Як залишитися в живих, якщо провалився під лід?

Anonim
Щорічно десятки росіян гинуть, ступивши на тонкий лід. Ми не будемо говорити про правила поведінки на поверхні замерзлих водойм, а замість цього розповімо (і покажемо) просту інструкцію, яка допоможе вам швидко вибратися з ополонки з мінімальними наслідками для здоров'я.

Як вибратися з ополонки? Інструкція

заспокоїтися

Перший і найважливіший пункт. Паніка в екстремальній ситуації - природна реакція організму, вона ж і ваш головний ворог. Провалившись під лід, головне швидко заспокоїтися. Повільно і глибоко дихайте. Пам'ятайте, що є простий алгоритм, завдяки якому ви неодмінно виберетеся назовні. У вас в запасі є близько 10 хвилин до оніміння м'язів.

знайти опору

Поверніться до місця, звідки прийшли. Поверхня льоду, де ви стояли до того як провалитися, витримала вас тоді, витримає і зараз. Широко розставте руки і зачепитеся руками об лід, бажано далі від краю ополонці. Спираючись на поверхню, ляжте грудьми на поверхню. Зачекайте пару секунд, щоб переконатися, що лід не провалюється.

Вибратися з води

Рухайте ногами вгору і вниз з високою амплітудою. Так ви приймете положення, близьке до горизонтального, і виштовхне себе на поверхню з мінімальним ризиком. Ні в якому разі не вставайте відразу - відкотіться на безпечне місце (2-3 метри), слідуючи по своїх слідах.
Якщо вам простіше сприймати інформацію візуально, ми пропонуємо подивитися короткий і інформативне відео від американського рибалки, який наочно продемонстрував цей спосіб вибратися з-під льоду. Що робити, якщо провалився під лід? Будьте обережні і пам'ятайте: безпека понад усе, якщо ви відпочиваєте на природі! Пропонуємо вам почитати статтю про 12 повсякденних речах, які вбивають нашу пам'ять.