Віктор Христенко біографія, фото, особисте життя, його діти 2019

Anonim

Біографія Віктора Христенко

Дитинство Віктора Христенко

Родина політика - місто Челябінськ. Його мама вийшла заміж потім не склалося першого шлюбу, від якого у неї залишилося двоє дітей. Віктор - перший її дитина від другого шлюбу. Батько був засуджений і просидів десять років у сталінських таборах. Діда по батькові свого часу розстріляли, а дід по матері був засуджений.
Закінчивши школу, Віктор став студентом політехнічного інституту. Закінчивши навчання, він отримав спеціальність інженер-економіст. Будучи п'ятикурсником, Віктор хотів вступити в партію, однак його не прийняли.

Початок кар'єри Віктора Христенко

Після отримання диплома молодий чоловік залишився в аспірантурі. Рік він пропрацював на кафедрі економіки машинобудування на посаді інженера ЕОМ. Протягом наступних десяти років колишній студент викладав в своєму інституті, дослужившись до завідувача лабораторією ділових ігор.

Віктор Христенко вважається ветераном в Російському уряді З 1990-го по 1991-ий Христенко був депутатом міськради. Він став на чолі постійно діючої комісії, яка займалася питаннями розвитку міста, був радником президії міськради, крім того - першим заст. голови міського комітету з економіки.

Робота в обласній адміністрації Челябінської області

У 1991-му році мер міста запропонував майбутньому політику стати заступником голови міськвиконкому та очолити комітет управління міського майна.
З 1994-го Віктор Борисович протягом двох років був заступником голови обладміністрації, через два роки він очолив ще й облкомітет управління майном.
У 1996-му Христенко став на чолі передвиборчого штабу в період виборів президента, був представником Б. Єльцина в своїй області. Його позиція була - проти комуністів. Як заявляв Віктор Борисович, він не хотів повернення старих порядків. У його області за Єльцина було віддано шістдесят дві відсотка. Він здобув впевнену перемогу.

Робота Віктора Христенко в Уряді

Віктор Христенко відповідає на незручне запитання в ЮУрГУ (Челябінськ) 4.4.2013 Незабаром за рекомендацією Анатолія Чубайса Віктора Борисовича призначили повноважним представником Президента в його рідній області. На цій посаді він пропрацював всього лише чотири місяці.
В цей час його обрали членом Політради НДР. І знову не обійшлося без рекомендації Чубайса, завдяки якому Віктора Борисовича призначили одним з його заступників. Так Христенко почав працювати в Міністерстві фінансів Росії. За час роботи він зумів показати себе вмілим регулювальником грошових потоків від центру до регіонів і назад.
Христенко навесні 1998-го на запрошення Сергія Кирієнка увійшов в його кабінет, зайнявши посаду заступника Голови Уряду. У тому ж 1998-му він виявився в Президії Уряду Росії.
Разом з А. Чубайсом і Е. Гайдаром Віктор Борисович брав участь в розробці антикризової програми, однак результатів, які від неї очікували, вона не принесла. Після того, як кабінет Кирієнко пішов у відставку, до нового кабінету Христенко вже не увійшов. Христенко про євразійської інтеграції Восени 1998-го на посаді 1-го заступника міністра фінансів він очолив розробку проекту федерального бюджету. У травні 1999-го Віктор Борисович зайняв пост першого заступника Голови Уряду. У його обов'язки входило курирування макроекономічних блоків і блоків фінансових. Коли кабінет В. Степашина пішов у відставку, він залишився на своєму посту, увійшовши до кабінету В. Путіна.
Під час того, як йшла підготовка президентських виборів, Христенко став на чолі штабу Володимира Путіна в рідній області. Влітку 2000-го він був введений до складу директорів ВАТ «Газпром». У кабінеті Касьянова він став заступником Голови уряду. У 2004-му цей кабінет пішов у відставку, виконуючи розпорядження Президента.

Віктор Христенко з другою дружиною Тетяною Голікової Коли формувався кабінет Михайла Фрадкова, він увійшов в нього як Міністр промисловості і енергетики. З травня 2008-го Христенко був Міністром промисловості і торгівлі. Починаючи з грудня 2011-го року, він очолює ЄЕК і буде залишатися на цій посаді чотири роки. Христенко знаходиться в Уряді вже більше п'ятнадцяти років, його можна вважати довгожителем.

Особисте життя Віктора Христенко

Віктор Борисович вперше одружився ще в роки студентства. З майбутньою дружиною Надією вони познайомилися, перебуваючи на танцях в невеликому селі Челябінської області. Вже набагато пізніше сімейна пара придбала в тій селі будиночок в пам'ять про їх першому знайомстві.
Квартирне питання стояло дуже гостро протягом майже одинадцяти років їхнього спільного життя. Вони жили в трикімнатній квартирі разом з батьками Віктора Борисовича. Там же народилися троє їхніх дітей. У них дві дівчинки і хлопчик. Коли мер Челябінська запропонував Христенко зайняти посаду заступника голови міськвиконкому, він погодився тільки за умови, що сім'ї допоможуть вирішити квартирне питання. Уже через два місяці його сім'я в'їхала в двокімнатну квартиру вп'ятьох.
У 2003-му Віктор Борисович знову одружився. Його обраницею стала Тетяна Голікова. Головне захоплення Христенко, яке він проніс через все життя - це фотографія. Він почав нею займатися, будучи школярем.
Син Віктора Борисовича - Володимир, займається фармацевтичним бізнесом. Він був одружений з Євою Ланської, з якої стався розлучення. Суд і розгляд широко обговорювалося в ЗМІ.