Ефективна звукоізоляція стелі

Anonim
Монтаж звукоизолирующих конструкцій - один з найскладніших видів монтажу, що пов'язано з необхідністю проведення робіт у верхній частині приміщення, часто на великій висоті.

Звукоізоляція повинна забезпечувати захист як від ударного шуму, так і від переданого по повітрю, що робить систему звукозащити досить складною.

Найлегше ізолювати від ударних шумів з боку сусідів, але далеко не кожні сусіди погоджуються на звукоізоляцію підлоги в їх квартирі. Тому і доводиться проводити звукову захист під стелею замовника робіт. Цікавий сайт, на якому можна прорахувати вартість натяжних стель в залежності від додаткових умов, розташований за адресою www.fpotolok.ru.

У практиці звукоизолирующих робіт застосовуються досить ефективні конструкції, які забезпечують зменшення ударних, а також шумів через повітряні канали. Такий захист має досить деякої товщиною, що зменшує корисний об'єм приміщення. Непогані результати по звукоізоляції дає облаштування натяжних стель.

Більш надійну звукоізоляцію забезпечує конструкція, в якій використовуються вібраційні підвіси. До них кріпиться металевий монтажний профіль. Такі віброподвеси гасять поширення звукових хвиль в конструкції. До металевого профілю за допомогою шурупів кріплять звукоізоляційні панелі, наприклад, PhoneStar. А що утворилося порожній простір заповнюється мінеральною ватою, добре гасить повітряні шуми.

Спочатку до панелей кріпиться тонке полотно з повітряним зазором, а потім вже, власне, сам гіпсокартон. Вся конструкція разом становить хороший бар'єр для шумів будь-якого походження. Правильна звукоізоляція стелі повинна забезпечувати хороший захист під час пожеж, тому не можна використовувати для кріплення скловолоконні або пластмасові деталі кріплення. Утримати конструкцію під час пожежі можуть тільки металеві саморізи.

Можливе здійснення шумопоглинання за допомогою дерев'яних решіток, укріплених на стелі.Для цього до стелі кріпляться дерев'яні рейки з розрахованим кроком, до яких прикріплюються звукоізоляційні конструкції, тонке полотно і гіпсокартон. Така конструкція буде мати менші звукоізоляційні властивості, так як дерев'яні рейки будуть частково передавати звукові хвилі в приміщення. Але така конструкція буде тоншою, і коштувати дешевше попередньої.