Олена Дробишева - біографія, фото, фільми, особисте життя, сім'я, батьки, зріст і вагу, діти 2019

Anonim

Біографія Олени Дробишева

Олена Віталіївна Дробишева - радянська і російська актриса кіно, театру і телебачення, ведуча телевізійних програм. Знімається з 1984 року, в цілому брала участь в більш ніж 60 кінопроектів. Також на її рахунку більше 50 ролей в спектаклях московських і паризьких театрів.

На фото: Олена Дробишева

Дитинство і сім'я

Дата народження Олени Дробишева - 2 грудня 1964 року. Місце народження - Москва. Батьки артистки - актори театру і кіно, батько - Віталій Коняєв, народний артист РФ, мати - Ніна Дробишева, народна артистка РРФСР. Олена стала єдиною дитиною пари.

Олена Дробишева народилася в акторській родині Коли Олені виповнилося 6, подружжя розлучилося. Пізніше Ніна Дробишева вийшла заміж за актора В'ячеслава Бутенко, в цьому шлюбі у неї народилася дочка Христина, єдиноутробною сестра Олени. До 16-ти років Олена носила батькове прізвище, при отриманні паспорта взяла материнську. Однак батько брав активну участь в житті дочки і домігся, щоб її зарахували в кращу столичну школу з вивченням французької мови, що згодом дозволило артистці працювати перекладачем з французькою делегацією, коли в Москві ставили спектакль «Нотр-Дам де Парі» і грати на сцені паризьких театрів.

Батьки Олени Дробишева: Ніна Дробишева і Віталій Коняєв Професію Олена вибрала ще в дитинстві - після закінчення школи вона подала документи на театрознавчий факультет ГІТІСу. Іспити були здані успішно, але після першого курсу дівчина побувала на «студентських замальовках» у приятелів з акторського факультету, засумнівалася в правильності свого рішення, розчарувалася в театрознавчу професії і забрала документи. Пізніше вона поступила в ВТУ ім. Щукіна, на акторсько-режисерський курс Євгенія Рубеновіч Симонова. У 1987 році Дробишева отримала диплом.

Олена Дробишева в молодості і зараз

театральні роботи

Першим місцем роботи Олени Дробишева став Московський драмтеатр ім. Рубена Симонова, створений Євгеном Симоновим на основі випускників його курсу.
Після вона перейшла в театр ім. Моссовета, де перша роль їй дісталася у виставі «Убивча любов» режисера С. Виноградова. За весь час роботи в цьому театрі Олена зіграла близько трьох десятків ролей. Також вона брала участь в постановці Центрі драматургії та режисури «Трансфер», режисером якого був Михайло Угаров.

Олена Дробишева зіграла десятки ролей на театральній сцені У 1996 році Дробишева почала працювати в Московському Театрі Місяця, виходила на його сцену до 2005 року. Найбільш відомі її ролі - в спектаклях «Чайка», «Біг», «Мещерські» і ряді інших. Також деякий час актриса працювала в паризькому театрі Espace Acteur.

Кар'єра в кіно

Першу свою епізодичну роль в кіно Олена зіграла ще в 1984 році - кинодебютом актриси став фільм «Межа можливого». Уже в наступному році їй запропонували головну роль - в картині на військову тему «Зустріч перед розлукою». В цілому, 1985-й став для неї вельми продуктивним роком, протягом якого Олена знялася в ще двох фільмах: «Подружка моя» і «Поїздки на старому автомобілі».

Олена Дробишева у фільмі «Зустріч перед розлукою» Перші кроки до слави Олена Дробишева робила в епоху Перебудови.У ці роки їй дісталася епізодична роль в знаменитому телесеріалі «Слідство ведуть знавці» (серія «Справа №22. Мафія). З кіно варто виділити історичну драму про часи повстання Степана Разіна «Гулящие люди» (1988), де Олена грала «гулящу» (тобто злочинницю) Уляну. Однак в ті роки інтерес до «патріотичного» кіно помітно спав, тому прем'єра картини Іллі Гуріна не викликало ажіотажу.

Олена Дробишева в картині «Утомленное сонце» Також вона зіграла головну роль, розвідницю Марію Цуканова, у фільмі спільного виробництва СРСР і Північної Кореї «Утомленное сонце» (1988). Картина розповідала про період окупації Кореї японськими військами. Після зйомок Олена «захворіла» японською культурою, почала ретельно вивчати японську мову і заразила цією пристрастю і свою маму.

Олена Дробишева у фільмі «Любов французька та російська» У 90-і роки ролей в кіно у Олени було небагато: пропозицій було небагато, і актриса зосередилася на театрі. З фільмів з її участю в цей період виділяються «Любов французька та російська» (1994 р) і «Мещерські» (1995 р).

