Крим стане Особливою економічною зоною

Anonim
До 15-му квітня буде готовий план по створенню в Криму ОЕЗ. Про необхідність такої зони заявив Дмитро Медведєв, коли перебував на нараді, де обговорювалося Крим і його соціально-економічний розвиток.
Період до 1-го січня 2015 го року буде вважатися перехідним. До цієї дати кожне підприємство, яке перейшло під юрисдикцію Росії, буде користуватися пільгами, а саме: в цьому періоді не платити податки (як офшор).
Заняття Криму в російському уряді доручено Дмитру Козаку (віце-прем'єру). Він відповідає за підготовку до 15-му квітня чіткого плану створення ОЕЗ. За його твердженням сума, яка буде потрібно на розвиток регіону, поки не відома. Обгрунтування і розрахунки будуть готові вже до 5-му квітня, це торкнеться і субсидування авіаперевізників.За цей час так само необхідно продумати «дорожню карту» підтримки курортів і санаторіїв в перехідний період.

У Криму збільшать видобуток нафти і газу Козак звернув увагу на «заклик» працює в північних областях країни російському бізнесу, звернути увагу на можливості, що відкриваються на кримському напрямку. Цей заклик стосується покупки путівок для співробітників на відпочинок: Росія пропонує купувати путівки нема на закордонні курорти, а в Крим.
Вручення російських паспортів жителям півострова буде завершено вже до літа, пенсіонери отримають пенсії среднероссийского рівня.
За дорученням Медведєва «Аерофлот» і профільні відомства повинні зайнятися організацією доступних авіарейсів в новий регіон. Не менш важливим є питання опрацювання можливих варіантів електро- і водопостачання півострова.
Через кілька років в Криму зросте видобуток газу в півтора-два рази, що покриє потребу півострова в електроенергії.