Російські фахівці вивчають мікроорганізми Сакського озера

Anonim
Вчені досліджують століттями накопичувалися цілющі грязі кримського озера в Саках. . Предметом їх уваги стали мікроорганізми, які забезпечують лікувальні можливості грязей, що перевершують по ефективності і результативності аналоги Мертвого моря.
Відомо, що такі здравниці зі світовим ім'ям, як, наприклад, санаторій Сакрополь з успіхом використовує ресурси Сакського солоного озера для лікування безлічі захворювань, пов'язаних з урологічними, неврологічними, шкірними, гінекологічними проблемами, перемагають недуги суглобів і шлунково-кишкового тракту. При цьому застосовуються новітні методики комплексного оздоровлення - кліматотерапія, водолікування, дієтологія, фізіотерапія, масаж і інші процедури. У поєднанні з комфортними умовами проживання, цілющими грязями, сучасним обладнанням, висококваліфікованим персоналом і красою природи профілактика захворювань і лікування виявляються дивно дієвими.

Російські вчені досліджують грязі Сакського озера в Криму Бруд, як і багато років тому, добувають на озері, вичерпуючи її з дна. Баржі наповнюються цінних медичним вантажем за допомогою спеціальних машин протягом декількох годин.Потім кожну партію вантажу піддають ретельному дослідженню в випробувальної лабораторії гідротехнічної станції. Бруд перевіряють на в'язкість, вологість, наявність сторонніх включень. Виявлено, що протягом півстоліття її хімічний склад практично не змінився. Він містить сірководень, броміди і йодиди, які прекрасно вбираються через шкіру і потрапляють в організм людини.
Про унікальні властивості кримських озер було відомо ще древнім грекам. Тобто, грязелікування Саки ввібрало і містить енергію тисячоліть. Медики стверджують, що після процедур їх пацієнти відчувають себе молодшими людьми, отримують гарантію здоров'я і заряд бадьорості на цілий рік, поєднуючи відпочинок і лікування. В результаті перебування в Криму поліпшуються обмінні процеси, посилюється кровообіг, приходить в норму регенерація клітин організму і налагодження функції секреції. При цьому активізуються внутрішній потенціал, і організм знаходить власні резерви для боротьби із захворюваннями.

У лабораторіях перевіряють хімічний склад лікувальних грязей Підкреслюється, що грязелікарня Саки використовує методологію оздоровлення минулого і сучасності. Відмінною особливістю грязей Сакського озера вважається їх високі колоїдальні властивості, теплоємність, що розсмоктує і знеболюючий ефект, здатність інтенсивно взаємодіяти з водою. Мікроорганізми, що мешкають в кримських озерах, можуть стати основою для виробництва ліків противірусної дії, протиракових і загоюють рани препаратів. Маленькі рачки, завдяки яким утворилася бруд, можуть виживати в найнесприятливіших умовах.
Редакція хоче відзначити, що, на думку вчених, людство забезпечено сакської брудом на 500 років вперед.