Олена Дробишева в телесеріалі «Інше життя» Успіх і глядацька популярність прийшли до Олени на початку 2000-х. Після блискучої роботи в телесеріалі «Інше життя» (2003) пропозиції від режисерів чекати не змусили. Незабаром глядачі побачили її у фільмі «Весьегонская вовчиця» (2004 р), телесеріалах «Казус Кукоцкого» (2005) і «Маршрут» (2007). Олена Дробишева у фільмі «Казус Кукоцкого» (трейлер) Запам'яталася і її роль в «Анні Кареніній» Сергія Соловйова (2009). Дробишева грала Доллі (Дарина Аркадіївна Оболенська). В оригіналі її героїні приблизно 33 року, а актрисі на момент зйомок виповнилося 45. Різниця пояснюється сумною долею фільму Соловйова - між твердженням акторського складу і зйомками пройшло 10 років.
За словами актриси, її улюблена роль - в екранізації роману Людмили Улицької «Казус Кукоцкого». «Це серйозна робота, в ній зійшлося все - цікавий характер, тонкий і знає режисер, нарешті, чудовий літературний матеріал».
У 2010-х роках актриса продовжувала зніматися на телебаченні і в кіно. Її можна було бачити в серіалі «У лісах і на горах» з Володимиром Гостюхін (роль побожної багатою купчихи Ксенії), мелодрамі «Голубка», де їй довелося грати дружину полковника Подільського (Ігор Бочкін), сазі «Кращий друг сім'ї» (їй і Глафіри Тарханової дістався один і той же персонаж в різні роки), міні-серіалі «Моя друга половинка» з Олександром Домогаровим.

Олена Дробишева в серіалі «У лісах і на горах» Найбільше Олені запам'яталася спільна робота з такими акторами, як Олександр Абдулов, Ірина Розанова, Олексій Кортнєв і Маргарита Шубіна.
«Коли ти працюєш поруч з хорошим партнером, на майданчику виникає справжнє диво і в результаті сцена, яку граєш, стає живою. Саме в ці хвилини і розумієш, заради чого стаєш артистом », - поділилася Дробишева в одному з інтерв'ю.
На її думку, головна проблема на зйомках багатьох сучасних фільмів - відсутність достатнього часу для «вживання» в роль. Інтерв'ю з Оленою Дробишева «Фільми сьогодні знімаються швидко, а взаємини їх героїв обговорюються побіжно, і через це виникає безліч проблем, нестиковок і перевертнів», - констатувала якось Олена.

інші проекти

У 1991 році Олена брала участь в озвучуванні фільму Андрія Кончаловського «Ближнє коло». Вона дублювала репліки канадської актриси Лариси Давидович, яка грала в картині головну роль. Олена Дробишева в кліпі Валерія Леонтьєва «Мішель» У 2001 році Дробишева знялася у відеокліпі на пісню Валерія Леонтьєва «Мішель»

На шоу «Поговори з нею» Олена Дробишева допомагала жінкам знайти вихід зі складних життєвих ситуацій У 2005 році жінка була ведучою ток-шоу «Поговори з нею» на телеканалі «Домашній». У студію приходили жінки з різних соціальних верств і обговорювали «вічні» проблеми: чоловіків і дітей, любов і зрада.Дробишева допомагала гостям подивитися на ситуацію, що склалася з нового ракурсу і знайти з неї вихід.

Особисте життя Олени Дробишева

Олена Дробишева була одружена двічі. Перший шлюб з письменником і драматургом Дмитром Липскерова (1985), який навчався на кілька курсів старше, тривав трохи менше року.
«Як вийшла, так і розійшлася … Ми були чужими людьми, у нас не було спільних тем для розмови», - згадувала пізніше Олена.
Другий шлюб - з актором кіно і театру Олександром Кознова (1989), тривав трохи довше.

Олена Дробишева з сином Філіпом У другому шлюбі у актриси народився син Філіп (1990 р.н.). Він не став продовжувати акторську династію, а вивчав в університеті міжнародний бізнес і менеджмент.

Олена Дробишева зараз

У 2017 році Дробишева була зайнята на зйомках картини Бориса Хлєбнікова «Аритмія», яка була відзначена головним призом «Кінотавра» і п'ятьма «ніками». Брала участь вона і в більш «масових» проектах, наприклад, зіграла матір головної героїні (Світлана Ходченкова) в комедійному серіалі «Ви всі мене дратуйте». «Аритмія» - музичний трейлер фільму за участю Олени Дробишева У лютому 2018 року на екрани вийшов новий фільм з Оленою Дробишева «Чотири кризи любові», зіркою якого стала Олена Полянська.