основному, компанія існувала і продовжує існувати на особисті кошти вченого. Але якщо на розробку проекту струнного транспорту А.С. Юницького вистачало власних грошей, то для його впровадження потрібні більш солідні вкладення. Тому сьогодні компанія залучає приватних інвесторів для будівництва демонстраційного центру. Інвестором же може стати будь-який бажаючий, адже мінімальна сума інвестицій - всього 100 фунтів стерлінгів, тобто близько 6 000 рублів. Причому, залучення інвестицій відбувається шляхом розподілу акцій компанії, оплачених із статутного капіталу за рахунок інтелектуальної власності. Тобто кожен інвестор стає власником частини компанії, всієї її власності, в т.ч. і інтелектуальної.

Дізнайтеся докладніше про компанії RSW Systems і струнному транспорті Юницького на офіційному сайті RSW Systems.