8 найзухваліших втеч тварин із зоопарків

Anonim
Ніхто не любить клітини.Історія знає масу найзухваліших втеч з тюрем, коли люди проявляли чудеса волі і винахідливості, щоб не відсиджувати свій термін за гратами. Однак співробітники зоопарків точно знають, що тварини нітрохи не менше цінують свободу. Ми пропонуємо вам підбірку найдивовижніших пагонів із зоопарків.

Вісім найзухваліших втеч із зоопарків

Орангутан Кен Аллен з Сан-Дієго

Орангутан з острова Борнео на ім'я Кен Аллен жив в зоопарку Сан-Дієго. Він народився в неволі в 1971 році і ніколи не бачив дикої природи. У дев'ятирічному віці він прославився на весь світ своїми пагонами.

Орангутанг Кен Аллен втікав з вольєра кілька разів Газетярі називали Кена Аллена «Гудіні тваринного світу» за вміння звільнятися з клітки, звідки, як вважалося, неможливо вибратися. Аллен здійснював втечу за втечею, причому жодного разу не намагався вийти із зоопарку. Він просто залишав вольєр і бродив по території, розглядаючи сусідів.
За своє життя Кен Аллен зробив десятки пагонів, проте жодного разу не йшов далеко. Зате він навчив збігати своїх сусідів, і його довелося поселити окремо. Кен став настільки популярний, що обзавівся власним фан-клубом. Люди випускали майки з написом «Звільніть Кена Аллена».
Його приспали в 2001 році, після того як з'ясувалося, що у нього невиліковний рак у термінальній стадії. «Волосатому Гудіні» було 29 років.

Пінгвін з токійського зоопарку

Пінгвін №337 з Токійського зоопарку втік з акваріума в 2012 році. Фахівці зоопарку були дуже стривожені: пінгвін з'явився на світло в неволі і міг не вижити в незнайомих умовах.

Пінгвіни Гумбольдта в зоопарку в Токіо Невідомо, як саме нелітаючий птах зуміла вибратися з вольєра, оточеного двометровою стіною, проте в березні 2012 пінгвін опинився на волі. Співробітники зоопарку попросили городян уважніше дивитися по сторонам: раптом він попадеться на очі. Незабаром втікача помітили в водах Токійської затоки, живим і неушкодженим.

Пінгвіна, що втік з Токійського зоопарку, знайшли живим і здоровим Пінгвін пустував у воді, був досить вгодованим, і взагалі було не схоже, що він погано себе почуває. Жителі Токіо випробували гордість за відчайдушний і волелюбна тварина.
У травні 2012 року пінгвіна виловили в префектурі Тіба, це приблизно в 30 кілометрах по морю від Токіо. Утікача №337 встановили назад в зоопарк.

Евелін і Джим, горили з Лос-Анджелеса

Горили Евелін і Джим, які живуть в лос-анджелеському зоопарку, отримали прізвисько «Бонні і Клайд». За кілька років вони зробили не менше п'яти пагонів зі свого вольєра.
Розподіл ролей в парі відбувалося за гендерним принципом: Евелін відповідала за планування втечі, а Джим прикладав грубу силу. Під час одного з пагонів Джим підняв Евелін на руках, щоб вона зуміла перебратися через прути клітки зверху. Сам він в той раз залишився всередині.

Евелін і Джим - справжні Бонні і Клайд тваринного світу Джим зазвичай тікав за допомогою сили, виламуючи прути клітки, а одного разу він просто зірвав двері вольєра з петель і пішов розгулювати по території.
Евелін провела на волі годину. Співробітники зоопарку евакуювали всіх відвідувачів, щоб 100-кілограмова горила нікому не зашкодила. Сама Евелін в цей час жувала кинуті візитерами яблука і розглядала жирафів і левів. Потім в неї вистрілили дротиком зі снодійним і помістили в клітку.

Розумна кобра з Бронкса

У березні 2011 року співробітники зоопарку Бронкса попередили жителів Нью-Йорка про те, що з вольєра втекла змія. Отруйна єгипетська кобра пропала при загадкових обставинах. Зоопарк закрив для відвідування зал рептилій і почав пошуки.

Єгипетська кобра з Бронкса отримала ім'я Міа Через два дні в Мережі з'явився твіттер-аккаунт, який від імені зниклого тваринного вів невідомий дотепник. Кобра розповідала, як їй живеться на волі, розповідала, що може є капкейкі, не боячись погладшати, і закликала відпустити змій на свободу.

