Х'ю Хефнер (Hugh Hefner) біографія видавця журналу Playboy, фото

Anonim

Біографія Х'ю Хефнера

Х'ю Хефнер - це людина, яку вже давно називають батьком світової еротики. Організувавши і очоливши легендарний журнал «Плейбой» (Playboy), він викликав справжню революцію в світі глянсовою журналістики, а також дав привід для роздумів мільйонам наслідувачів в різних куточках Землі.

Ранні роки, дитинство і сім'я Х'ю Хефнера

Наш сьогоднішній герой з'явився на світ у місті Чикаго в родині Грейс Керолайн Суонсон і Гленна Лусіуса Хефнера. У дитинстві Х'ю Хефнер був самим звичайним хлопцем, а тому розповісти щось цікаве про його юності досить складно. Він як всі інші хлопці любив спорт, красиві автомобілі і красивих дівчат. Завдяки своєму спортивному статурі він завжди користувався популярністю у представниць протилежної статі, проте справжнім ловеласом в повному сенсі цього слова його назвати було складно.

Х'ю Хефнер в молодості Закінчивши чикагську середню школу, наш сьогоднішній герой відправився в армію і вже дуже скоро був відправлений до Європи. У 1944-му році він брав участь у бойових діях у Франції і Німеччині, таким чином, застав останні місяці Другої світової війни.
Повернутися на батьківщину Х'ю Хефнера довелося тільки в 1946-му році. У цей період він переїжджає в містечко Урбан-Шампейн, де починає вчитися на психологічному факультеті Університету штату Іллінойс. За повідомленнями деяких біографів саме в студентські роки під час лихих вечірок до майбутнього видавцеві вперше прийшла ідея журналу «Playboy». Саме тоді він почав вперше займатися видавничою справою.
Вперше стикнутися зі світом глянсовою журналістики Х'ю Хефнера довелося під час роботи в журналі Shaft, для якого він протягом декількох років малював карикатури.
Згодом наш сьогоднішній герой працював також ще в одному великому друкованому виданні - журналі Esquire. Зумівши відчути на собі всі тонкощі великий журналістики, Х'ю Хефнер остаточно утвердився в думці, що йому під силу створити власний журнал, і через якийсь час приступив до реалізації своєї давньої ідеї.

Зоряний шлях Х'ю Хефнера: Playboy і його успіх

На початку п'ятдесятих років Х'ю Хефнер почав збирати гроші на створення власного журналу. Він заробив близько 600 доларів на кредитуванні, зайняв 8000 доларів у кількох зацікавлених інвесторів, а також позичив ще тисячу у своєї матері. Зібравши необхідну суму, «Хеф» взявся за роботу. Модель Харріс розповіла чому кинула Хью Хефнера Базовим назвою для нового видання стало Stag Party ( «Вечірка холостяків»), однак згодом Хефнер від цього бренду відмовився, справедливо вважаючи, що він це може створити непотрібні асоціації з уже існуючим чоловічим журналом Stag Magazine.З цього моменту почалася робота над новим брендом, який дуже скоро сформувався в просте і лаконічне назва Playboy.
У грудні 1953-го року у всіх газетних крамницях США з'явилися перші номери журналу. Видання з оголеної Мерілін Монро було випущено тиражем в 70 тисяч екземплярів, три чверті яких були розпродані протягом першого тижня. На такий приголомшливий успіх Х'ю Хефнер навіть не розраховував.
Деякий час по тому наспів ще один випуск, а за ним ще один. Таким чином, вже в середині п'ятдесятих років журнал Плейбой став дуже відомий серед американських покупців.
Еротичний, яскравий і провокаційний журнал припав до смаку тамтешній публіці, яка вже кілька років жила в очікуванні справжньої сексуальної революції. Зерна впали в благодатний грунт, і вже кілька років по тому видання Х'ю Хефнера набуло справді легендарний статус. 85 років Х'ю Хефнера Популярність журналу зміцнили публікації фотографій багатьох американських знаменитостей - Cінді Кроуфорд, Шерон Стоун, Наомі Кемпбелл та інших. Багато менш відомі представниці американського шоу-бізнесу навіть самі пропонували Х'ю Хефнера свої еротичні фотографії, щоб подібним чином підняти свій рейтинг в очах американських чоловіків.
У сімдесяті-вісімдесяті роки журнал Плейбой став не просто еротичним виданням, а справжнім символом красивого життя. Зміцнити популярність свого дітища усіма силами намагався і сам Хью Хефнер. Створюючи навколо себе ореол загадкового ловеласа, він розбурхував публіку звістками про сексуальні вечірках в своєму особняку, а також багатьма гучними романами. Йому намагалися наслідувати, а тому блиск і привабливість журналу Плейбой НЕ меркнула з плином часу. У сімдесяті роки в різних куточках планети стали з'являтися регіональні редакції журналу. В даний час свої видання Плейбой є в більшості країн світу, в тому числі в Росії, Україні, Польщі, Грузії, Естонії та багатьох інших державах Східної Європи.
У різні роки в журналі Плейбой з'являлися еротичні фотографії багатьох представниць української та російської естради.

Особисте життя Х'ю Хефнера, дівчата і Playboy сьогодні

Ще до утворення легендарного журналу Х'ю Хефнер був одружений на дівчині на ім'я Мілдред Вілльямс. Разом вони прожили близько десяти років, протягом яких на світ з'явилися дочка Крісті і син Девід Пол.
Дана пара розпалася в 1959 році. Після цього наш сьогоднішній герой протягом тридцяти років жив разом з різними моделями, а також нерідко влаштовував знамениті сексуальні вечірки в своєму особняку. Достеменно відомо, що протягом декількох років він відбувся в любовних відносинах з сімома моделями одночасно.

Х'ю Хефнер з останньою дружиною Кристал Харіс Лише тридцять років після розірвання першого шлюбу Х'ю Хефнер одружився знову. Його другою дружиною стала модель Кімберлі Конрад. Разом з нею знаменитий плейбой прожив десять років. Згодом він знову повернувся до звичного способу життя. Однак 31 грудня 2012-го року одружився знову. Третьою дружиною 87-річного Х'ю Хефнера стала модель Крістал Харіс.

смерть

27 вересня 2017 року засновник Playboy помер на 92-му році життя. Про це повідомив офіційний акаунт журналу в Твіттері. За офіційними даними, він помер від природних причин. в оточенні рідних і близьких в своєму особняку.