Майкл Джексон (Michael Jackson) - біографія, фото, особисте життя, жінки і діти, причина смерті, слухати пісні онлайн

Anonim

Біографія Майкла Джексона

Майкл Джозеф Джексон - американський співак і танцюрист, який почав кар'єру з виступів в сімейної групі «The Jacksons». З 1972 року він присвятив себе сольній кар'єрі, швидко домігшись неперевершених успіхів. Його шостий студійний альбом «Thriller» понад 30 років зберігає статус самого продаваного в історії, а ім'я Майкла Джексона стало легендою поп-музики.

Майкл Джексон - Король поп-музики

Дитинство: приниження і перша слава

Хлопчик, згодом визнаний королем поп-музики, народився в містечку Гері, штат Індіана. Батьки хлопчика, Джозеф Джексон і Кетрін Гвинти, повінчалися в листопаді 1949 року. Їх звела разом любов до музики: майбутній батько сімейства був блюзменом, грав на гітарі, а мама, наполовину індіанка, наполовину мулатка, уродженка сільської глибинки, була схиблена на кантрі.

Майкл Джексон з батьками 19-річна Кетрін швидко зрозуміла, що сімейне життя виявилася аж ніяк не настільки райдужною, як в її фантазіях. Джозеф проявив себе справжнього, опинившись людиною відлюдним і навіть жорстоким.

Сім'я Майкла Джексона в повному складі Коли в 1958 році на світ з'явився Майкл, в сім'ї Джексонів було вже сім дітей. Підхід до виховання дітей у Джозефа, прихильника найсуворішої дисципліни, був суворим: він принижував своїх дітей і морально, і фізично. Брат співака Марлон розповідав, що батько розпускав руки за найменшу провину. Прагнучи привчити дітей до порядку, ночами він одягав страшну маску, підкрадався під вікна дитячої та ревів на різні лади (пізніше Майкл зізнавався, що в дитинстві його постійно мучили кошмари). Мама ж примушувала синів до вивчення Біблії і водила їх на збори «Свідків Єгови».

Майкл Джексон у дитинстві Лише в 1993 році Майкл Джексон розповів в студії Опри Уїнфрі про те, що в ті роки він постійно плакав і відчував себе самотнім, його буквально нудило від спілкування з батьком.

Маленький Майкл Джексон вже любив ексцентричні танці У 1964 році брати створили групу «The Jacksons». Спочатку до складу входили старші Тіто, Джеремі і Джекі, а Майкл і Марлон були музикантами-дублерами, грали на тамбурині і конго. Пізніше Майкл зайняв місце бек-вокаліста, а також супроводжував кожен виступ танцями. Строгий батько спостерігав за репетиціями групи з ременем в руках і пускав шкіряне зброю в хід, якщо йому щось не подобалося.

Брати Джексон наполегливо репетирували, побоюючись суворого батька У 1966 році групу вирішено було перейменувати в «Jackson 5» ( «П'ятірка Джексона»), а Майкл став солістом. Юні музиканти перемогли на міському конкурсі талантів з піснею «I Got You (I Feel Good)», після чого вирушили на гастролі по Середньому Заходу, тривали до 1968 року. Майкл з братами виступав в Стрипклуби для «чорних», розігріваючи публіку перед початком шоу.

«The Jacksons»: початок У 1970 група братів Джексонів вийшла на національний рівень - їх перші сингли піднялися на лідируючі позиції американського чарту Billboard. Уже тоді Майкл приковував увагу публіки ексцентричними танцями, які він копіював у Джекі Уїлсона і Джеймса Брауна. «Jackson 5» на шоу «American Bandstand», 1970 рік

Початок сольної кар'єри

У 1973 році «Jackson 5» виявилася втягнутою в конфлікт з їх звукозаписною студією Motown Records. Це не завадило Майклу випустити у співпраці з лейблом 4 сольних альбоми: дебютний «Got to Be There» (1972), розпроданий тиражем більше п'яти мільйонів, «Ben» (1972), «Music & Me» (1973), і, нарешті, «Forever , Michael »(1975).

