Олексій Морозов біографія хокеїста, фото і його дружина 2019

Anonim

Біографія Олексія Морозова

Олексій Морозов - російський хокеїст, грає в позиції правого нападника. У різні роки грав за ХК «Крилья Совєтов», американський «Піттсбург Пенгвінз», «АК Барс», ЦСКА. У складі національної збірної двічі завойовував звання чемпіона світу (2008 і 2009). Завершив кар'єру хокеїста в 2014 році. Можливо, ви могли шукати біографію тезки хокеїста - актора Олексія Морозова.

Спортивне дитинство Олексія Морозова

Олексій дуже рано встав на ковзани. Це й не дивно: батько був тренером з хокею в дитячій спортивній школі. Зі старшим братом Валентином (1975 року народження) майбутній знаменитий хокеїст ганяв у дворі шайбу. Навіть вдома були маленькі ворота та пластмасові ключки. Уже в п'ятирічному віці Льоша не бажав відставати від Валі і визначився зі своїм захопленням. Коли йому виповнилося сім років, почалися серйозні вправи, а на тренування хлопців нерідко возила бабуся.
Хлопчики відвідували клуб «Локомотив», де викладав їх батько.Пізніше Морозов-молодший став займатися в школі «Крила Рад» у тренера К.І.Смірнова, а його брат роком раніше встиг перейти в ЦСКА. До восьмого класу Олексію доводилося поєднувати ранкові та вечірні тренування з навчанням в загальноосвітній школі. Багато часу йшло на дорогу. І лише останні два роки він займався в спецшколі згаданого вище клубу. У його класі вчилися плавці і хокеїсти.

Хокеїст Олексій Морозов зробив блискучу кар'єру Брат Валентин першим потрапив в команду, де грали майстри, і Олексій дуже пишався ним. Пізніше Морозов-молодший зізнався, що в 14 років він не мав достатніх фізичними даними і тому грав лише в третьому ланці. Силу набрав до 17 років. Треба сказати, що бабуся завжди дивилася хокейні матчі за участю власних онуків - до кінця своїх днів.

Юні роки хокеїста Олексія Морозова

Олексію спочатку хотілося бути голкіпером, але батько умовив його стати форвардом. Пошкодувати про таке рішення синові не довелося. Замість того щоб «ловити летять камені» на воротах, він взяв на себе функції нападника. Отже, вже в 17 років він почав виступи в складі команди майстрів (1993-1994 р) і встиг закинути 15 шайб в найближчому чемпіонаті. Більшість російських хокеїстів в той час вважали за честь потрапити в клуб НХЛ. Морозов був удостоєний такого права в 1995 році, але ще два сезони після того продовжував грати за «Крилья Совєтов». Топ-10 голів Олексія Морозова в КХЛ Потім в "Піттсбург Пінгвінс" (Національна Хокейна Ліга) Олексій відіграв 451 матч, домігшись вагомих успіхів. Тут його наставниками були К. Константайн, І.Глінка, Р. Кехо. Спочатку Морозов погано знав англійську мову, і тому довелося нелегко. Олексій був ще неодружений, батьки його відвідували в Америці рідко. Молода людина сумував за Росії, але долати цей настрій допомагала можливість самореалізації в улюбленій справі.
Тим часом, на початку він виступав, як правило, в третьому (оборонному) ланці. Тільки при Ріці Кехо отримав більше свободи для прояву власної індивідуальності. Проводилися ігри з "Нью-Джерсі Девілз", де на воротах стояв відомий Мартін Бродер. Він висловлювався, що вельми побоюється «вбивці дияволів» - так нарекли тоді Морозова за океаном. Знаменитий Яромир Ягр, непогано говорив по-російськи, був одноклубником Олексія.

Особисте життя Олексія Морозова

Свою майбутню дружину Морозов мигцем побачив, сидячи в машині біля під'їзду свого друга. На той момент йому було 21 рік. Ірина пройшла повз разом зі своєю сестрою і встигла сподобатися молодій людині. Потім Олексій поїхав, але через тиждень він зіткнувся з Ірою в супермаркеті. Тоді вони і познайомилися, почали зустрічатися. Після закінчення місяця Льоші належало знову відходити в Америку. Розлука не була занадто довгою: дівчина прилетіла до коханого через якийсь час.
Тепер вони обидва зізнаються, що зустріч була доленосною. Олексій на той момент поки не був титулованим хокеїстом. Пропозиція руки і серця було зроблено в Америці, на Новий рік.

Хокеїст Олексій Морозов з дружиною Іриною Для реєстрації шлюбу в 2000-му році молоді на дві літні тижні прибули з США додому, в Москву. Їм вдалося домовитися в РАГСі про дозвіл не чекати після подачі заяви покладених двох з половиною місяців. Відбулося і вінчання - в Єлоховському храмі, а весілля тривала три дні.
Ірина - психолог за освітою. Дивно, що вона теж народилася 16 лютого, тільки на два роки пізніше Олексія. Даний факт є дуже символічним. Зараз Іра є домогосподаркою. У цієї пари ростуть двоє милих дітей - син Микита і дочка Настя. Чоловік дуже гордий, тим, як його дружина справляється з домашніми справами і як вміє готувати. Особливо він любить котлети, зроблені руками Ірини. У Льоші і Іри однакові музичні уподобання, і люди знаходять, що вони взагалі схожі один на одного.
Микита, звичайно, захоплений хокеєм, йому подобається вдома стояти на воротах. Хлопчику вже подарований воротарський шолом.Папа іноді забиває синові голи, після чого вони затівають бійку. Діти відвідують англійський клуб: знання цієї мови дуже стане в нагоді. Льоша привчає Морозова-молодшого піклуватися про сестричці.

Кар'єра Олексія Морозова, життя зараз

Срібний призер Олімпіади в Нагано (1998), двічі чемпіон світу (2008, 2009), зараз Олексій є заслуженим майстром спорту. Коли він грав в НХЛ, йому пощастило потрапити в трійку з канадським хокеїстом Маріо Лем'є і російським Ковальовим. Однак травми завадили тому, щоб цей яскравий період тривав досить довго. У 2004-му році з об'єктивних причин Морозов повернувся на батьківщину. Він погодився працювати в «Ак Барсі». Олексій Морозов пішов з Ак барса В 2005-му протиріччя між Національною Хокейної Лігою та гравцями були згладжені, але Морозов туди не повернувся, залишившись в Казані. Головний тренер З.Білялетдінов створив «чудову п'ятірку» навколо Олексія, який став найкращим гравцем на турнірі. Це дозволило команді виграти чемпіонат Росії. Протягом дев'яти сезонів Морозов лідирував в «Ак Барсі».
У 2013 році прославлений форвард уклав контракт на два роки з клубом ЦСКА. Зараз його очолює американський тренер Торчетті. За висловом Олексія, до послуг досвідчених іноземних тренерів вдаються, коли хочуть добитися успіху за один сезон.