Винайдено новий прилад для вимірювання температури мозку

Anonim
Чим вище якість і точність вимірювання, тим ефективніше заходи, що проводяться при лікуванні пацієнта. Монітор пацієнта - невід'ємна частина будь-якої палати інтенсивної терапії та реанімаційного відділення. Без цього апарату важко уявити сучасну лікарню. Це сучасний прилад допомагає лікареві, який полегшує і поліпшує його повсякденну роботу.
Прікроватний монітор дозволяє оцінити життєві показники, ефективність проведених реанімаційних заходів та корекцію лікарської терапії, тому він особливо важливий в діагностиці та оцінці стану важких хворих: він контролює динаміку показників дихальної та серцево-судинної систем пацієнта, дозволяє проводити такі тести як ЕКГ, частота дихання, неинвазивное вимірювання тиску крові, ступінь насичення киснем крові, двухканальное вимір температури тіла та інші важливі показники.
Універсальні монітори є портативними пристроями, тому їх можна використовувати як в стаціонарі, так і при транспортуванні, можуть використовуватися як у дорослих пацієнтів, так у дітей і новонароджених
Сучасний монітор - це наукомісткий прилад, який з кожним рокам вдосконалюється. Поліпшується якість знімання даних, за рахунок підвищення чутливості датчиків, удосконалюються мікросхеми.
Нещодавно з'явився прилад для вимірювання температури мозку. Пристрій діаметром з покеру фішку, що розміщується на голові пацієнта, дозволяє неінвазивної вести моніторинг температури мозку. Прилад створений під керівництвом Томаса Бейсса, професора Медичної школи Західної Вірджинії, розробника методики проведення охолоджуючої терапії при кисневому голодуванні мозку у новонароджених.
Термометр створений на базі приладу, що визначає температуру шляхом реєстрації мікрохвильових випромінювань тканин людського організму.При підвищенні температури інтенсивність випромінювань зростає. Мікрохвилі безперешкодно проходять крізь кістки, і інженери відкалібрувати прилад таким чином, що він може вимірювати температуру тканин мозку на глибині 1,5 см під черепом. Бейсс сподівається, що тепер, завдяки появі можливості контролю температури мозку, результативність охолоджуючої терапії вдасться істотно підвищити.