Помітно зросла активність претендентів вакансій на фармринку праці

Anonim
Після літніх відпусток ринок праці значно активізувався. За серпень місяць роботодавці розмістили на 3,6 відсотка вакансій більше щодо минулого липня. В області фармацевтики і медицини зростання кількості вакансій склав 3 відсотки.
Кількість активних резюме шукаю роботу в рубриках порталів з пошуку вакансій зросла на 4,5 відсотка. А на ринку фармацевтики і медицини подібний показник виявився майже в два рази вище середньоринкового і склав 8,4 відсотка. Однак, відношення кількості поданих резюме до пропонованими вакансіями збільшився в цьому секторі не набагато: всього на 0,1 відсотка. Цей показник продовжує залишатися одним з найбільш низьких на трудовому ринку: на 1 вакансію припадає 1,7 активних резюме. Це говорить про наявність гострого дефіциту співробітників в області фармацевтики і медицини.
В середньому на ринку працевлаштування співвідношення пропозиції до попиту одно 3,2 активних резюме на 1 вакансію. Найбільший конкурс спостерігається у юристів і менеджерів (10,3 резюме на 1 вакансію і 9,5 резюме на 1 вакансію), найменший - у робочих спеціальностей (0,4 активних резюме на вакансію).

Шукаю роботу Відзначимо, що в передчутті великого відгуку від претендентів на роботу восени роботодавці не поспішали в серпні розміщувати зарплатні пропозиції. У серпні призупинилося збільшення зарплатних пропозицій в секторах «Банківська справа», «Маркетинг», «Кадри».
Редакція "" вважає, що пошук роботи зараз здійснюється легко і швидко, звернувшись в компанію, що володіє базою даних ринку праці.