Будинок-циліндр архітектора Мельникова потребує захисту

Anonim
Унікальний архітектурний пам'ятник є культурною спадщиною столиці.
Будинок Костянтина Мельникова знають не тільки в Росії, цей шедевр конструктивізму відомий у всьому світі. Кілька днів тому унікальна споруда, розташована в Москві в Кривоарбатському провулку, залишилася без опалення. Як виявилося, була пошкоджена труба, що підводить до будинку тепло, і причиною тому могла стати переміщення грунту з-за роботи важкої будтехніки. Жителі вже зверталися до московського уряду з проханням допомогти, а внучка Мельникова Катерина Каринська навіть звернулася з листом до Володимира Путіна.

Будинок-циліндр Як виявилося, в будинку Мельникова оригінальна система опалення. Батареї тут відсутні, а тепле повітря розходиться по всьому будинку, коли піднімається по воздуховоду з підвалу. Сім'я Каринській зараз самостійно опалює приміщення, використовуючи газ і електрообігрівачі. Але їх старань вистачає лише на один поверх. Всі інші ризикують зруйнуватися від холоду і вогкості. До того ж, в будинку багато раритетних речей, творів мистецтва, що належать архітектору.

Інтер'єр будинку Якби обстановка будинку була звичайною, то можна було б підібрати для інтер'єру сучасний биокамин. Біокаміни використовують паливо, безпечне для людини і навколишнього середовища, вони ж надають обстановці будинку особливу атмосферу і вишуканість. Але Будинок Мельникова є унікальним надбанням Росії. І обов'язок влади - зробити все для того, щоб його зберегти.
"Трубопровід, що підводить до Будинку Мельникова тепло, є безхазяйним. Керуюча компанія, яка обслуговує сусідні будинки, вимагає з сім'ї Катерини Каринській 100 000 рублів на рік, що для літньої людини справа неможливе, - цитують блогери представників" Архнадзор ". - Каринська в розпачі послала лист президенту Володимиру Путіну ".
Редакція «» вважає, що унікальне архітектурне спадщина потрібно зберегти будь-що-будь.