Apple, Microsoft і Google можуть видалити додатки «ВКонтакте»

Anonim
У четвер, 18 жовтня, стало відомо про те, що генеральний директор компанії-правовласника Карен Мірзоян відправив листи з вимогою видалити додатки «Вконтакте» компаніям Apple, Microsoft і Google.
Представники VMA вимагають припинити поширення піратського контенту через додатки «ВКонтакте» і видалити їх в цифрових магазинах Appstore, Google Play і iTunes. Таким чином Мірзоян і його компанія хоче домогтися того, щоб користувачі не могли дивитися відео і слухати музику через соцмережі.

Російські правовласники VMA вимагають від Apple, Microsoft і Google видалити додатки ВКонтакте. Вирішити проблему мирним шляхом не вийшло. Компанія Apple просто ігнорувала листи від компанії VMA. Причиною для конфлікту послужило те, що у представника агрегатора цифрових прав при розміщенні реклами «ВКонтакте зажадало від нього надати документи, що підтверджують авторські права.
Тим часом, у Apple крім претензій від російських правовласників є й інші проблеми. Компанію звинуватили в незаконному використанні праці дітей при складанні iPhone.