Ліпнина залишається одним з найпопулярніших видів оформлення будівель

Anonim
Ефектно і стильно обробити будинок за допомогою ліпного декору не складе труднощів.
Фахівці вказують на зростаючу популярність ліпного декору, який все частіше прикрашає фасади сучасних будівель і споруд. Дійсно, хіба це не чудовий спосіб зробити свій будинок схожим на старовинний історичний пам'ятник? Крім створення затишної незвичайної атмосфери, ліпнина здатна візуально змінювати параметри приміщення. Спеціалізовані магазини з цією метою містять в своєму асортименті різні її види: стельовий, фасадну ліпнину, а також інші декоративні елементи.

Фасадна ліпнина Популярність ліпного декору пояснити неважко. Ліпнина - це старовинне архітектурна прикраса, яке на сьогоднішній день поєднує в собі сучасні будівельні технології з давніми традиціями. Сучасний ліпний декор відрізняється витонченістю і вишуканістю, шляхетністю і екологічністю. А здатність гіпсу з легкістю піддаватися обробці виливається в розмаїття форм ліпнини, що дозволяє стати прикрасою як внутрішньої обстановки будинку, так і його фасаду.

В інтер'єрі Цікаво те, що ліпнина прийшла до нас із давніх цивілізацій, зокрема, її подарували людству стародавні греки. До речі, до цих пір багато грецьких орнаменти і форми вважаються верхом витонченості і залишаються на піку моди після часів. Середньовіччя теж внесло свій вклад в досконалість ліпнини.В епоху Відродження вона була неймовірно популярна і з тих пір залишається «на гребені хвилі». Пропорції і форми її неодноразово змінювалися, але можливість за допомогою такого декору створювати архітектурні шедеври нікуди не пропала.

Розкіш і витонченість «Зараз ліпнина створюється з поліуретану. Це міцний і якісний матеріал, завдяки якому декоративні елементи будуть прикрашати будинок протягом довгих років », - стверджують фахівці.
Редакція «» нагадує, що прикрасити будинок за допомогою ліпного декору є можливість у будь-якого покупця.