Людмила Сенчина - біографія співачки, фото, особисте життя, чоловік, діти, причина смерті, слухати пісні онлайн

Anonim

Біографія Людмили Сенчиной

Людмила Сенчина - це абсолютно унікальна співачка. Її голос, манера виконання, репертуар - все це чітко виділяла цю самобутню артистку серед інших виконавиць. Це співачка, яких більше немає. Яким шляхом вона прийшла на естраду? Як сформувався її творчий стиль? Дізнатися про все це вам допоможе біографія, присвячена одній з найбільш яскравих співачок в історії СРСР і України.

На фото: Людмила Петрівна Сенчина

Дитинство і сім'я

Майбутня зірка радянської естради з'явилася на світ в невеликому селі під назвою Кудрявці, що в Миколаївській області України. За словами самої співачки, справжньою датою її народження є 1950-й, а не 1948 й рік, як вказано в документа, так як її батько попросив внести деякі корективи в свідоцтво про народження при реєстрації дочки - хотів, щоб вона раніше вийшла на пенсію . Ім'я дівчинці і зовсім дали в 4 роки, до цього батьки звали її просто «Доця».

Людмила Сенчина в дитинстві Люда, в чиїй родоводу змішалися єврейські і молдавські коріння, росла в сім'ї простих радянських трудівників. Мама, Сара Олексіївна, - шкільна вчителька, батько, Петро Маркович Сенчин, все життя пропрацював у місцевому будинку культури, де був спочатку культпросветработников, а потім директором. Після робочого дня обидва працювали в колгоспному полі.
Саме з подачі батька дівчинка почала виступати перед глядачам: спочатку виходила сцену з невеликими ролями у виставах, потім стала виконувати пісні на кожному більш-менш значущому міському заході.
Коли малій виповнилося 10, її батькові надійшло привабливу пропозицію з Кривого Рогу. Зваживши всі за і проти, сім'я залишила рідне село і переїхала на нове місце. Тут, в одному з найбільших міст Дніпропетровської області, Людмила Сенчина почала відвідувати загальноосвітню школу, а також відточувати вокальний талант в гуртках самодіяльності. Саме в цей період вона остаточно переконалася в своїх силах і вирішила спробувати щастя на естраді. У 1966 році вона закінчила школу, покинула Україну і вирушила до Ленінграда - надходити в музичне училище імені Римського-Корсакова.

Людмила Сенчина в молодості На основний тур іспитів в вокальне відділення артистка не встигла. Потрапити в музичне училище їй допоміг випадок: Зіткнувшись з головою екзаменаційної комісії вже в коридорі, Людмила впросила його послухати її пісні. Її виконання серенади Шуберта зворушило педагога, і дівчина отримала дозвіл прийти на іспити в інший день.Людмила Сенчина - Я не знаю (1979) Таким чином, в 1966-му році Людмила Сенчина все-таки стала студенткою престижного музичного училища при Ленінградській консерваторії. Навчання давалося нелегко, однак природна наполегливість і чуйне наставництво Пологи Зарецький допомогли артистці розкрити талант. Уже в студентські роки її запрошували співати в Ленінградський театр оперети.

Зоряний шлях Людмили Сенчиной

У 1970-му році, після отримання диплома, Людмила Сенчина надійшла на роботу в ленінградський Театр музичної комедії. За 5 наступних років вона втілила на цій сцені безліч яскравих ролей. У тому ж одна тисячу дев'ятсот сімдесят одна вона виступила в БКЗ «Жовтневий» з піснею «Попелюшка» авторства І. Цвєткова та І. Резника. Її образ - тендітна білява красуня з бездонними блакитними очима - як не можна краще поєднувався з проникливою манерою виконання. Ця пісня згодом стала її візитною карткою, принесла міжнародну премію «Золота ліра» в 1974. Людмила Сенчина - Попелюшка Хоча сама Людмила спочатку сприйняла пісню в багнети. Вона бачила себе нової Едітою П'єхою, мріяла про драматичному репертуарі … а тут їй підсунули «дитячу» пісеньку! Але чого коштувала реакція публіки … Вийшла, чистенько заспівала … І там просто стелю звалився! Всі аплодували як божевільні, мене кілька разів викликали на біс. Я приїхала на концерт подає надії співачкою, а поїхала зіркою В одну мить дівчина з зірочки перетворилася в яскраву зірку. Її почали запрошувати в кіно на головні ролі ( «Шельменко-денщик», «Після ярмарку», «Озброєний і дуже небезпечний»). На початку сімдесятих років вона вела музичну передачу «Артлото» на Центральному телебаченні Радянського союзу.