У 1972 році Майкл Джексон почав сольну кар'єру У 1976 році Джексон підписали контракт з CBS Records, після чого їм довелося повернути назву «The Jacksons» - Motown залишив права на «П'ятірку Джексона» собі. Майкл Джексон у ролі Опудала, мюзикл «Чарівник з країни Оз» У 1978 році Майкл Джексон прийняв участь в екранізації бродвейського мюзиклу «Чарівник країни Оз» разом з Дайаной Росс. Знімальний майданчик звела його з музичним режисером Квінсі Джонсом, який взяв талановитого співака, який виконав роль Опудала, під своє крило.

Продюсер Квінсі Джонс огранив талант Майкла Джексона Перші плоди співпраці дали про себе знати в 1979 році, коли Майкл Джексон представив публіці п'ятий сольний альбом «Off the Wall» (в перекладі на російську - «Чужий умовностей»). Із записом альбому музиканта допомагали Пол Маккартні і Стіві Уандер. Чотири синглу з платівки потрапили на перші рядки хіт-параду Billboard Hot: «Do not Stop 'Til You Get Enough», «Rock with You», «She's Out of My Life» і «Off the Wall». По всьому світу було розпродано 20 мільйонів копій альбому.

Чужий умовностей Майкл Джексон, 1979 рік

Король поп музики

До початку 80-х Майкл Джексон вже досяг феноменальних успіхів, а попереду шанувальників чекав новий альбом, «Thriller». Робота над ним велася 8 місяців; до складу альбому увійшло 9 треків, 4 з яких Майкл написав самостійно.

Що вийшов в 1982 році «Thriller» став феноменом Платівка вийшла в листопаді 1982 року, і лише за рік отримала статус найбільш продаваного альбому в історії, зберігши його на кілька десятиліть. Тільки в США шанувальники чорношкірого співака розкупили 26 мільйонів копій, а в світі ця цифра перевищила 109 мільйонів. Платівка очолювала чарт «Billboard 200» 37 тижнів і перебувала в цьому списку протягом двох років.

«Thriller» Майкла Джексона залишається самим продаваним альбомом в історії Альбом став проривом в музиці і, крім того, зламав останні расові стереотипи в поп-індустрії: три кліпи Майкла Джексона ( «Thriller», «Billie Jean», «Beat It») потрапили в ротацію MTV, а музикант був запрошений в Білий дім на зустріч з Рональдом Рейганом. Майкл Джексон вперше демонструє «місячну ходу» У 1983 році, на 25-ій річниці Motown Records, Майкл Джексон вперше представив свою знамениту «місячну ходу» під час виконання «Billie Jean», а також продемонстрував 14-хвилинний кліп на пісню «Thriller» , що поставив нові стандарти музичних відео. Майкл Джексон - «Thriller», повний кліп У 1984 році творчість Майкла знову виявилося на вершині чартів. Цього разу туди потрапив сингл «Say Say Say», записаний спільно з Полом Маккартні. На наступний рік Джексон викупив контрольний пакет акцій ATV Music Publishing, що володіє правами на велику частину пісень The Beatles, що стало причиною сварки з також претендують на цінні папери Маккартні.

Майкл Джексон і Пол Маккартні працюють над «Say say say» У березні 1985 року Майкл Джексон і Лайонел Річі записали композицію «We Are the World». Всі комерційні збори, що перевищили суму в $ 61 млн, були віддані на допомогу голодуючим дітям Африки.

Майкл Джексон і Лайонел Річі Сьомий студійний альбом Майкла Джексона ( «Bad», 1987) не повторив феноменального успіху попередньої платівки, проте все ж протримався на першій сходинці «Billboard 200» 6 тижнів, розійшовся тиражем в 29 мільйонів копій і подарував світові кілька хітів, в тому числі композиції «I Just Can not Stop Loving You», «Bad», «The Way You Make Me Feel», «Dirty Diana», «Smooth Criminal» і «Man in the Mirror».

