Група KAZKA склад, альбоми, слухати пісні онлайн, історія групи, біографія учасників, кліпи, дискографія

Anonim

Біографія групи KAZKA

KAZKA - молодий, що подає великі надії музичний колектив з Києва, який виступає в стилі етно-поп і виконуючий пісні українською мовою. Всього лише за рік нікому не відомий гурт зуміла зайняти верхні рядки чартів і потрапити в кращу десятку українського сегмента Ютуб.

Український гурт KAZKA

Коротка біографія учасників

Олександра Зарицька: вокалістка

Олександра народилася в Харкові, в родині юристів, в дитинстві займалася танцями. Виховувалася на піснях Земфіри і «Бі-2», які слухали її батьки, але про власну вокальну кар'єру навіть не думала, хоча завжди любила співати. У старших класах вперше вийшла на шкільну сцену і, страшно соромлячись, виконала пісню Шакіри. На превеликий подив Саші, виступ викликав шквал оплесків, і з цього моменту дівчина зрозуміла, що непогано співає.

Олександра Зарицька Вона почала заглядати в караоке, а вже будучи студенткою юридичного факультету, стала підробляти співом в харківських клубах і караоке-барах. Також дівчина взяла участь в шоу «Голос України», але не дійшла до фіналу.
Пізніше Саша переїхала до Одеси, де потрапила в коло місцевої богеми. Дівчина тусувалася на «квартирники», водила дружбу з художниками і музикантами і співала при будь-якому зручному випадку. Приятелі оцінили її вокальний талант і порадили перебратися до Києва, щоб спробувати пробитися на велику сцену. У столиці Зарицька познайомилася з Микитою Будашем, який, надихнувшись її співом і яскравою харизмою, запропонував дівчині створити власний колектив.

Микита Будаш: музикант, аранжувальник

Микита - професійний звукорежисер, закінчив НАРККиИ (Національна академія керівних кадрів культури та мистецтв), три роки жив у гуртожитку при Києво-Печерській лаврі. Співпрацював із звукозаписною студією «Комора», пізніше заснував власну. Крім цього, в 2011 році з Русланом Колесніковим створив групу Dead Boys Girlfriend.

Микита Будаш Кілька років тому творчістю цього колективу зацікавився Юрій Нікітін і запропонував музикантам записати спільний трек з Андрієм Данилком. Правда, ця ідея в життя так і не втілилася, але дружні і творчі зв'язки Нікітіна і Будаша збереглися. Тому як тільки народилася ідея створити власний колектив, Микита звернувся до Юрія за допомогою. Той зацікавився проектом і взяв новоспечену групу під крило Mamamusic.

Дмитро Мазуряк: мультиінструменталіст

Народився на Буковині і з дитинства захоплювався грою на традиційних закарпатських музичних інструментах. Спочатку брав уроки у сільського музиканта, потім закінчив музичну школу, продовжив освіту на факультеті мистецтв Київського педагогічного університету. Переїхавши до столиці, грав в підземних переходах, щоб заробити собі на життя. Збирає рідкісні музичні інструменти, яких в його колекції вже більше півсотні.

Дмитро Мазуряк Доленосна зустріч з Сашею і Микитою сталася в музеї Грушеського, де Діма проводив лекцію про народних інструментах. Хлопцям сподобався захоплений молодий музикант з палаючими очима, і вони запропонували йому співпрацю. Так, в 2018 році в групі KAZKA з'явився третій учасник.

Початок творчого шляху

Олександра і Микита познайомилися в кінці 2016 року, а вже в березні наступного в інтернет потрапив аудіозапис їх дебютної пісня «Свята». Тоді ж народилася назва KAZKA (це, як можна здогадатися, «казка» в перекладі з української), яке втілило в собі надії і сподівання початківців музикантів, які вірять в свій успіх.KAZKA - Свята Трек нікому не відомої групи став стрімко набирати величезну кількість лайків, що стало повною несподіванкою для самих музикантів. Пісню охоче прийняли в ротацію провідні радіостанції країни, а незабаром був знятий кліп, завдяки якому шанувальники змогли побачити своїх кумирів. На хвилі успіху KAZKA взяла участь у восьмому сезоні конкурсу «Х-фактор», але в трійку фіналістів увійти не зуміла, а зайняла лише сьоме місце. Зате за підсумками 2017 року колектив отримав премію YUNA в номінації «прорив року».

