Великі компанії прагнуть орендувати офіс в центрі столиці

Anonim
Оренду офісу близько Кремля оплатить не кожна організація.
Як стверджують фахівці, за оренду офісу, розташованого недалеко від Кремля, доведеться заплатити більше, ніж за офіс, розташований в найпрестижніших районах Токіо або Парижа. Головна причина цього - брак простору. Тому на території в центрі Москви настільки великий попит. Організація Jones Lang LaSalle поставила центр російської столиці на 6 місце серед найдорожчих і престижних офісних районів у світовій практиці. Один «квадрат» офісу поруч з Кремлем оцінюється в 1150 доларів щорічно. А в історичних будівлях оренда за один кв. метр здатна досягати і позначки в півтори тисячі доларів на рік.

Офіси в центрі Москви коштують дорого В 3 кварталі поточного року найбільш дорогим офісним районом в світі був визнаний Сент-Джеймс в Лондоні з вартістю оренди квадратного метра в $ 2100 в рік. За ним слідує центральний район Гонконгу з показником $ 1700.. Фінансова вулиця Пекіна має вартість оренди в $ 1400 на рік. Далі в рейтингу розташувалися женевська вулиця Рю дю Рон ($ 1250.) і Менлоу-Парк, що знаходиться в Кремнієвій долині ($ 1200). Москва стрімко наближається до цих показників. "Центр Москви сильно обмежений, адже місто має систему кілець. А центр дуже невеликий за площею, він вирости не може.Ось якщо місто за структурою будується як квадрат, тоді ділові райони в центрі розташовуються з великим комфортом », - пояснює один з експертів.

За ступенем дорожнечі московські офіси - на 6 місці в світі Втім, бізнесменам засмучуватися не варто. Наприклад, оренда офісу Друкарі на Південному Сході столиці, в новому багатофункціональному комплексі, нітрохи не гірше, ніж в центрі мегаполісу Офісні приміщення в ньому знаходяться на другому і на третьому поверхах, вони мають тераси і панорамне скління, які відкривають вид на Москва річку .

У Сент-Джеймс - найдорожчі офіси в світі «Загальна площа столичних офісів становить близько 15 млн. Квадратних кілометрів - це приблизно в 5 разів менше, ніж в Парижі або Лондоні», - відзначають фахівці.
Редакція «» вважає, що в столиці багато і інших районів, де офіс може бути не менш престижним.