Це незамінний пристрій - трансформатор

Anonim
Сучасне життя просто неможлива без якісного електропостачання - це й не дивно. Адже сучасної людини оточують виключно електроприлади.

Для того щоб обладнання завжди працювало якісно і без збоїв і використовуються перетворювачі струму, найчастіше під ним розуміються трансформатори.

Вельми простий вимірювальний перетворювач в призначенні, головне завдання якого - перетворювати первинний струм в виходить сигнал. При цьому інформативні параметри вихідного струму в чому пов'язуються з параметрами, заданими при вході в систему.

Вимірювальні перетворювачі випускаються декількох типів, відмінності пояснюються використанням різних фізичних явищ. Найчастіше, сучасні перетворювачі будуються на базі трансформаторного принципу, ось чому їх і називають трансформаторами.

При цьому саме трансформатори і є найбільш затребуваними серед інших перетворювачів. Якщо говорити про роботу пристрою при залученні Е8030, то, в найзагальнішому вигляді і при нормальних умовах, вихідний сигнал буде повністю пропорційним виходить первинного струму. Важливо правильно налаштувати роботу пристрою, щоб струм був кілька зсунутим по фазі, а кут переміщення був приблизно рівним нулю.

Для первинної обмотки трансформатора передбачено послідовне підключення до мережі, власне у розтин дроти. При цьому друга обмотка буде замикатися на деяке навантаження, яка визначається за показниками вимірювальних приладів і реле. Саме така схема роботи пристрою і забезпечує підтримку струму, по силі аналогічне первинній обмотці.

При цьому для трансформаторів струму високої напруги характерна обов'язкова ізоляція первинної обмотки і вторинної. Аналогічно може функціонувати і вольтметр Е8030. Для вторинної обмотки при повному робочому напрузі ізоляцією виступає земля.

За своїм призначенням трансформатори підрозділяються на пристрої для вимірювання струму, а також для підтримки його постійного значення і захисту. У ряді випадків, один пристрій може виконувати відразу обидві функції.

Універсальність пристрою пояснює його широке поширення і практично повсюдне використання. Трансформатор обов'язково використовується для зміни сили струму навіть у разі, коли необхідність у зменшенні сили струму на приладі або ж реле не виникає.