У період участі на шоу KAZKA були ще дуетом, а не тріо Ця невдача ніяк не вплинула на популярність колективу, навпаки, хлопці з новими силами приступили до роботи і незабаром випустили ще один сингл - «Дива», який тут же потрапив у верхні рядки iTunes . З цим треком група взяла участь у відбірковому конкурсі на «Євробачення -2018», але зазнала невдачі.

зліт популярності

До початку 2018 всім вже стало зрозуміло, що на небосхилі українського шоу-бізнесу засяяла нова зірка під назвою KAZKA. За підсумками минулого року група стала лауреатом безлічі престижних музичних премій в номінаціях «Відкриття року» і «Прорив року». KAZKA - Дива Натхнені таким успіхом, музиканти приступили до запису дебютного альбому «KARMA», до якого увійшли як вже відомі хіти, так і нові пісні. Хлопці навіть записали кавер на хіт Кузьми Скрябіна «Мовчати», вважаючи його співзвучним загальної концепції альбому.

У 2018 про групу KAZKA дізналися за межами України Жива прем'єра відбулася 1 квітня в Києві, а на початку літа збірник був викладений в інтернет, спочатку повністю, а потім кожна пісня окремо. Цей геніальний маркетинговий хід тут же приніс свої плоди, і трек «Плакала», на який самі музиканти не робили великих ставок, несподівано зібрав рекордну кількість лайків. Тут же був знятий кліп, завдяки якому група потрапила в кращу десятку українського Ютуб. До цього такого успіху не добивалася жодна україномовний гурт. KAZKA - Плакала На підтримку альбому був організований гастрольний тур по містах України, який пройшов з великим успіхом.

Секрет успіху групи KAZKA

Свій несподіваний зліт на вершину музичного Олімпу учасники групи пояснюють вдалим поєднанням народного стилю і елементів електронної музики, яке максимально розширює межі їх потенційної аудиторії.
До того ж кілька останніх років в Україні активно культивується підвищений інтерес до національної мови та народних традицій, що теж не могло не позначитися на популярності групи. Не можна також скидати з рахунків багаторічний досвід і професійне чуття продюсера групи Юрія Нікітіна, який дав путівку в творче життя Ірині Білик, Вєрки Сердючки, групами «Нікіта» і «НеАнгели».

Скандали

Після виходу кліпу на пісню «Дива» учасники групи повідомили про масову накрутке дізлайков під відео. Інцидент повторився і після релізу альбому «KARMA». Дізлайкі в буквальному сенсі накручувалися тисячами. Кому перейшла дорогу KAZKA, дивувалися навіть самі музиканти.

Дискографія

  • «KARMA» (2018)

Група KAZKA зараз

KAZKA продовжує підкорювати нові висоти. На початку листопада 2018 року в Instagram групи з'явився радісний пост - кліп «Плакала» набрав 32 мільйони переглядів, а сама композиція займала перше місце в чарті Яндекс Музики. Колектив дуже популярний серед російських слухачів - навіть напружена зовнішньополітична обстановка не заважає об'єднуюча сила їхньої творчості!

KAZKA ще не раз порадує шанувальників яскравим творчістю Музиканти брали участь у національному відборі на «Євробачення-2019» і посіли третє місце. Перше місце дісталося співачці Maruv, але вона відмовилася - він дівчини зажадали озвучити на конкурсі політичні гасла і виключити Росію з турне. Потім вибір припав на групу Freedom-Jazz, яка теж відповіла негативно. Після такого і хлопці з «Казки» вирішили, що для них краще буде відмовитися. «Наша місія - об'єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат», - вирішили вони.