Саша Коен (Sasha Cohen) біографія фігуристки, фото і особисте життя 2019

Anonim

Біографія Саші Коен

Саша Коен - це яскрава фігуристка і яскрава дівчина. У житті цієї талановитої американки була величезна безліч найрізноманітніших перемог, титулів і медалей. Саме тому в той момент, коли ця неординарна спортсменка виходить на лід, в її бік моментально спрямовується безліч захоплених поглядів.
Але що ж такого унікального є в цій мініатюрній красуні? Коли почалася її спортивна кар'єра, і які моменти в ній заслуговують на окрему згадку? Зрозуміти все це ми постараємося сьогодні.

Ранні роки, дитинство і сім'я фігуристки Саші Коен

Саша Коен з'явилася на світ у невеликому містечку Вествуд (штат Каліфорнія) 26 жовтня 1984 року го року. Її батько - Роджер Коен - був досить успішним лос-анджелеським адвокатом і бізнес-консультантом. Не менш успішною особистістю була також мама нашої сьогоднішньої героїні - українка Галина Фельдман - яка довгий час професійно займалася гімнастикою і балетом.

Фігуристка Саша Коен домоглася великих успіхів Можливо, саме приклад матері змусив Сашу Коен вперше задуматися про спортивну кар'єру. З самого дитинства наша сьогоднішня героїня відвідувала заняття зі спортивної гімнастики, проте вже в сім років вирішила раптом переключитися на фігурне катання. І не прогадала! Довгий час вона чергувала заняття в різних спортивних школах, проте в одинадцять років прийняла рішення зайнятися спортом по-справжньому.
Уже в підлітковому віці вона почала з'являтися на різних змаганнях міського і федерального масштабу. Яскраві виступи молодої фігуристки залучили до її персони увагу відомих американських тренерів, і вже дуже скоро наша сьогоднішня героїня була запрошена на чемпіонат США з фігурного катання.
У 2000-му році вона вперше у своїй кар'єрі вийшла на лід у рамках таких престижних спортивних змагань і практично моментально стала справжньою улюбленицею Америки. Змагаючись з дорослими спортсменками, шістнадцятирічна дівчина показувала на майданчику такі чудеса, що дуже скоро стала головною фавориткою змагань. Однак через відсутність досвіду перемогти в той раз Саша Коен не зуміла, зупинившись лише за крок від заповітної нагороди. Фігуристка Саша Коен Срібна медаль чемпіонату відкрила для молодої фігуристки шлях до збірної США. Незабаром вона з'явилася на міжнародному першості серед юніорів, а вже в 2001-му році знову отримала дозвіл виступати на чемпіонаті США з фігурного катання.
Однак в той раз на чемпіонат Америки вона так і не потрапила. Причиною тому стала травма спини. Органічно поєднуючи навчання в тренування, в 2002-му році юна красуня закінчила старшу школу Futures High School і, отримавши диплом, змогла повністю зосередитися на спортивних заняттях.

Подальша спортивна кар'єра Саші Коен

У 2002-му році наша сьогоднішня героїня знову з'явилася на Чемпіонаті США, в результаті знову повернувши собі срібну медаль. Даний успіх забезпечив Сашу Коен путівкою на Олімпійські ігри в Солт-Лейк-Сіті, в рамках яких юна американська красуня посіла високе четверте місце. Аналогічного результату дівчина домоглася також на дебютному для себе чемпіонаті світу в японському Нагано. Однак вважати успіхом два четвертих місця наша сьогоднішня героїня навіть не збиралася.
У 2003-му році вона розлучилася зі своїм колишнім тренером Джоном Нікс і почала тренуватися під керівництвом Тетяни Тарасової. Співпраця з російським тренером дозволило їй виграти кілька етапів Гран-прі ( «Skate Canada», «Trophée Lalique»), а також забезпечити собі друге місце на російському етапі змагань - «Cup of Russia». Дані досягнення надали нашому сьогоднішньому героїні місце в фіналі Гран-прі, який вона успішно виграла. Саша Коен і Тодд Елдрідж Після цього в кар'єрі фігуристки була бронза чемпіонату США і чергове четверте місце на чемпіонаті світу в Вашингтоні.
Найбільших успіхів в кар'єрі Саша Коен домоглася в сезоні 2003-2004. У цей період вона стала переможницею на турнірах «Skate Canada», «Skate America», «Trophée Lalique», посіла друге місце у фіналі Гран-прі. Деякий час по тому наша сьогоднішня героїня змінила тренера і почала займатися під керівництвом американського фахівця Робіна Вагнера. Разом з ним вона завоювала срібні медалі на чемпіонаті США і стала другою на світовій першості.
Незважаючи на всі успіхи, вже в наступному сезоні Саша Коен знову відновила співпрацю зі своїм колишнім наставником Джоном Нікс. Через нові болів в спині спортсменка відмовилася від виступів в рамках Гран-прі, однак через якийсь час все-таки зуміла виступити на чемпіонаті США і світовій першості, яка в той рік проходило в Москві. На обох змагання дівчина посіла друге місце.
У сезоні 2005-2006 наша сьогоднішня героїня вперше в своїй кар'єрі виграла чемпіонат Сполучених штатів Америки. Після цього було яскравий виступ на Олімпійських іграх, в рамках яких Саша знову стала другою.

Життя Саші Коен поза спортом

Після феєричного виступу на Олімпіаді талановита американка заявила про те, що йде зі спорту. В цьому ж році дівчина стала часто виступати в США з різноманітними шоу-програмами, а також часто з'являтися на телебаченні. Незабаром вона також спробувала себе в якості моделі і вже дуже скоро була включена в число найкрасивіших спортсменів Америки.

Фігуристка Саша Коен повернулася в професійний спорт Деякий час по тому дівчина також знялася в фільмах «Переможниця», «Лезо слави» і комедії «Братц». Таким чином, Саша Коен показала всьому світу, що може бути «своєю» не тільки на льоду, але і в світі американського кінематографа.
Лише тільки в 2009-му році наша сьогоднішня героїня заявила про те, що хоче знову повернутися в професійний спорт. Після цього дівчина була включена в число учасників Гран-прі серії у Франції і США. Але через проблеми зі здоров'ям на обох турнірах дівчина так і не з'явилася.
У 2010-му році вона взяла участь в чемпіонаті США, однак в підсумку посіла лише четверте місце.