Кадр з фільму «Moonwalker» ( «Місячна хода») Відразу після виходу альбому Майкл Джексон відправився в перше міжнародне сольне турне «Bad Tour», за наступні три роки відвідавши 15 країн зі 123-ма концертами. Кожен виступ Джексон перетворював в блискуче шоу: демонстрував божевільні танцювальні па, спілкувався з глядачами. Під час одного з лондонських концертів він потрапив до Книги рекордів Гіннеса - на виступ прийшли рекордні півмільйона глядачів.

Кожен виступ Майкла Джексона ставало феєрією У 1989 році Елізабет Тейлор під час церемонії вручення премії Soul Train Music Awards назвала Майкла Джексона «справжнім королем поп-, рок- і соул-музики». Шанувальники скоротили її фразу - «Король поп-музики», і це прізвисько закріпилося за Майклом назавжди.

Майкл Джексон і Елізабет Тейлор У 1991 році Майкл порадував фанатів новим матеріалом, випустивши восьмий за рахунком сольний альбом «Dangerous». Релізу передувала прем'єра кліпу на пісню «Black or White», яка очолювала чарти протягом 5 тижнів. Майкл Джексон - «Black or White», 1991

Майкл Джексон у Росії

У вересні 1993 Джексон вперше відвідав Росію. Концерт пройшов на московському стадіоні «Лужники» під проливним дощем. Після цього компанія «Десса», яка витратила на організацію заходу мільйон доларів, збанкрутувала, а стадіон закрили на ремонт. Майкл Джексон у Москві.1996 ОРТ У 1995 році в продаж надійшов подвійний альбом «HIStory: Past, Present and Future - Book I», збірку кращих хітів музиканта, що включав 15 нових композицій. Серед них була і сумна балада «Stranger in Moscow». Коли шанувальники поцікавилися, чому пісня вийшла такою сумною, невже йому не сподобалося в Москві, Майкл відповів, що публіка на московському концерті була чи не найбільшою привітної на його пам'яті, але в той момент його сковувало почуття «всепоглинаючого самотності і холоду».

Фото з першого концерту Майкла Джексона в Росії Другий раз поп-король побував в Москві у вересні 1996 року - він дав концерт на стадіоні «Динамо», зустрівся з Юрієм Лужковим і Ігорем Крутим.

Майкл Джексон у Москві, 1996 год

подальша кар'єра

Наступний студійний альбом ( «Invincible») Майкл Джексон випустив тільки в 2001 році. До його складу увійшли 16 треків, над якими разом з Майклом працювали Ноторіус БіАйДжі (композиція «Unbreakable»), Кріс Такер ( «You Rock My World») і Карлос Сантана ( «Whatever Happens»).

Запис альбому «Invincible» Музикант присвятив альбом трагічним подіям в Осло - 26 грудень 2001 року 16-річного афро-норвежця Бенджаміна Хермансен вбили неонацисти. Близький друг загиблого, Омер Бхатті, був також хорошим другом Майкла Джексона, тому музикант сприйняв кончину підлітка особливо важко.

Омер Бхатті, старий друг і фанат Майкла Джексона Після виходу альбом Майкл Джексон організував приурочене до 30-річчя сольної кар'єри виступ на стадіоні Madison Square Garden. Вперше з 1984 року він вийшов на сцену з колишньої «П'ятіркою Джексона», а також заспівав разом з Брітні Спірс, Уїтні Х'юстон, N'Sync і Ашер.

Майкл Джексон і «The Jacksons», 2001 рік У 2003 році Майкл випустив збірник хітів «Number Ones», до якого увійшли декілька раніше невиданих композицій, в тому числі абсолютно новий трек «One More Chance».

Ювілейний концерт Майкла Джексона У цей час Майкла звинуватили в розбещенні малолітніх, і, хоча музикант був виправданий, через що піднялася в пресі галасу багато знаменитостей відмовилися співпрацювати з Джексоном для запису благодійної пісні в пам'ять про жертви урагану «Катріна». Композиція «I Have This Dream» в результаті була записана, але так і не з'явилася в продажу.

Майкл Джексон і Дайана Росс У 2004 році вийшов набір з п'яти дисків «Michael Jackson: The Ultimate Collection 'Box Set» з 13-ма невиданими до цього піснями, а в серпні 2008 року - збірник хітів «King of Pop», приурочений до 50 річчю Майкла Джексона.

