Як лікувати тератозооспермія?

Anonim
Останнім часом діагноз «безпліддя» все частіше ставиться чоловікам. Причин чоловічого безпліддя багато, одна з них - тератозооспермия.

Що таке тератозооспермия?

При цій формі безпліддя в сім'ї виявляється занадто велика кількість сперматозоїдів з аномаліями розвитку. Сперматозоїди в яєчках утворюються постійно, і частина з них має відхилення - наприклад, у них порушено будова головки чи хвоста, потовщена шийка. У нормі число аномальних сперматозоїдів не перевищує 50%.

Тератозооспермія є однією з причин чоловічого безпліддя При тератозооспермії аномальних клітин більше половини, що заважає нормальному запліднення. Діагноз ставлять після мікроскопічного аналізу насінної рідини і підрахунку числа сперматозоїдів, що мають патологію.

причини тератозооспермії

Найчастіше тератозооспермия виникає через запальних захворювань, в тому числі простатиту і епідидиміту. Крім того, число аномальних сперматозоїдів може бути високим через варикоцеле - варикозного розширення вен яєчка. Тератозооспермія з'являється і внаслідок інфекцій сечостатевої системи, наприклад герпесу. Одна з можливих причин тератозооспермії - різні гормональні порушення, в тому числі з-за прийому препаратів, що містять гормони. Часом ця патологія виникає через шкідливих звичок. На якість сперми негативно впливають куріння, алкоголь, сидячий спосіб життя, стреси і перевтома.

лікування тератозооспермії

Правильно поставити діагноз і скласти план лікування вам допоможуть в Центрі планування сім'ї та репродукції професора Цехи. Центр планування сім'ї оснащений сучасним обладнанням, що дає можливість точно визначити відсоток аномальних сперматозоїдів. Поки немає впевненості в постановці діагнозу, особливих причин для занепокоєння немає, адже у практично будь-якого здорового чоловіка в спермі зустрічаються патологічні спермії. Але якщо в діагнозі немає сумнівів, необхідно точно встановити причину хвороби (наприклад, запалення) і усунути її.

Для успішного лікування тератозооспермії обов'язково потрібно звернутися до лікаря Як зазначає редакція, існують також деякі засоби, які в будь-якому випадку допоможуть поліпшити стан сперми, але для правильного підбору препарату і дозування необхідна порада лікаря.