Кадр з фільму «Після ярмарку» У 1975 році артистку запросили в оркестр Анатолія Бадхен, який став їй другою сім'єю на наступні 10 років. У тому ж році Людмила стала переможницею Сопотського музичного фестивалю, а також лауреатом престижного телевізійного фестивалю «Пісня року». Людмила Сенчина - Білої акації грона запашні В її репертуарі не так багато хітів, скільки, без сумніву, заслуговував її прекрасний голос. Відзначимо композиції «За камінцях» і «День народження», дует з Едуардом Хилем «Жарт», звичайно, романси «Білої акації грона запашні», «Пісня про щастя», «Любов і розлука».

Природа нагородила Сенчину не тільки голосом, а й зовнішніми даними У 1986 співачка взяла участь у проекті «Дитя світу» - в рамках «потепління відносин» з американськими колегами радянські артисти поїхали з гастролями в Штати.

Життя в новому тисячолітті

У 90-і і 2000-і роки Людмила Сенчина досить рідко гастролювала і з'являлася на телебаченні. Поверненню співачки на сцену навіть не сприяв той факт, що в 2002-му році вона стала Народною артисткою Росії. Лише в 2008 році Людмила Сенчина знову заявила про себе. Переломним моментом для постарілій співачки став проект каналу НТВ «Суперстар-2008. Команда мрії »: в студію запросили зірок естради СРСР і Росії і розділили їх на дві команди-суперника. У 2013-му році вона стала учасницею ще одного популярного телешоу - «Універсальний артист», яке йшло в прайм-тайм Першого каналу. Людмила Сенчина в шоу «Суперстар»

Особисте життя Людмили Сенчиной

У житті однієї з найбільш блискучих жінок радянської естради було три чоловіка. Першим її чоловіком став артист Ленінградської оперети В'ячеслав Тимошин. Він був на 21 рік старший за дружину. У шлюбі з ним на світ з'явився єдиний син співачки Владислав (1973 р.н., в даний час проживає в США).

Перший чоловік Людмили Сенчиной - Владислав Тимошин Другим чоловіком нашої сьогоднішньої героїні став російський музикант Стас Намин. Даний шлюб здавався ідеальним: подружжя відчували спорідненість душ, могли проводити ночі за душевними розмовами, втративши лік часу. Однак шлюб в кінці кінців дав тріщину - можливо, причиною був ревнивий характер Наміна.

На фото: Людмила Сенчина і Стас Намин Співачці приписували роман з Ігорем Тальковим, але сама Людмила не раз відзначала, що їх пов'язувала тепла дружба. Крім того, артистку підозрювали в романтичних стосунках з Йосипом Кобзоном.

Володимир Андрєєв, продюсер і третій чоловік Людмили Сенчиной Останнім, цивільним чоловіком співачки став продюсер Володимир Андрєєв. Їхні стосунки були зразковими - до самої смерті Людмили.

смерть

Останні роки життя Людмила проводила в своїй квартирі в центрі Петербурга і в заміському будиночку в Грузино. 25 січня 2018 року ЗМІ повідомили про смерть Людмили Сенчиной на 68-му році життя. Інформацію підтвердив і її чоловік. За його словами, жінка страждала від тривалої хвороби, яка все-таки взяла верх, незважаючи на лікування.

Людмила Сенчина в останні роки життя