Чим обшити баню зсередини?

Anonim
Обшивка - це найважливіше, після безпосередньо будівництва, захід при будівництві лазні. Тут слід приділяти особливу увагу матеріалам, якими ви збираєтеся обшити баню, а також спеціальним обробним складам, які надовго збережуть зовнішній вигляд парної. Як утеплити баню? Вибір утеплювача починається з визначення основних властивостей, якими повинен володіти матеріал. По-перше, матеріал повинен бути негорючим, коментарі тут зайві. По-друге, матеріал повинен бути паро- і гідроустойчівостью для збереження тепла всередині парної. Нарешті, матеріал повинен бути екологічно чистим для збереження Вашого здоров'я.
Виходячи з цих міркувань, дуже хорошим утеплювачем може послужити наступна комбінація: базальтова вата з фольгою. Утеплення відбувається в два етапи. На першому етапі встановлюється дерев'яний каркас, який заповнюється ватою. Для установки каркаса найкраще застосовувати невеликі бруски з перетином 30 * 30 мм.

Баня обшивається фольгою для збереження тепла На другому етапі нашивається фольга поверх каркаса з базальтової ватою. Для закріплення фольги найкраще використовувати пневматичний степлер. Які матеріали використовують для обробки сауни? Традиційним матеріалом для обробки сауни є соснова вагонка, правда, її краще використовувати для передбанника, в саму парилку краще закупити вільху або липу, які не виділяють смолу в процесі нагрева.Прі правильній обробці такі матеріали можуть прослужити дуже довго.
Останнім часом набуває популярності імітація бруса. Такий вид обробки має більш презентабельний зовнішній вигляд і володіє ще рядом переваг, серед яких зручність монтажу, а також стійкість до деформацій і появи тріщин. При використанні такого матеріалу створюється відчуття, що приміщення зроблено з цільного бруса за рахунок малюнка дерева.

Матеріал для лазні краще вибирати натуральний Головною умовою при виборі оздоблювального матеріалу є його натуральність. Синтетичні матеріали, незважаючи на низьку вартість і гарний зовнішній вигляд, мають ряд недоліків. Серед них погана циркуляція повітря через що буде проходити випробування дискомфорт при відвідуванні сауни. Слід зазначити, що багато матеріалів такого виду не є пожежостійкими і / або можуть виділяти шкідливі речовини при нагріванні. Тому вибір слід робити в сторону дерев'яних оздоблювальних матеріалів. Чим обробити парилку? Найважчий і найбільш спірне питання полягає у виборі засобів для обробки парної. Обробка парилки проводиться для захисту внутрішнього оздоблення від грибка і появи тріщин.
З іншого боку, ходить спірне думку про те, що при нагріванні обробляє склад може виділяти шкідливі речовини, які можуть нашкодити здоров'ю. Тому важливою умовою при виборі обробки є її натуральність. Чим менше хімічних складових, тим краще.
Хорошим варіантом може бути лак на водній основі. Після нанесення лаку слід добре просушити парну і тільки після цього можна нею користуватися. Відмінним рішенням також може послужити будь-яка воскова обробка. Такий матеріал легко наноситься на поверхню обшивки і надійно захищає від утворення грибка.
Нарешті, слід розглянути варіант без обробки. При цьому варіанті слід ретельно провітрювати і просушувати парну після відвідування. При виявленні уражених ділянок на обшивці, відразу ж їх замінювати. Однак, ви можете не турбуватися про ризик вдихнути токсичні виділення, які можуть бути в обробці
Редакція сподівається, що ці прості поради Вам знадобляться і запрошує вас познайомитися зі статтею про баня-бочках.