Нерухомість в Іспанії стала доступнішою

Anonim
Попит на нерухомість займає міцні позиції на європейських ринках. Обсяг інвестицій який зафіксований на початку 2012 року є рекордним. Обсяг інвестицій в нерухомість Іспанії, Італії та Португалії склав двісті мільйонів євро. Це на 75% нижче, ніж середній результат за один квартал в останні три роки.
На жаль, ринок нерухомості Іспанії на даний момент переживає кризу, хоча ще зовсім недавно він був дуже популярним. За порадами експертів слід проявити обережність в покупці. Але іспанська влада не втрачають надії отримати нових покупців, тому вигадують все нові і нові «сюрпризи» для покупців. Наприклад, зараз при покупці нерухомості на суму не менше 250 тисяч євро, автоматично ви отримуєте вид на проживання в Іспанії. А якщо ви зібралися придбати готель, то тут теж будьте впевнені в тому, що без подарунка вам залишитися, влада всіма силами буду супроводжувати вашому бізнесу.

Іспанська нерухомість Проте передбачити подальші всілякі перспективи цього ринку аналітики не беруться. Одні з них вважають, що ціни на нерухомість будуть невблаганно падати все нижче і нижче. Інші зазначають інший факт, іноземці скуповують дешеві будинки і квартири в Іспанії. У деяких місцях пропозиції досягають дефіциту, з цього випливає, що далі можна очікувати лише зростання цін.
За минулий рік іноземцями в іспанську нерухомість було вкладено близько 4,7 млрд. Євро, це на 27% більше ніж було вкладено в 2010 році. Найбільше іспанська нерухомість приваблює жителів північної Європи. На другому місці серед охочих придбати нерухомість в Іспанії перебувають росіяни. Більший інтерес вони виявляють до Каталонії, Валенсії і Андалусії. Причому вартість дешевого житла тут становить 50 тисяч євро, росіяни ж обирають собі житло класом вище, вартість якого 100 тисяч євро. Забезпечених людей у ​​віці Іспанія приваблює не тільки доступними цінами, а й сприятливим кліматом.

Будиночок в Іспанії На жаль, сюрпризи не завжди бувають приємними, так, наприклад, з січня наступного року при купівлі нерухомості в Іспанії необхідно буде заплатити ПДВ, розмір якого становитиме 10%. А це, як стверджують аналітики, може ускладнити ситуацію на ринку.
Що ж стосується користувачів Twitter, то один з них в своєму блозі написав: "Купив будинок в Іспанії, що не слухав нікого, претензій немає, все супер».
Вирішувати, звичайно, вам купувати чи не купувати будиночок в Іспанії, редакція всього лише оповіщає вас останніми новинами, а висновки ви повинні робити самі.