Всі сценічні образи Майкла Джексона в одній картинці Свій одинадцятий студійний альбом Майкл Джексон планував випустити в 2009 році.

Особисте життя Майкла Джексона

Майкл Джексон був одружений двічі. Першою дружиною музиканта стала дочка Короля рок-н-ролу - Елвіса Преслі. З Лізою Марією Преслі Джексон вперше зустрівся в 1975 році на заході MGM Grand Hotel в Лас-Вегасі, проте на той момент їй виповнилося лише 8 років.

Майкл Джексон з першою дружиною, дочкою Елвіса Преслі Наступна зустріч відбулася в 1993 році. Після цього вони почали спілкуватися і швидко стали кращими друзями; Ліза підтримувала його в той період, коли, здавалося, все відвернулися від Джексона. Одного разу він запитав дівчину по телефону: «Якби я попросив тебе вийти за мене заміж, ти б зробила це?». Через півроку вони таємно одружилися в Домініканській республіці. У 1996 році їх шлюб розпався, але колишнє подружжя залишилися друзями.

Майкл Джексон і Ліза Марія Преслі залишилися друзями Майкл дуже важко переживав розлучення, від чого його хвороба [вітіліго] загострилася. Під час візиту до особистого дерматолога Арнольда Кляйна він познайомився з його асистенткою, Деббі Роу. Вони розговорилися, і Деббі запитала у Майкла, що в ситуації, що склалася засмучує його найсильніше. Музикант відповів, що глибоко шкодує, що так і не обзавівся з Лізою загальними дітьми. Тоді жінка запропонувала Джексону виносити його дитини, щоб він міг випробувати щастя батьківства.

Майкл Джексон і Деббі Роу уклали шлюб «за розрахунком» Майкл з радістю погодився. Жінка народила двох дітей - сина Прінса Майкла Джозефа Джексона і дочка Періс-Майкл Кетрін Джексон. У 1999 Деббі визнала місію виконаною і подала документи на розлучення, відмовившись від усіх батьківських прав.

Діти Майкла Джексона і Деббі Роу У 2002 році у Майкла Джексона народився другий син - Прінс Майкл Джозеф Джексон II.Ім'я сурогатної матері, виносила дитину, музикант зберіг в секреті. Майкл Джексон з сином на балконі готелю в Берліні Під час гастролей артиста в Берліні одному журналісту вдалося зняти відео, як Майкл Джексон стоїть на балконі готелю і тримає в руці молодшого сина. Преса роздула з ролика справжній скандал, звинувативши співака в необережному поводженні з дитиною. Після цього інциденту артист став насторожено ставитися до представників преси і приховувати всі подробиці з особистого життя, а якщо Джексон з'являлися на публіці разом, обличчя дітей приховували маски.

Майкл Джексон з сином

Звинувачення в педофілії

У 1988 році Майкл придбав 112 гектарів землі в Каліфорнії, поблизу містечка Санта-Барбара. У цьому місці усамітнитися від загальної уваги музикант міг, нарешті, бути самим собою. Він перебудував ранчо, перетворивши його в мрію кожної дитини: особняк, що нагадує казковий палац, мініатюрна залізниця, каруселі, зоопарк, безліч барвистих скульптур … Створений парк атракціонів він назвав «Неверленд», в честь книги про Пітера Пена, хлопчика, який ніколи не стане дорослим.

«Неверленд», ранчо Майкла Джексона У 1993 році співака звинуватили в розбещенні тринадцятирічного Джордана Чандлера, який був фанатом артиста і частим гостем на ранчо Неверленд. Син зізнався батькові, Евану Чандлер, що під час візитів Джексон змушував хлопчика чіпати його геніталії. В ході розслідування Майклу навіть довелося продемонструвати своє «гідність», щоб суд присяжних міг порівняти описи хлопчика з дійсністю.

Майкл Джексон і Джордан Чандлер У підсумку була укладена світова: Чандлер відкликали позов, а Майкл виплатив родині компенсацію розміром $ 22 мільйони. У 2003 році Майкл Джексон знову постав перед судом за звинуваченням в аналогічному злочині. Нової «жертвою» виявився тринадцятирічний Гевін Арвізо, який повідомив пресі, що Майкл напоїв його і займався з ним спільної мастурбацією.

