Володимир Вишневський біографія, фото, його книги, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Володимира Вишневського

Дитинство і сім'я Володимира Вишневського

Майбутній письменник народився на світло в столиці Радянського Союзу. Його мама була корінною москвичкою, а тато український єврей. Він приїхав до Москви з міста Новоград-Волинський. Свою появу на світ саме в цій сім'ї стало головною удачею Володимира Вишневського. Зараз поет впевнено заявляє про це.
Від батьків майбутній письменник успадкував тільки найкращі якості. Від батька, Петра, «головні невміння». Як зараз розповідає Володимир Вишневський, це невміння забувати добро, невміння НЕ подякувати або навіть нахамити. А ось літературне початок і почуття гумору - це від матері, Євгенії Яківни. Коли вона була вагітна, то дуже багато сміялася і жартувала. Так що іскрометний почуття смішного у письменника буквально в генах.

Поет Володимир Вишневський має дивний почуттям гумору На жаль, батьки Володимира Вишневського вже покинули цей світ. Мати померла через важкого онкологічного захворювання, позбутися від якого не вдалося навіть з використанням кращих медичних технологій. Батько не набагато пережив її. Але ці нещастя в житті Володимира відбулися, коли він був уже сформованим людиною.

Юність Володимира Вишневського і перші вірші

У 1969 році юний Володимир вступив до Московського обласного педагогічного інституту на факультет літератури і російської мови. Незабаром після цього, коли молодій людині виповнилося 18 років він вирішив змінити прізвище батька Гехт на прізвище матері. Саме в 1971 році світ дізнався Володимира Вишневського.
Саме в свої студентські роки Володимир Вишневський почав публікувати свої вірші. Тоді його творчість носила не тільки сатиричний, а й ліричний характер. Але публікації в пресі тоді були лише епізодичними.
Становлення Вишневського-поета відбулося в середині вісімдесятих

Знамениті Одностишья Вишневського

По-справжньому знаменитим і упізнаваним (що рідкість для сучасних письменників) Володимира Вишневського стали його Одностишья. Цей оригінальний літературний жанр приносить йому успіх ось уже близько тридцяти років. Володимир Вишневський: одностишие Перша книга віршів Вишневського вийшла друком в 1987 році. Тоді московське видавництво «Правда» випустило «Поцілунок з перших вуст». Взагалі письменник відрізняється завидною плодючістю. На сьогоднішній день він видав понад двадцять книжок. Все Одностишья - гумор і сатира «на злобу дня». Це відбивається і в назвах його видань: «Байки про батьківщину», «Вишневський в супер».
Одним з найбільш «довгограючих» літературних проектів Володимира Вишневського стала лінія книг: «Прожитковий мінімум, або Як вижити красиво», «Бути замінним некрасиво. М., АСТ «Зебра Е», «Те Є (Бути замінним некрасиво. Перезавантаження)», «Володимир ВИШНЕВСЬКИЙ САД (Бути замінним некрасіво.ПЕРЕперезагрузка». Ці книги виходили в період з 1995 по 2011рр.

Володимир Вишневський в кіно і на телебаченні

Особлива популярність гумористичної поезії Володимира Вишневського з'явилася після того, як він почав з'являтися на телеекранах. Широкій публіці він відомий завдяки гумористичним програмам. Часто він з'являвся в передачі «Аншлаг», ведучою якої вже багато років є Регіна Дубовицька. Там він з'являвся разом з такими зірками гумору, як Аркадій Арканов, Олексій Канівський, Володимир Винокур, Олена Воробей та ін. Володимир Вишневський. Коли всі будинки з Тимуром Кізяковим Володимир Петрович став популярним не тільки завдяки своїм одновірші. Він часто з'являвся на екранах кіно і телевізорів. Кінокар'єра Володимира Вишневського почалася в 2001 році. За 13 років він зіграв більше, ніж в 20 кінокартинах.
Він виконав головні ролі у фільмах «Бомба для нареченої», «Секрет фараона», «Love - Сервіс». Часто Володимир Вишневський грав шахраїв або аферистів. А в серіалі «Москва. Три вокзалу », він зіграв почасти навіть самого себе, виконавши роль Яблокова. У скарбничці актора-поета ще півтора десятка другорядних ролей і кілька епізодів в серіалах і кіно.

Поет Володимир Вишневський сьогодні багато працює на телебаченні У 1995 році, Володимир Петрович спробував себе в ролі телеведучого. Тоді на каналі НТВ стала виходити програма «Вишневий сад». Після цього пішли нові телевізійні проекти. Вишневський переходив з одного каналу на інший і вів такі проекти, як «Парк гумору», «Поет на довірі». Володимир Вишневський є членом Євразійської телеакадемії і членом Гільдії акторів Росії.
Володимир Вишневський не тільки пише, але і читає. Не тільки для себе, але і для широкої публіки. На сьогоднішній день великою популярністю користуються аудіокниги, які озвучував Володимир Петрович. Найбільшими прихильниками в цьому випадку стали діти, адже письменник озвучує енциклопедії та книги казок.

Володимир Вишневський сьогодні, особисте життя

В даний час Володимир Петрович живе в Москві. Він одружений. Його обраницею стала Тетяна Йоффе.
З майбутньою дружиною Володимир Вишневський познайомився в тепер уже далекому 1997 році на дні народження у свого друга, головного рабина Москви Адольфа Шаєвича. З тих пір пара разом. Своїй дружині письменник присвячує свої вірші:
«Ти мені - дружина від Бога, від рабина. Не краща моя, але - половина ».
На сьогоднішній день Володимир Вишневський на сьогоднішній день є одним з найбільш цитованих російських сучасних письменників. Одна з найпопулярніших його рядків: «О как раптово скінчився диван».