Що треба враховувати при самостійному ремонті квартири?

Anonim
За радянських часів багато ремонт в квартирі робили самі. У той час люди просто не мали коштів, щоб наймати фахівців з ремонту житла. Але час йде і життя змінюється. Зараз з'явилося багато компаній, підприємців, що пропонують професійний ремонт, можна домовитися за ціною, отримати споживчий кредит в банку для більш якісного ремонту. Зокрема, при ремонті у ванній кімнаті можна оновити ванну за допомогою емалювання ванни, після чого вона придбає блискучий новий вид. Процес реставрації ванни не простий і вимагає спеціальних знань і матеріалів.
До початку ремонтних робіт ознайомтеся з доступною інформацією, дізнайтеся види і призначення матеріалів (адже зараз існує дуже багато нових і якісних матеріалів для ремонтних робіт), проконсультуйтеся з фахівцями і продавцями будматеріалів для уточнення витрат і всього необхідного. Можна відвідати інтернет-сайти по ремонту, поспілкуватися на форумах і блогах по темі ремонту квартир. Саме там ви знайдете слушні поради майстрів про тонкощі такої роботи. А нюансів може бути багато через використання різних видів матеріалів для чорнових і обробних робіт.

Що треба враховувати при самостійному ремонті квартири Деякі матеріали протягом часу можуть почати виділяти в навколишнє середовище небезпечні речовини, що потрапляють потім в легені і на шкіру людини. Особливо це небезпечно для дитячого організму.Фенол і свинець, що містяться часом в бетоні, в клейових складах, в фарбах можуть отруїти навіть дорослих. Тому при покупці треба дивитися всі необхідні документи на будматеріали, питати про їх склад.
До початку ремонту необхідно спланувати, як будуть пролягати дроти для електрики, інтернету, телеантени і як будуть розташовані розетки для підключення різних електроприладів. Також треба продумати і грамотно провести каналізаційні та водопровідні труби. І тільки після цього починати ремонт. А дроти і труби тепер не зіпсують вид запланованого ремонту.
Редакція "" вважає, що до ремонту житла можна залучити всіх членів сім'ї, адже дружна спільна робота зближує і зміцнює.