Кредитування фізичних осіб процвітає

Anonim
Банківські кредитні портфелі стрімко ростуть. Найбільше цей процес помітний у роздрібних портфелях, що набирають темпи ще з минулого року. Видача роздрібних кредитів зростає по всім існуючим напрямкам: кредитні карти, іпотека, автокредити, споживчі кредити.
Згідно з опитуванням Національного агентства фін. досліджень (НАФД), проведене в жовтні 2012р., 51% росіян ще жодного разу не кредитувалися. У число людей, жодного разу не отримували кредит, входять ті, у кого занадто низький дохід і вони не зможуть розплачуватися по кредиту, або люди з досить високим заробітком і не потребують кредити. Банківські кредити, як правило, недоступні молодим людям 18-24 років і людям старше 60-ти років.
Таким чином, 49% населення хоча б раз в житті скористалися кредитами і у банків є ще великий потенціал по кредитуванню: близько 50% росіян. Потенційними клієнтами банків є росіяни 25 - 34 років, активно використовують інтернет і мають середній або більш дохід. В даний час легко і швидко можна отримати кредит через інтернет, зокрема, завдяки сайту creditu-info.ru.

Споживчі банківські кредити Банки з метою привернути бажаючих отримати кредит проводять спеціальні акції: такі, як іпотечний кредит з держпідтримкою, кредит для молодої сім'ї. Існує дуже велика різноманітність споживчих кредитів. Вони видаються для різних потреб: для ремонту, для пенсіонерів, для освіти або лікування … Банки продовжують розробляти все нові кредитні лінії, встановлювати ставки менше, ніж у конкурентів, спрощувати процедуру отримання кредиту. Така стратегія по залученню клієнтів відмінно спрацьовує. З початку цього року кредитний портфель банків збільшився на 15,4 відсотків і досяг 27,5 трлн рублів.
Роздрібне кредитування фізичних осіб має всі шанси збільшуватися зі швидкістю 17-22% на рік, що істотно позначиться на балансах банків в позитивну сторону. Так що роздрібне кредитування має всі умови для значного розвитку. Лідером за обсягом роздрібних кредитів був і залишається Сбербанк.
Редакція "" сподівається, що рівень життя російського народу в найближче майбутнє підвищиться настільки, що кожен бажаючий зможе отримати кредит.