Переселенці з Донбасу шукають роботу в Запоріжжі

Anonim
Запорізькі центри зайнятості активно сприяють працевлаштуванню вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Їм надається інформація про вакансії, консультації про можливості підвищення кваліфікації, навчання або перенавчання. В даний момент кількість громадян, що звернулися даної категорії досягло 263 чоловік. Поки працевлаштовано 24 здобувача. Половина переселенців, з числа стали на облік, отримала статус безробітного, ста семи - вже виплачується допомога по безробіттю.
На думку експертів hh.ua, всі наявні вакансії для працевлаштування швидко і зручно знаходити за допомогою інтернет. Вибираючи цікавить регіон, відповідний розділ, спеціалізацію, величину заробітної плати, необхідний графік роботи можна переглянути представлені пропозиції і знайти підходящу роботу.
Мер Запоріжжя Олександр Сін на засіданні оперативного штабу з питань переселенців зі сходу України наголосив на актуальності питань їх розміщення і забезпечення всім необхідним. У зв'язку з цим, він дав доручення власникам нерухомого майна провести інвентаризацію складаються у них на балансі приміщень. Це дозволить оцінити можливості міста з тимчасового розселення людей на осінній період.

Переселенці із зони АТО шукають роботу в Запоріжжі За даними Управління соціального захисту населення в регіоні знаходиться близько 5 тисяч жителів із зони АТО. У Запоріжжі в готелях, гуртожитках, дитячих таборах і профілакторіях розміщено близько 600 чоловік. Всім надається медична допомога, сприяння в переоформленні документів на отримання пенсій, допомог, місць в дитсадках, школах. У медустанови міста за весь період звернулося півтори тисячі вимушених переселенців, майже половина з них - діти.
Редакція може відзначити, що людям, вимушеним залишити рідні домівки, роботу, які пережили жах війни, виявляється також психологічна допомога та соціальний супровід з боку соцслужб, Товариства Червоного Хреста, громадських організацій, підприємців і городян.