З чого почати ремонт?

Anonim
Якщо ви робите ремонт вперше, то виникає природне запитання: з чого почати роботи. Проблема здається досить складною, адже потрібно розробити дизайн і вибрати будматеріали.

Як почати ремонт?

Найважливіше - це ідея. Що ви в підсумку хочете отримати. У сучасному дизайні приміщення існує безліч напрямків. Хочете, щоб у вас була класична квартира? А може, в стилі лофт? Арт деко? Або вам ближче східний стиль?
Стиль інтер'єру і його основний колір повинні підходити під ваш спосіб життя і характер. Людям активним і запальним протипоказано наявність великої кількості червоного кольору, так як він збуджує. Сірий введе меланхоліка в ще більшу апатію.

Перед ремонтом варто все продумати Вибравши основну ідею, починаємо продумувати, які будівельні матеріали будемо використовувати.

Як почати ремонт в новій квартирі?

Новобудова має свої особливості. Зазвичай вам продають голі стіни, тому роботи попереду багато. Новий будинок протягом деякого часу продовжує усадку, а значить, немає сенсу відразу робити євроремонт.
Попередньо розробляється дизайн приміщення. Можливо, вам захочеться зробити перепланування. Зверніться до дизайнера або попрацюйте в комп'ютерному редакторові самостійно.
Визначаємося з розміщенням комунікацій. У багатьох новобудовах проведено тільки основний стояк, а розводку труб робить сам господар. Перевірте якість обробки стін. Ймовірно, доведеться щось переробити. Далі монтується електропроводка і системи водопостачання та опалення.
У кухні зверніть увагу, де буде розміщуватися плита. Краще встановити її відразу на постійне місце.Особливо це стосується газового обладнання, переносити яке складніше, ніж працює від електрики. Так само продумайте кількість електроприладів і розеток для них, відразу подумки доведеться їх розставити по кухні, щоб потім не треба було заново руйнувати стіни.
Величезний фронт роботи вам належить і у ванній кімнаті, слідуючи за кухнею, це саме витратне місце в квартирі. Тут варто заздалегідь продумати, де будуть розташовуватися труби і розетки. Дуже корисним є теплі підлоги, на які приємно вступати після ванни.

Підготовка до ремонту?

Найважливіше в підготовці - вибір матеріалу і розрахунок бюджету. Якщо ви володіє комп'ютером, то можете спробувати зробити це самостійно в 3-dредакторе, однак, фахівець зробить це набагато швидше і точніше.

Ремонт завжди дає можливість все побудувати наново Після того як стиль інтер'єру і будматеріали обрані, приступаємо до їх закупівлі. При виборі шпалер врахуйте, що якщо листи йдуть з підбором малюнка, то кількість рулонів збільшується на 1-2. Фарби беріть з невеликим запасом, але купувати занадто багато втрачає сенс, адже потім зайве доведеться кудись дівати.
Якщо ви повністю міняєте обстановку, то скористайтеся послугою утилізації меблів, яка дозволить вам швидко позбутися від старих речей без зайвих витрат.
На думку редакції, в будь-якому ремонті головне - мотивація. Ми іноді довго відкладаємо початок важких робіт. Один із способів притупити до ремонту - разом позбутися старих шпалер, почати демонтувати одвірки і позбутися від непотрібних речей.