На фото: Гевін Арвізо Влада провела обшук в маєток Джексона і заарештували співака, однак через добу випустили під заставу. В ході розслідування артист стверджував, що сім'я Арвізо вирішила повторити приклад Чандлер і займається мерзенним вимаганням. Судові тяжби тривали два роки, в кінці кінців Майкл Джексон був повністю виправданий. На жаль, сам факт звинувачення в педофілії вельми негативним чином позначився на репутації і кар'єрі співака.

Фанати Майкла Джексона прикрашають ранчо кумира в знак підтримки У 2005 році Майкл Джексон назавжди покинув ранчо Неверленд, переїхавши в особняк в Холмбі-Хіллс.

Орендований Майклом Джексоном особняк в Холмбі-Хіллс Після смерті співака в 2009 році Джордан Чандлер зізнався, що все слова про розбещення були брехнею від початку і до кінця, і повідомив, що розповісти правду його змусив батько. У листопаді того ж року старший Чандлер застрелився.

Після смерті Майкла Джексона Еван Чандлер наклав на себе руки

Пластичні операції і хвороба Майкла Джексона

У 1987 році, після виходу кліпу на заголовну пісню альбому «Bad», шанувальники помітили зміни в особі кумира, а з кожним наступним виступом співак ставав ще більш блідою і худее.

Як змінювалася зовнішність Майкла Джексона ЗМІ приділили виснаженому увазі артиста занадто багато уваги: ​​журналісти будували найнесподіваніші гіпотези, чому Майкл Джексон очистив шкіру і змінив контури особи, доходячи аж до звинувачень в дисморфофобии - ненависті до власного тіла.

Майкла Джексона звинувачували в ненависті до свого тіла На початку 90-х Майкл поклав край пліткам, зізнавшись, що в 1986 році у нього діагностували два рідкісних захворювання - вітіліго і вовчак. І якщо вітіліго вплинуло лише на пігментацію шкіри, що вкрилася через недуги світлими плямами (звідси і мертво-білий колір обличчя Майкла - це товстий шар косметики, приховував різницю між здоровими і ураженими ділянками шкіри), то вовчак, небезпечне аутоімунне захворювання, шкідливу сполучну тканину, призвело до провалу скул і загальної деформації особи.До того ж потужні ліки, прописані Майклу доктором в період рецидиву вовчака, привели до пагубному пристрасті музиканта до знеболюючих.

Вітіліго проявилася у Майкла Джексона в юності Що стосується кількості пластичних операцій Майкла Джексона, експерти, уважно стежили за поступовим перетворенням артиста, зробили висновки про наявність багаторазових хірургічних втручань. За їх твердженням, він кілька разів оперував ніс, змінював форму губ, перекроював щоки і повіки, а також зробив ямочку на підборідді. Мама Майкла підтверджувала, що син, на її думку, пристрастився до пластики. Сам артист заявляв, що лише двічі робив ринопластику.

Майкл Джексон: «Я лише два рази робив ринопластику»

Смерть Майкла Джексона

25 червня 2009 року в 12:21 за місцевим часом в каліфорнійську службу порятунку надійшов дзвінок. Плутаний голос викликав швидку в маєток Холмбі-Хіллс - володіння Майкла Джексона. Медики прибули на місце через 3 хвилини 17 секунд, виявили нерухоме тіло поп-короля з ледь прощупується пульс.

Медикам не вдалося реанімувати Майкла Джексона Серцево-легенева реанімація шляхом в медцентр Каліфорнійського університету і в самому центрі не допомогла - смерть Майкла Джексона констатували о 14:26. Новина про смерть Майкла Джексона розлетілася по всьому світу вже через кілька хвилин.

