13 російських співаків, які служили в армії

Anonim
Служба в армії значиться в біографіях багатьох популярних російських виконавців. Виручав чи співочий талант новобранців або вони були змушені «служити так само, як всі»?

Армію пройшли багато російських зірок

1. Сергій Пєнкін

Співак віддав борг батьківщині, відправившись в армію відразу після випуску зі школи в 1979 році.Служив в артилерійських військах; другий рік служби провів в музичній роті при частини. Можливо, тому Сергій Пєнкін згадує про армію з теплотою, відзначаючи, що під час служби у нього з'явилося багато нових друзів за інтересами.

Сергій Пєнкін служив в артилерії

2. Леонід Агутін

Текст пісні «Кордон» багато в чому автобіографічний: Агутін дійсно служив в прикордонних військах на рубежі з Карело-Фінської республікою. Начальство частини вирішило визначити його в військовий ансамбль, але незабаром через численні пагонів в самоволку його повернули на основне місце служби. До речі, один раз Леонід затримав на кордоні справжнього порушника, ніж був дуже гордий!

Агутін був прикордонником. Кадр з кліпу «На кордоні»

3. Валерій Сюткін

Служба в авіаційних військах допомогла «Стиляги з Москви» знайти своє покликання і написати одну з найромантичніших пісень про льотчиків. Сюткина визначили в авіаційну частину на Далекому Сході; там, завдяки навичкам гри на ударних і бас-гітарі він потрапив у військовий ансамбль «Політ». Одного разу соліст ансамблю захворів, а Валерій зголосився замінити співака і так чудово виступив, що співав у «Польоті» до кінця терміну.

Сюткін під час служби і трохи пізніше

4. Йосип Кобзон

Відомий патріотичними поглядами Народний артист Йосип Кобзон проходив військову службу в 1956 - 1959 роках. Зрозуміло, там благородний баритон молодого людини не залишився непоміченим - юнак потрапив у військовий ансамбль Закавказького округу, а після звільнення в запас продовжив заняття з викладачем по вокалу.

Йосип Кобзон в роки служби

5. Олександр Буйнов

Артист жартував, що половину терміну служби провів на гауптвахті. Причиною тому були постійні самоволки Буйнова - він часто втікав з частини на побачення з дівчатами. З одного з них Олександр розписався в місцевій сільраді і в що залишилися до звільнення дні самовільно залишав частину заради неї. Однак через кілька місяців після дембеля молоді люди розійшлися.

Олександр Буйнов зліва на фото

6. Олександр Васильєв

Беззмінний лідер групи «Сплін» проходив військову службу в будбаті з 1988 по 1990 роки. Саме там Олександр Васильєв почав складати пісні для альбому «Пилова бувальщина».

Олександр Васильєв пройшов будбат

7. Олег Газманов

У автора пісні «Панове офіцери» були всі шанси кадровим військовим. Газманов здобув фах інженера-механіка по холодильних установок в Калінінградському вищому інженерно-морському училищі, потім проходив службу в Латвії, проте пішов у запас і вважав за краще будувати кар'єру співака.

Олег Газманов за фахом інженер-мінер

8. Олексій Глизін

Покинув третій курс Московського інституту культури, щоб відправитися військову частину на Далекому Сході. Глизін лагодив авіаційні двигуни на посаді молодшого спеціаліста, паралельно заснувавши ансамбль «Політ». Той самий, в який через рік після демобілізації Олексія вступив Валерій Сюткін.

Глизін служив в авіаційних військах

9. Лев Лещенко

Співак дуже хотів стати моряком, але строгий батько (Валер'ян Лещенко був кадровим офіцером, пройшов російсько-фінську війну і служив в НКВД) наполіг, щоб Льва відправили до Групи радянських військ у Німеччині. Там Лещенко перебував половину терміну служби, поки в січні тисяча дев'ятсот шістьдесят дві не перевелися в ансамбль пісні і танцю, де незабаром став солістом.

Лев Лещенко служив в Німеччині

10. Олександр Маршал

З 1974 по 1977 рік Олександр Маршал, тоді ще відомий як Саша Миньков, відбував військову повинність в вертолітному полку в Пензенській області. Радісні спогади про армію практично не фігурують в спогадах співака, навпаки, Маршал розповідав, що в день дембеля в його очах стояли сльози щастя.

Олександр Маршал служив в вертолітних військах

11. Олександр Сєров

Співак був покликаний на військову службу в 1970 році і потрапив у флот, на торпедний крейсер «Дзержинський». Олександр Сєров дослужився до командира відділення.

Олександр Сєров служив на флоті

12. Володимир Шахрін

Соліст уральської рок-групи «Чайф» служив на далекосхідної кордоні з 1978 до 1980. Разом з ним в одній частині виявилися двоє інших майбутніх учасника групи: Володимир Бігунів і Валерій Северин. Шахрін не раз зізнавався, що не може запам'ятати код від домофона, але ось номер «рідний» частини в Казакевічево - 2460 - назавжди залишився в пам'яті.

Олександр Шахрін та Володимир Бегунов. Прикордонні війська

13. Ілля Лагутенко

Головний в групі «Мумій Троль» згадує про час, проведений в армії, з теплотою в голосі. Йому дісталася частина на далекосхідному острові Російському (там же віддавав борг Батьківщині письменник Євген Гришковець). Під час нарядів Лагутенко писав пісні ( «Вихованець впала зірки», «З Новим роком, крихта» були придумані в армії), а по вихідним малював картини.

Ілля Лагутенко служив на флоті Редакція рекомендує вам познайомитися з матеріалом про найвідоміших піснях.