Віктор Зубков біографія політика, фото, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Віктора Зубкова

Віктор Олексійович Зубков - досвідчений управлінець, багато років головуючий в «Газпромі», найближчий і давній соратник Володимира Путіна, спецпредставник глави держави по макровзаімодействію з об'єднанням лідерів з експорту природного газу Gas Exporting Countries Forum, глава Координаційного комітету форуму товариств РФ і ФРН «Петербурзький діалог », екс-керівник Росфінмоніторингу, колишній перший віце-прем'єр і голова уряду.

Віктор Олексійович Зубков В сфері його відповідальності знаходився пошук оптимальних рішень з найрізноманітніших питань - щодо вжиття заходів тарифного регулювання у зовнішній торгівлі, з регулювання ринку алкогольної продукції, по сільському господарству, по контролю і припинення незаконних фінансових операцій, щодо реалізації політики в галузі рибальства, розвитку агропромислового комплексу.

Дитинство і сім'я Віктора Зубкова

Майбутній чиновник вищого ешелону з'явився на світ 15 вересня 1941 року в робітничому селищі Арбат, розташованому в 20 кілометрах від міста Кушва Свердловської (сьогодні - Екатеринбургской) області, куди з Мурманської області були евакуйовані його рідні під час війни. Вони походили з заможних селян, в ході боротьби з куркульством висланих з Уралу на Крайню Північ.

Віктор Зубков походить із родини розкуркулених селян В післявоєнні роки сім'я повернулася з евакуації назад, в околиці північного міста Мончегорськ.Батько працював прохідником на руднику комбінату «Севернікель», мама - прибиральницею. Пізніше вона займалася виключно будинком і дітьми. Адже їх у сім'ї було четверо - крім первістка Віктора, ще двоє синів і дочка.
По закінченню школи в 1958 році, старший син вступав в один з технічних інститутів Ленінграда, але невдало. «Провалившись» на вступних іспитах, він повернувся додому і пішов працювати на ремонтно-механічний завод робочим-слюсарем, в обов'язки якого входив в основному ремонт тракторів.
Приблизно через рік Віктор Зубков перевівся до батька на рудник, а в 1960 році - вступив в Пушкіні Ленінградської області в сільгоспінституту на економфак. У школі він був «хорошистом», а у ВНЗ став одним з кращих студентів на курсі, активним громадським діячем - брав участь у художній самодіяльності, в спортивних змаганнях з легкої атлетики, бігу на лижах, встигав підробляти в котельні.

Віктор Зубков в молодості Відразу після закінчення ВНЗ в 1965 році Віктора забрали в армію. Служив він там же, в Пушкіні, але практично постійно знаходився в інших областях - їх полк займався обслуговуванням військової техніки. Під час служби він познайомився з директором радгоспу в Приозерському районі Ленобласті, які приїхали в їх частина відвідати племінника. Той запросив його після демобілізації приїхати до нього на роботу.

Кар'єра Віктора Зубкова

Звільнившись в запас в 1967 році, молодий чоловік почав трудову діяльність в якості заступника запросив його на роботу директора сільгосппідприємства «Червона слов'янка» і керуючого одного з його відділень. Проявивши себе з кращого боку, в 1970 році він вже сам очолював один з радгоспів району, в 1982-му - був призначений гендиректором сільгоспоб'єднання.

Віктор Зубков проявив себе як хороший управлінець З 1985 року Віктор Олексійович обіймав відповідальні посади в обласних органах влади - очолював міськвиконком міста Приозерска, став першим секретарем міськкому партії, керував аграрним відділом обкому, був призначений першим заступником глави Ленінградського облвиконкому.
У 1991-1993 рр. він працював в мерії Північної столиці заступником Володимира Путіна, в ті роки голови Комітету адміністрації міста із зовнішніх зв'язків. Потім протягом 8 років Віктор Зубков займав керівні посади в Державній податковій службі. У 2001 році його призначили першим заступником міністра фінансів РФ, в 2004-му - головою Росфінмоніторингу.