Just got a great postcard from the escaped cobra in Orlando. So fun! pic.twitter.com/9ziT90ycYV

- Bronx Zoo's Cobra (@BronxZoosCobra) September 3, 2015
Кобру знайшли через два тижні в темному кутку в залі рептилій: далеко їй піти не вдалося. Небезпечну змію знову посадили в акваріум і дали їй ім'я Міа. Твіттер-аккаунт кобри досі активний, зараз туди викладають пости про тварин і фотографії.

Макаки з Лонг-Айленда

Чи не найбільший масова втеча в історії зоопарків стався в 1935 році в Нью-Йорку на Лонг-Айленді. Неуважний співробітник перекинув через рів дошку, щоб перейти по ній, а прибрати забув.

Масова втеча макак резус із зоопарку стався в 1935 році В результаті 172 макаки-резус одна за одною перебігли по містку і в кінцевому рахунку вибралися за територію приватного зоопарку. Величезна компанія мавпочок навела шуму в житлових районах. Першими ситуацію оцінили поліцейські, які за годину отримали кілька десятків телефонних дзвінків з повідомленнями про мавп на волі.
Відомо, що зграйки макак налякали навіть залізничних робітників, яким довелося зупинити потяг через небезпеку розчавити мавп. А господар приватного зоопарку, колекціонер Френк Бак, пообіцяв безкоштовні квитки до свого закладу всім, хто принесе назад хоча б одну мавпу.

Беркут Голді з Лондона

Голді полетів зі своєї клітки, коли доглядач прийшов почистити його житло. Сталося це в останній день зими 1965 року. Після втечі Голді прожив в парку Риджентс майже два тижні. Місцеві жителі приходили подивитися на горду птицю майже кожен день, беркут Голді не ховався від людей, але і не підпускав їх близько.

Беркут Голді вилетів з клітки і два тижні прожив у Риджентс-парку Невідомо, що він їв в цей час, але приманити Голді вдалося саме їжею. Через 12 днів вільного життя беркут зазіхнув на тушку кролика, яку спеціально для нього принесли в Риджентс-парк, і почав її клювати. У цей момент працівник секції хижих птахів його і зловив, причому голими руками.
Цікаво, що цей втеча не був для беркута Голді останнім - через дев'ять місяців він знову втік з клітки, але зловити його вдалося набагато швидше: всього за чотири дні.

Бегемотиха Никица з Плавніца

У 2010 році під час повені, яке підтопило зоопарк в Плавніца, Чорногорія, зі свого вольєра пішла бегемотиха по імені Никица. Коли рівень води піднявся до критичного і місто опинилося полузатоплен, Никица без праці подолала прути вольєра і пройшла кілька кілометрів по місту, щоб оселитися в просторому ставку передмістя Плавніца.

Бегемотиха Никица з Плавніца втекла із зоопарку після повені Бегемотиха прожила там кілька днів, вона ніяк не заважала місцевим жителям і не проявляла агресії. Нікіцу повернули в зоопарк після того, як паводкові води відступили. Фотографії бегемотихи на міських вулицях облетіли світ, і бегемотиха Никица стала місцевою знаменитістю.

Орангутан Карта з Аделаїди

Мешканка австралійського зоопарку, орангутаніха по імені Карта вирішила показати людям, що вона не якась там полонянка і сама буде вирішувати, де їй жити - в клітці або на волі.

Орангутаніха Карта з австралійського зоопарку Карта палицею дотяглася до рубильника і вимкнула струм, який був пущений по дроті навколо її вольєра. Після цього вона стала стягувати різний мотлох до стіни, щоб піднятися по ньому вище. Зрештою, коли купа стала досить великий, орангутаніха перелізла через паркан.
Вона виявилася за межами клітини і цілу годину розгулювала туди-сюди. Наглядачі в цей час евакуювали відвідувачів та заправляли в шприци снодійне. Але Карта, так і не виявивши жодного інтересу або агресії до людей, повернулася в вольєр.
Люди приходять в зоопарки, щоб подивитися на рідкісних, милих або лякають тварин. Редакція пропонує вам перевірити свої нерви на міцність і подивитися на найстрашніших тварин в світі.