Смерть Майкла Джексона потрясла світ Поліція негайно приступила до розслідування події. Першим був опитаний особистий лікар співака Конрад Мюррей. Він повідав, що виявив бездиханного Джексона в ліжку, проте зумів розрізнити пульс і спробував зробити йому серцево-легеневу реанімацію, а коли зрозумів, що всі спроби воскресити співака безуспішні, викликав швидку. Тут важливу роль зіграв наступний факт - Майкл орендував особняк, тому Конрад не знав точної адреси. Поки він з'ясовував координати, пройшло цілих півгодини, які виявилися для Джексона фатальними.

«Термінові новини: Майкл Джексон помер» Такою була версія Конрада Мюррея, проте коронери продовжили розслідування. З'ясувалося, що один з продюсерів премії «Еммі» Кен Ерліх бачив співака напередодні перед смертю - і той здався йому дуже енергійним і завзятим.

Хвилина мовчання у зірки Майкла Джексона на Алеї слави Розтин тіла показав, що співак перебував у крайній стадії виснаження - при зростанні в 178 сантиметрів його вага становила всього 51 кілограм. У шлунку не знайшли жодного натяку на їжу, зате виявили порядна кількість знеболюючих. 24 серпня судмедекспертиза встановила справжню причину смерті Майкла - передозування анестетика пропофолу, введеного внутрішньовенно. У свідоцтві про смерть Майкла Джексона вказали причину «вбивство».

Майкл Джексон перед смертю був виснажений до межі 29 липня 2009 Конрад Мюррей зізнався, що сам ввів Майклу Джексону ін'єкцію пропофолу незадовго до його смерті, навздогін давши йому кілька таблеток з седативний ефект - останнім часом співак страждав від безсоння і болів через наслідки пластичних операцій і проблем з хребтом, тому потребував анестезії і снодійне.

Пропофол, знайдений в спальні Майкла Джексона У листопаді 2011 року Мюррей був визнаний винним в ненавмисному вбивстві і засуджений до 4 років позбавлення волі.

Конрад Мюррей був солідарний з рішенням суду

похорон

7 липня 2009 року відбулася закрита церемонія прощання з кумиром мільйонів. У меморіальний парк лос-анджелеського кладовища Форест-Лаун прийшли найближчі друзі Джексона. Були прочитані звернення Дайани Росс, Нельсона Мандели, Куїн Латіфа, Стіві Вандера, дітей Мартіна Лютера Кінга. Завершилося прощання промовою Періс Джексон. Чи не стримуючи сліз, дівчинка промовила: «Він був найкращим батьком, який тільки міг бути …».

Дочка Майкла Джексона Періс не змогла стримати сліз 3 вересня 2009 року, через 70 днів з моменту смерті, Майкл Джексон був похований на кладовищі Форест-Лаун. Похорон Майкла Джексона

Посмертні альбоми Майкла Джексона

Як з'ясувалося після розтину заповіту Майкла Джексона, діти співака успадкували права на двісті його архівних композицій. Нерухомість і фінансові активи були передані трастовим Фонду сім'ї Джексон під керівництвом Кетрін Джексон. Примітно, що Джозеф Джексон не був згаданий в останній волі артиста, як і мама старших дітей Майкла.

Діти Майкла Джексона підросли і вибрали свій шлях У грудні 2010 року світ почув перший посмертний альбом Майкла Джексона. Платівка, що отримала назву «Michael», складалася з 10 треків, записаних за участі Ленні Кравіца, 50 Cent'а і Терілл Джексона. Випуск альбому розділив шанувальників співака на два табори: одні вважали, що публікувати пісні, усвідомлено заховані автором «в стіл», - блюзнірство, що має строго комерційну мету. Інші, навпаки, були раді, що і після смерті кумир продовжує радувати фанатів новими творіннями. Багато знаменитостей, включаючи брата Майкла, Ренді Джексона, відгукнулися про альбом як про «сиром» і «недоробленому».

Перший посмертний альбом Майкла Джексона - «Michael» Більш теплі відгуки отримав вийшов в 2014 році альбом «Xscape», до складу якого увійшло лише 8 композицій. Пісня «Love Never Felt So Good» особливо полюбилася слухачам, які відзначили, що трек можна порівняти з кращими хітами з «Thriller» або «Off the Wall».

Майкл Джексон продовжує жити в серцях мільйонів