Борошномельна галузь знаходиться в кризовому стані

Anonim
Борошномельні підприємства РФ звернулися до прем'єр-міністра Росії з проханням розібратися з жалюгідним станом галузі. У заяві Російського Союзу борошномельних і круп'яних підприємств говориться: "Мукомольная галузь Росії є одним з головних ланок у ланцюзі забезпечення продовольством населення. Але зараз вона знаходиться в критичному положенні". Велике число великих млинів закрито, а деякі млини збиткові і працюють за скороченим графіком.
Як вважають представники галузі, головною причиною тяжкого становища стала відсутність цивілізованого зернового ринку і зернопродуктів. Крім цього, положення сильно погіршує тіньової зерновий ринок і зернопродуктів. Така ситуація склалася через відступу від міжнародних тенденцій розвитку борошномельної галузі в напрямку зростання потужності окремо взятих млинів. У Росії за минулі п'ятнадцять років число млинів збільшилася з 385 до 3 500 штук, що становить 25 штук на 1 мільйон жителів, тоді як в розвинених країнах на 1 мільйон громадян доводиться 1 млин.
У більшості з свіжопобудованих млинів немає технічної оснащеності для виробництва безпечної та якісної продукції. Хоча в даний час необхідну техніку і технології для переробки та зберігання зерна, в тому числі валки борошномельні для млинів, можна придбати в компанії "АГРОМАШ". Дистанційне керування борошномельними вулицями дозволяє стабілізувати час помелу і автоматизувати функціонування вальцьових верстатів.

Трапецеїдальних млин Вони не звітують перед податковими та статистичними службами. Часто вони поставляють борошно під чужим брендом. Таким чином, 1/3 борошна залишається неврахованої Росстатом.
Союз пропонує прийняти закон РФ про вимоги з безпеки зернопродуктів, проект якого вже широко обговорили, проведено 2 громадських слухання, а зараз він знаходиться в Мінсільгоспі Росії. Також пропонується зобов'язати виробників борошна проходити реєстрацію. І обов'язковою вимогою для допуску на борошномельний ринок має бути наявність у млинів сучасного лабораторного і технологічного.
Ще союз борошномелів пропонує створити на державному рівні комітет управління харчової та переробної галузі для вирішення виникаючих проблем і розробки та реалізації шляхів їх розвитку.
Редакція "" сподівається, що борошномельна галузь за підтримки держави і впровадження інноваційних технологій успішно подолає кризу.