Віктор Зубков і Володимир Путін У 2007 р він очолив уряд країни, в 2008-му його змінив на цій посаді Володимир Путін, а він зайняв посаду його першого зама аж до 2012 року. Віце-прем'єр Віктор Зубков відвідав Кубань З 2008 року Віктор Олексійович працював на чолі корпорації «Газпром» і очолював орган колективного керівництва «Росагролізингу».

Особисте життя Віктора Зубкова

Колишній прем'єр одружений. Зі своєю обраницею Зоєю, в ті роки першокурсницею, він познайомився після 4 курсу інституту. Вона теж була з родини розкуркулених селян. Часто зустрічатися молоді люди тоді не могли - Віктора направили на півроку на переддипломну практику в Лузький район Ленобласті. Після захисту дипломної роботи його забрали майже на 2 роки в армію. Так що одружилися вони тільки після його повернення зі служби.

Віктор Зубков одружений більше 40 років Коли чоловік керував радгоспом в Приозерському районі, вона обіймала посаду заступника головного бухгалтера цього сільгосппідприємства. Пізніше, слідом за ним перейшла на роботу в очолюване ним сільгоспоб'єднання, а в 2007 році - стала власницею в Північній столиці салону краси «Нефертіті».
Сімейна пара має доньку Юлію, яка народилася в 1970 році. Вона - випускниця Фінансово-економічного інституту, власниця фітнес-клубу з басейном «Парус». Коли дівчина вчилася на 3 курсі ВНЗ, вона вийшла заміж за свою шкільну любов - Миколи Похлебеніна, сина першого секретаря міськкому партії Приозерска.У 1993 році вони подарували батькам першу внучку Настуню (що стала в дорослому віці юристом). Однак перший шлюб єдиної дочки екс-прем'єра розпався (нібито через неспроможність чоловіка і нездатності утримувати сім'ю).

Дочка Віктора Зубкова Юлія Сердюкова Отримавши диплом економіста, Юлія працювала в банку і заочно навчалася на юридичному факультеті університету, де познайомилася зі своїм другим чоловіком, скандально відомим колишнім керівником військового відомства Анатолієм Сердюковим, в ті роки одруженим гендиректором АТ «Меблі-Маркет». Вони офіційно оформили свої стосунки у 2002 році. У 2006 році Юля стала кандидатом юридичних наук. Згодом в їхній новій сім'ї з'явилася на світ донька Наташа.
Віктора Зубкова характеризують як людину, на якого завжди можна покластися. Він є пристрасним і давнім уболівальником пітерського «Зеніту», щоранку починає з читання «Російської газети».

Віктор Зубков сьогодні

У 2010 році колишній прем'єр-міністр захистив докторську дисертацію і отримав чергові призначення - заступник голови урядової комісії з економічного розвитку та інтеграції, керівника спецгрупи, що спеціалізується на питаннях митного тарифного і нетарифного регулювання, іншим заходам захисту внутрішнього ринку при проведенні зовнішньоекономічної діяльності. Віктор Зубков про структурні зміни в економіці Росії Досвідчений управлінець також очолив раду директорів «Росспиртпрома» і наглядову раду «Россельхозбанка». З 2011 року Віктор Олексійович головував у громадській організації «Російське аграрне рух», з 2012 року призначений спецпредставником президента по взаємодії з ФКЕГ.
У квітні 2016 року його продав свій пакет акцій «Газпрому», вартість якого оцінювалася фахівцями в понад 16 мільйонів рублів (приблизно 249 тис. Доларів). А в червні він був знову обраний головою ради директорів компанії в новому складі. Інтерв'ю Віктора Зубкова про газової галузі Чиновник керує Радою Благодійного фонду по відродженню Воскресенського Ново-Єрусалимського монастиря. У вересні 2016 року провів зустріч, присвячену питанням завершального етапу реставраційних робіт в даному церковному установі.