Здоровий малюк і його розвиток

Anonim
Кроха пізнає світ через тактильні відчуття, і дуже важливо допомогти йому в цьому. .

Розвиток малюка не менш важливо, ніж його фізичне здоров'я. Цілуючи дочку або сина і погладжуючи дитини, ми відчуваємо захват. Лікарі кажуть, що подібні відчуття випробовує і маленький чоловічок, адже він посміхається від дотиків рідних людей. Спочатку він несвідомо вистачає все ручкою, а потім робить це усвідомлено і вчиться розуміти, які предмети на дотик. Він чіпає мамине обличчя, груди при годуванні. Потім торкається до тата і робить велике відкриття - виявляється, тато на дотик зовсім не такий, як мама! Ці дії дуже важливі, вони стимулюють розумову діяльність цікавого малюка.

Тактильні відчуття - це форма шкірної чутливості. Малюк по-різному реагує на вібрацію, дотик, тиск і пізнає таким чином світ. Тому іграшки для новонароджених відіграють величезну роль у розвитку. Рух пальців впливають на зони кори головного мозку, що відповідають за мову. Для малюка дуже важливо розвивати дрібну моторику. Крім того, тактильні відчуття допомагають розвивати рухову і зорову пам'ять, уяву, мислення, увагу і координацію.

Малюки дуже швидко розвиваються. Сьогодні він вперше посміхнувся вам усвідомлено, а завтра вже сам тягнеться за яскравим предметом. Діток приваблюють красиві іграшки. Приблизно в три місяці карапуз зробить для себе важливе відкриття і зрозуміє, що можна хапати все ручками, а потім ще й тягнути в рот! Ви допоможете йому в цьому, якщо повісите яскраві підвіски для прогулянкової коляски або іграшки в ліжечку. Тільки не перестарайтеся і не завішуйте всю ліжко іграшками.

Малюк трохи старший починає реагувати не тільки на колір, але і на звуки. У цьому віці неоціненну допомогу мамі може надати дитяча музична дуга або розвиваючий килимок з різними елементами. Поки малюк буде із задоволенням розглядати і чіпати ці чудеса, мама зможе зробити щось по дому, адже крихітка вже вимагає постійної уваги, і його не влаштовує самостійно лежати або навіть сидіти в ліжечку.

Дитині, яка вже впевнено сидить і може зосередитися, можна купити пірамідку. Він буде сопіти і старанно нанизувати кільця, спочатку з вашою допомогою, а потім і самостійно. Це ще один важливий урок для нього - предмети можна надягати один на інший, якщо один більше і має отвір, а інший - менше!

Всі ці розвиваючі іграшки - відмінне тренування дрібної моторики і масаж для маленьких ручок. Цікаві та корисні іграшки допоможуть дитині швидше заговорити і розвиватися, не відстаючи від однолітків.