Нове слово в водоемульсійних фарбах

Anonim
Водоемульсійні (або вододисперсні) фарби названі так через те, що їх основа, а також пігменти, що додають колір, дисперговані певним чином у водному середовищі і первращени в якісну емульсію.

До речі, варто відзначити, що слова "дисперговані" і "розчинені" не є синонімами. Фарби не «розводять", а саме "вводять" в спеціальне стан, компоненти, що знаходяться в ній, як би розбавлені.

Водоемульсійні фарби, купити які Ви зможете в компанії ТОВ "Гіпсотрейд-Р", ЛФМ відрізняються повним відсутністю характерного для фарб запаху і абсолютно не схильні до дії води. Відрізняється "водоемульсіонка" чудовою здатністю лягати на рівні поверхні, якщо, звичайно, до цього їх не покривали ЛФМ глянцевого типу. Але ще більш привабливо те, то сама фарба водоемульсінного типу дозволяє зверху покривати її іншими видами фарб. Тільки не варто покривати вододисперсні металеві вироби - вони можуть викликати корозійні процеси на такому матеріалі.

Водоемульсійні фарби купити можна за досить прийнятними цінами. Відрізняє фарби водоемульсійні також здатність бути проникними водяною парою. Саме з цієї причини такі фарби накладають зверху на цегляні стіни, бетон і різні поверхні, оброблені штукатуркою.

ЛФМ такого типу не відшаровуються і дозволяють стінам "дихати", відтворюючи в приміщенні сприятливу мікрокліматичних середу. Фарби практично не стираються, однак "відмивати" їх занадто часто, звичайно, не рекомендується.

Одними з найбільш якісних фарб водоемульсійною типу є акрилові - їх основою служить спеціальна акрилова смола, що робить самі ЛФМ міцними і еластичними. Звичайно, купити акрилові матеріали для фарбування - не найдешевше задоволення, проте саме цей тип відрізняється високим рівнем економічності.

Дорожнеча акрилових матеріалів цілком виправдана - досить подвійного фарбування поверхні акрилом для того, щоб перекрити тріщини, товщина яких не перевищує 1 мм.

Іноді в основу водоемульсійних фарбувальних матеріалів додається латекст. Київський лакофарбовий шар за рахунок даного ЛФМ знаходить досить стійкий водовідштовхувальний ефект - поверхні, пофарбовані їм допускають миття. Більшість з таких фарб може витримати багатократне очищення щіткою - для звичайних поверхонь без латексу настільки серйозний вплив неприпустимо.