Греф пропонує скоротити суму страхових виплат для клієнтів позбавлених ліцензії банків

Anonim
У Міністерстві фінансів РФ заявили про те, що готові розглянути пропозицію глави Ощадбанку Германа Грефа про обмеження суми страхових виплат за вкладами на одного клієнта.
Про готовність вивчити ініціативу Грефа заявили і в Міністерстві економічного розвитку, хоча поки такої пропозиції до відомства не надходило.
Раніше заступник голови Центробанку Михайло Сухов повідомив про те, що в регуляторі теж проведуть обговорення плюсів і мінусів ідеї Грефа. У той же час, Сухов підкреслив, що поки що фахівцям Банку Росії не вдалося ознайомитися з міжнародним досвідом застосування такого обмеження.

Мінфін вивчить пропозицію Грефа обмежити число страхових виплат по депозитах В даний час сума страхових виплат, на яку може розраховувати клієнт банку, досягає 1,4 мільйона рублів. На нараді в уряді Греф відзначив, що банкірам доводиться мати справу зі вкладниками, які розподіляють свої гроші у банках, орієнтуючись на максимальні ставки, а не на надійність організації, в той час як їх ризики компенсуються страховими виплатами.